‘Radio Banovina’ prepuna ‘ćirilice’ kao ‘radio Šabac’ u Srbiji, nema valjanu dozvolu za daljinu emitiranja!

0
6635

U poplavi raznih pisanih i radijskih medija zapeo nam je za oko jedan već dugo prisutan na našim prostorima – RADIO BANOVINA, zvuci ćirilice sa frekvencije 96.8Mhz  Petrova gora –  teško da vam prođe nezamijetno na prijemniku, zar ne?

No, počnimo redom; Radio Banovina je sljednik Radio Gline kojeg je osnovao hrvatski vojnik Nikola Maričković za vrijeme rata.

Nikola Maričković
Nikola Maričković

Završetkom rata radijska postaja je nastavila rad na 99.1 Mhz , ali je koncesijom 2004. godine dobivena i frekvencija 96.8 Mhz s Petrove gore, kada Radio Glina postaje Radio Banovina, i dalje s istim vlasnikom.

HAKOM je Radio Banovini izdao dozvolu za odašiljač Petrova gora na 300 watt-a, ali prema informacijama od izvora iz “Odašiljači i veze d.o.o.”, Radio Banovina emitira snagom preko 1 kilowatt-a!

Dan danas institucije ignoriraju ovakvu rabotu, dok se druge tlači za svaku sitnicu.

 

Općepoznato je da Radio Banovina emitira originalne snimke istočnog melosa ili prepjeve u izvedbi polupijanih seoskih muzičara.

Promjenom političkih struja i okolnosti Radio Banovina postaje instrument lokalnih političara za samopromociju počevši od Marine Lovrić Merzel, Ive Žinića itd. Kada glavešine uđu u redakciju, osoblje prestaje sa svim poslom i tada se radi “ono što se mora”.

Od početaka Radio Banovine prisutan je još jedan pripadnik oružanih snaga za vrijeme rata, a to je Mario Perković voditelj i autor emisije “Od naroda za narod” također u “istočnom” stilu. Isti se predstavlja velikim domoljubom, dok vikendom seli na “istok”…

Malo tko ne zna da Radio Banovina ima čujnost u Zagrebu, Slavoniji, dijelu BiH i Gorskog kotara itd… što je suprotno svim dobivenim dozvolama i koncesijom zamislite za “srpska” mjesta na Banovini Grad Glina Općina Gvozd., Općina Topusko, Općina Vojnić.

banovinakoncesija

 

Radio je sve do 2011. godine bio u upravljačkim rukama Nikole Maričkovića, sve do trenutka kada je najstariji sin Nikole Maričkovića kao putnik tragično stradao u prometnoj nesreći okončavši život na samom spomeniku poginulim Hrvatskim braniteljima u Pokupskom.

Tada upravljačku palicu preuzima sin Mario Maričković, no on uvodi neke novitete i pokreće RTV Banovinu koja je istočni melos prenijela i na male ekrane u ponudi kabelskih operatera, tako da količina neukusa i ćirilice dobiva veću dimenziju.

Mario Maričković
Mario Maričković

banovinasajkacaNo, postavlja se pitanje: do kad mislimo tolerirati četnikovanje u radijskom eteru?

Poslušajte i sami prosudite…….

HOP