PREVARANTI: ŽIVI ZID PREVARIO SVOJE BIRAČE, KAO I NEKAD OVRŠENE

0
8865

“Netko skuplja salvete, netko markice, netko nekretnine s javnih dražbi, netko stranke. Netko pak voli skupljati laži, pa laže čim zine, A tko laže, taj i …” – napisao je Hrvoje Runtić jutros na svom fb profilu. Nakon nekoliko sati, status je izbrisan, zajedno s komentarima u kojima su se prvotne podrške njegovim optužbama upućenima Palfi, Sinčiću i Pernaru, pretvorile u ogorčenost njegovih simpatizera i birača. Zašto nije izašao u javnost s istinom o krivotvorenim potpisima prije izbora? Zašto se duri i šalje poruke na društvenim mrežama tek sada kada je osvojio saborski mandat? Kako je moguće da nakon toliko godina uske suradnje s Pernarom, Sinčić i Palficom, H. Runtić tek sada shvaća da su lažljivci? It gets to be one, to know one, kaže engleska poslovica.

Naime, Hrvoje Runtić je dosada konzekventno i bez pogovora podržavao Pernara, Sinčića i Palfi. I onda kada je Škibola razočaran izašao iz Živog zida (sada je postao saborski zastupnik jer ga je Pernar “obradio” da se vrati), i onda kada su prije godinu dana skupštinari bili prevareni na ilegalnoj skupštini popularno zvanoj “skupština u kupaoni”, na kojoj su Pernar, Sinčić i Palfi krivotvorili potpise skupštinara. Čak ni mnogobrojni izgoni iz stranke, ucjene i hajke protiv bivših pristaša koji bi u javnost izašli s prijevarama tria fantasticus Sinčić-Pallfi-Pernar, nisu smetale ni Runtiću ni Vargi. Za Runtića ništa nije bio problem, pa ni gostovanje sa Savom Štrbcem kod Malagurskog…

Hrvoje Runtić i Mihaela Varga živjeli su u kući koja je bila pod ovrhom, tako su i upoznali Pernara i Živi zid prije 3 godine. Saznajemo iz pouzdanih izvora da su se odselili iz te kuće, dok nam je ostalo nepoznato na koji način je njihova ovrha riješena i je li uopće riješena. Kao što Hrvoje Runtić ima rezervni profil pod lažnim imenom Jedan herc, tako smo saznali da postoje i lažni profili njegove životne družice Mihaele Varge. S tih je profila redovito ucjenjivala i prijetila se mnogim bivšim simpatizerima i članovima Živog zida.

Prije tjedan dana je otac Hrvoja Davor Runtić, nazvao našu novinarku i zaprijetio joj tužbom ako spomene Hrvoja Runtića u svojim člancima. Za razliku od svog oca, Mihael Runtić je prije nekoliko tjedana uredništvu HOP portala poslao svoj tekst u kojem se oštro ograđuje od svoga brata zbog gostovanja sa četnikom Savom Štrbcem u emisiji Borisa Malagurskog. Davor Runtić je pak telefonski prijetio našoj novinarki i svog sina Hrvoja nazvao časnim i poštenim, dok je svog drugog sina Mihaela nazvao bolesnim. Dakle, onaj sin koji ima prohrvatski i domoljubni stav je bolestan, a onaj koji gostuje s ratnim huškačem je – pošten i častan?!

pernar i vargaMihaela Varga se neposredno prije izbora javila našoj urednici kulture Ingrid Runtić koja već dvije godine iznosi razne afere i prijevare Živog zida u javnost na HOP portalu. Varga joj se prvo javila preko treće osobe, a zatim njoj direktno na mail, nudeći joj “cijelu tortu, umjesto samo kolačića”. Naša urednica kulture Ingrid Runtić je prva javno i oštro osudila nastup Hrvoja Runtića sa Savom Štrbcem, u kojem je ovaj, između ostalog, ministra Hasanbegovića nazvao amebom. Uredništvo HOP portala je iskreno zaprepašteno da se Mihaela Varga javlja s raznim obećanjima upravo našoj novinarki, koja u HOP portalu već treću godinu uporno razotkriva afere i prijevare Živog zida, a čiji su poslušni članovi glavnog odbora i supredsjednik upravo Hrvoje Runtić i Mihaela Varga. Ukratko, dok njima samima živozidaški trojac nije došao glave, nije ih bilo briga za sve ostale koji su odavno bili izvrgnuti prijetnjama, ucjenama, i zastrašivanju od Pernara, Sinčića i Palfi i njihovih poltrona. Dapače, i oni sami su se rado pridruživali takvoj vrsti zastrašivanja i prijetnji i čak prednjačili u tome.

mihaela-varga-poruka-preko-drugih-pix mihaela-varga-mail-glavni-pix

Sinčićeva nova stranka: “Živi zid Ivana Vilibora Sinčića”

Iz svega ovoga je razvidno da se novoizabrani živozidaški saborski zastupnik Hrvoje Runtić, baš kao ni Pernar i Sinčić ni po čemu ne razlikuju od dosadašnjih političara koji su ovu zemlju dosada vodili u propast. Svatko od čelnika živozidaša pokušava spasiti vlastitu glavu na svoj način; Sinčić osnivanjem nove stranke preko Tabakovića, a H. Runtić prikazivanjem samog sebe kao uvrijeđenog pravednika. No, za sva opravdanja je odavno prekasno…

Cijelo vrijeme naši mediji sve informacije koje HOP portal daje u javnost prešućuju, filtriraju , lažiraju i puštaju u javnost kada to nekome odgovara, kao i u ovom slučaju stvaranja nove hrvatske vlade – umjesto da na vrijeme izvijeste birače, što bi im trebala biti glavna uloga i dužnost. HRT je jučer pustio vijest o osnivanju nove stranke Ivana Vilibora Sinčića, a o tome je naš portal dva dana ranije obavijestio javnost, tako da se ne radi o ekskluzivi HRT-a ili RTL-a. Demontaža Živog zida počela je već sa slučajem Martinović koji je kupio ovršenu nekretninu nakon neuspješne obrane ovršene, koju je zastupao njegov odvjetnički partner, a završava svjedočenjem Hrvoja Runtića o falsifikatoru Sinčiću.  

Pokvarenjacima u živom shitu baš kao i u živom shitu od medija potrebno je stvoriti raskol pokvarenjaka u Živom zidu, kako bi se matematički lakše sastavila nova Vlada. Zanimljivo je da nikoga uopće ne zanimaju falsifikati, laži i prijevare u kojima su sudjelovali odreda SVI čelnici Živog zida. Vjerojatno je tomu tako jer je ovaj mulj i politički otpad zapravo projekt vodećih stranaka kako bi što više osujetili program MOST-a. MOST je učinio ogromnu štetu lopovluku SDP-a i HDZ-a rušenjem dviju najodgovornijih figura; Tomislava Karamarka i Zorana Milanovića. Zamislite koja bi snaga MOST-a bila da prevarantski mediji dvije najlopovskije stranke nisu uspjeli preko Živog zida oteti dio kolača MOST-u… Sada ti isti mediji “otkrivaju” afere Živog zida kako bi posložili glasove u Saboru.

U svemu tome im je pomogla i očajna predizborna kampanja MOST-a, koji se nije znao izboriti za svoj medijski prostor.

I. R. i I. D.

SKANDAL: ŽIVOZIDAŠKI ČELNIK NASTUPIO SA SAVOM ŠTRBCEM PROTIV MINISTRA HASANBEGOVIĆA!