SUDSKI VJEŠTAK: ALEKSIĆ IZ UDRUGE ‘FRANAK’ NAPRAVIO JE LOŠ ZAKON, USTAVNI SUD DRŽI TAJNIKA BEZ REIZBORA 10 GODINA!

0
2039

UDRUGA DISKRIMINIRANIH I NEZADOVOLJNIH GRAĐANA REPUBLIKE HRVATSKE predvođena svojim predsjednikom Martinom Boljevcem, jedinim sudskim vještakom za kvalitetu, dala nam je neke zanimljive podatke koje smo podijelili u javnost.

Sudski vještak Martin Boljevac koji se specijalizirao za analizu sudskih presuda izjavio je kako je udruga uspjela spriječiti svojim stručnim djelovanjem izbor 4 ustavna suca koje smatra nedovoljno kompetentnim za rad u ustavnom sudu. Izuzetno je bila nezadovoljna radom Orsata Miljanića kao ministra pravosuđa, te se Boljevac čudi da je isti postao kandidat SDP za predsjednika stranke uz tolike ministarske propuste.

-Za vrijeme milanovićeve vlade izašao je zakon iz udruge Franak u svezi njihovog slučaja, a na kojem je najviše radio Aleksić, sadašnji zastupnik u novom sazivu Sabora, iz koalicije “jedina opcija”, poznatije kao koalicije Živog zida, a za koji zakon sam njemu osobno rekao da je jako loše napravljen, te je isti pao u zakonskoj regulativi unije. I sada imamo veliki problem sa bankama. Radi se ovdje o vrlo nestručno složenom zakonu, koji je upropastio nadu oštećenika divljanjem franka. Naša udruga je jedina kompetentna u takvim slučajevima, jer i sam sam jedini ovlašten za vještačenje zakona i presuda suda, te sam kao stručnjak brzo zaključio da se radi o vrlo površno obrađenoj temi, što će rezultirati padom zakona na ustavnom sudu.- rekao nam je Boljevac.

-Što se tiče našeg Ustavnog suda, nije niti tamo bolja situacija. Iskreno da mi netko da 6 mjeseci mandata, očistio bi taj sud od politike. Na sudu djeluje tajnik Teodor Antić bez reizbora još od 2006 godine, što je nedopustivo. Smatram da ne može sud imati moć u jednom čovjeku preko 10 godina. Takve stvari su rak rana našeg društva. Nadalje baš taj Antić je odbio našu ustavnu tužbu i napisao odgovor udruzi bez obrazloženja odluke suda. Zamislite koji je to nivo komunikacije kada u odgovoru suda nema obrazloženja odluke. Takav dokument u pravnom smislu je zakinut za obrazloženje. Udruga je predala 3 kilograma dokumentacije iz koje se vidi jasno kršenje zakona prema pojedincima, nekim zakonskim aktima, a na takvu opsežnu tužbu odgovor je bio negativan jedva sročen na stranicu i pol teksta.

Uz sve to nestručno ponašanje neki dan Vladimir Šeks odgovara da je naša vlast samo marionetska i sluša gazde u uniji. Ako je tako, pravna nesigurnost je u ovoj državi zagarantirana, što pak priječi ulagače da išta ulože u našu državu.

HOP