SRPSKA PRAVEDNA STRANKA I NVS PROTIVE SE SUDJELOVANJU PUPOVCA U VLADI

0
5019

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA SRPSKE PRAVEDNE STRANKE I NACIONALNOG VIJEĆA SRBA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Razmišljanja , reagiranja i razne osobne kombinatorike  građana, članova i simpatizera oko formiranja nove Vlade, u većini su činjenice da se  izbjegne Milorada Pupovca ili bilo kog njegovog u Vladi Republike Hrvatske. Obrazloženja su svakolika zašto NE Pupovca u Vladi s kojima se ja kao pripadnik srpske zajednice u Hrvatskoj  u cijelosti slažem.

Moje mišljenje , stav  i prijedlog  u ime Srpske pravedne  stranke i Nacionalnog vijeća Srba u Hrvatskoj, čiji sam predsjednik  imaju dodatni neoboriv i nedvojben razlog, a koji je sadržan u slijedećem činjeničnom stanju;

–  protiv Milorada Pupovca trenutno je podnijeto pet /5/ kaznenih prijava zbog osnovane sumnje da je počinio više inkriminiranih djela u trošenju i raspolaganju novca poreznih obveznika,

              – da su u pripremi još dvije /2/ kaznene prijave po drugim osnovana,

              – prijave su dostavljene USKOK-u i DORH-u RH, za što  posjedujemo službene dokaze o primitku istih,

              – da su protiv imenovanog podnijete četiri /4/ privatne tužbe / dvije krivične i dvije materijalne/ zbog kleveta  i iznošenja neistina na štetu dvojice istaknutih  pripadnika srpske zajednice u RH,

          Takodjer je imenovani nanosio veliku štetu  Hrvatskoj u svijetu svojim iznošenjem neistina o Hrvatskoj kao nasljednici fašističkog sistema iz drugog svjetskog rata.

Sve naprijed navedeno opterećivat će takovu Vladu s ovom problematikom i mišljenja sam da joj kao takovoj vijek neće biti dug.

Vi građani Republike Hrvtaske to sve morate znati, kako bi zauzeli svoj stav, kao i odgovorni ljudi koji će formirati Vladu  da istu formiraju bez imenovanog i bilo kojeg njegovog člana ili rođaka.

U Hrvatskoj postoji nekolicina drugih poštenijih Srba koji su spremni dati svoj doprinos na izgradnji Hrvatske kao Domovine svih koji u njoj žive i to neprekidno i koji su spremni probleme rješavati u Zagrebu, a ne u Beogradu.

 

 

Zagreb,15.09.2016.god.,

 

 

S osobitim poštovanjem,

 

Nenad Vlahović,mag.iur