NACIONALNO VIJEĆE SRBA OŠTRO OSUDILO DODVORNIČKO VOĐENJE EMISIJE STANKOVIĆA U KOJOJ JE BIO GOST PUPOVAC

0
8696
Split,150111- Plakat sa likomZeljka Keruma i Fani Horvat koji poziva gradjane Splita na prosvjed protiv gradnje ugostiteljskog objekta na Marjanu. Snimio Matko Biljak / SD Split, 150111 Plakat s likom Zeljka Keruma i Fani Horvat koji poziva gradjane Splita na prosvjed protiv gradnje ugostiteljskog objekta na Marjanu. Foto: Matko Biljak / Slobodna Dalmacija / CROPIX

Nakon pogledane emisije  Nedjeljom u dva A. Stankovića u kojoj se “zatekao” Milorad Pupovac, sa svih strana pljušte primjedbe na emisiju. Naša redakcija još jednom je došla do istog saznanja, A. Stanković vodi emisiju po tuđem diktatu, niti je kod njega u pitanju novinarstvo, a kamoli sloboda medija. Glavna pitanja oko slučaja Pupovac “novinar” Stanković je izbjegao postaviti. Prema našem mišljenju Stanković je peglao lik i djelo Pupovca u pozitivca, nasuprost trendu u javnosti kako je Pupovac pročetnički nastrojen i još uz to i dio kriminalne hobotnice hrvatskog društva.

Naš stav – politička trgovina između Vučića i Plenkovića je  počela. Dodik je ostavljen na cjedilu od ruske politike, koja želi progurati svoj utjecaj u Srbiji i Hrvatskoj,  time što je Vučić izdao dugogodišnjeg slugu Dodika dobio je stabilnu figuru hrvatske politike Pupovca. I koliko se danas činilo da Vučić gubi konce, ovim potezom nikada nije bio jači u hrvatskim političkim vodama. Zbog toga je HRT, dalekovidnica koja redovito pegla image kriminalaca u image uglednih građana pozvala u emisiju dokumentiranog kriminalca (kojeg štiti i pravosuđe) Milorada Pupovca.

Svakako da nije čak niti u uvodu u emisiju htio Stanković spomenuti Nenada Vlahovića iz Srpske pravedne Stranke; koji je protiv Pupovca podnio 5 kaznenih prijava zbog kriminala i štete državnog proračuna, u javnost daoje kilu dokumenta protiv Pupovca iz kojih je razvidan enorman kriminal. Srbi povratnici od Pupovca nemaju ništa, SNV sve je manje uz Pupovca, sve više ogranaka srpskih političkih organizacija okreće se protiv Pupovca, pa je HRT očito prepoznao njegov poljuljani položaj i brže bolje ga prikazao spasiteljem i mirotvorcem. Kada bi HRT bila javna televizija, tada bi dokumentacija protiv Pupovca već odavno došla na red. Naprotiv HRT i poslušnik Stanković grčevito brane Pupovca u zadnjem činu njegovog političkog opstanka.

Velimir Bujanec trebao je u prošli petak pozvati Nenada Vlahovića u emisiju, u svezi kriminala Pupovca. Jednostavno je javio Vlahoviću da se emisija odgađa iako je istu pompozno najavljivao Vlahoviću. Time je postalo jasno da su dva oka u glavi ista. Ako je Stankovićevo novinarstvo iz klana JNA novinara, sada je jasno i da domoljubno novinarstvo dobiva svoje hdz kalkulatorske obrise. Treba ovome dodati da je i Bandić za vrijeme izbora prevario Vlahovića, prvo ga poziva na svoju listu, da bi ga kasnije izostavio sa liste i na taj način praktički zaštitio Pupovca i glas protiv njega u medijima i eventualno u Saboru. Hvala Hrvatima što zdušno spašavaju Pupovca, koji im u Srbu na proslavi izvuče iz džepa prema našem izvoru oko 500 000 kuna.

-Narodno vijeće Srba, Srpska pravedna Stranka u čije ime je dao izjavu Nenad Vlahović smatra da je tijek emisije Aleksanda Stankovića nedjeljom u dva prema svome sadržaju  naručena, jer niti u jednom dijelu emisije novinar Stanković nije postavio pitanja Miloradu Pupovcu u svezi kriminala s kojim se Pupovac povezuje, od liste štediša RBA zadruga, pa sve do nenamjensnkog trošenja novca SNV-a, transakcije SNV-a i vijeća Srba grada Zagreba na čijem čelu je osuđivani novinar Saša Milošević ( dilanje droge),a  te  informacije itekako bi bile zanimljive javnosti.

Emisija novinara Stankovića je u službi onih političkih snaga kojima nije u interesu raščišćavanje političke situacije u Hrvatskoj i ničime nije u korist građana ove zemlje, već je na tragu političke situacije koja je do sada radila protiv interesa građana Hrvatske. Stanković je svjesno zaobišao pitanja koja je svome sugovorniku morao postaviti, o mogućoj korupciji s kojom se veže  Milorad Pupovac. Tekst svih kaznenih prijava protiv Pupovca dostavljen je budućem mandataru vlade Plenkoviću i svim klubovima zastupnika. Kaznene prijave protiv Pupovca su ozbiljna istraga na osnovu prikupljenih dokumenata, a ne tekst za uveseljavanje javnosti. Zanima li to ikoga u ovoj zemlji?

Čine se da Vladimir Šeks je rekao istinu kada je govorio tko kroji sudbinu Hrvatske, odnosno da se sudbina naše države kroji van naših granica, što je na ovome primjeru upravo točno. Gotovo je komično isto tako da Pupovac uvjetuje budućem mandataru kabinet, kao i svoje protivljenje radu u vladi gospodina Hasanbegovića.

Nacionalno vijeće Srba uspjelo je svoj tekst kaznenih prijava progurati tek na tri portala, dok u vodećim medijima nitko nije bio zainteresiran objaviti tijek istrage protiv Pupovca. Sada i vidimo zašto. Na inkriminirang Pupovca se itekako računa i dalje, bez obzira na sav niz dokumenata koji oslikavaju pravog Pupovca i njegovo štetno djelovanje u našoj zemlji- završio je svoje izlaganje Nenad Vlahović podržan Nacionalnim vijećem Srba i Srpskom pravednom strankom.

Za kraj pitanje Stankovića Pupovcu; “zašto tako često odlazite u Beograd kod Vučića?”

-Da se bolje upoznamo(!)…odgovorio je Pupovac

HOP