SRPSKA PRAVEDNA STRANKA: ‘PUPOVAC ŽIVI KAO CAR, UGROŽENI SMO OD NJEGA, A NE OD HRVATSKE!’

0
6499

Dobili smo brzu reakciju predsjednika Srpske pravedne stranke u svezi našeg članka o bijesu izbjeglih Srba u Srbiji upućenom prema Miloradu Pupovcu, odnosno njegovo nečinjenje gotovo ništa za njih kao zajednicu, koja mu redovito poklanja svoj glas na izborima…

-Nadam se da srpska zajednica polako shvaća tko je Milorad Pupovac, tek pred izbore Pupovac se rastrči po pravoslavnim selima, dijeleći sirotinji šaku kukuruza, poneko sjeme ili omogući popravak ponekog stroja. To je toliko beznačajno u odnosu na novac koji raspolaže. Dat ću primjer , Hrvatska lutrija za socijalno ugrožene osobe njemu je dala u dvije godine 3,6 milijuna kuna, ali nisam primijetio značajni pomak u zbrinjavanju socijalno ugroženih osoba. Znam da nema niti jednog računa kojim bi se opravdala potrošnja navedenog iznosa i zato postoji osnovana sumnja da je novac za nešto drugo utrošen. Treba naglasiti da SNV je u četri godine samo na bankomatu podigao oko 1.700 000 kuna, a za 1,500 000 nema pokrića, odnosno ne zna za što je utrošen novac.

Pazite još jednu činjenicu , do danas se ne zna koja osoba iz SNV-a posjećuje Varaždinske toplice i tamo redovito pri svakom dolasku potroši 20 000 kuna. To su stotine tisuća kuna kroz sve godine. SNV redovito radi fiktivne donacije prema Dokumenti, Antifašistima, dok narod gladuje po Banovini i Slavoniji. Novac je prvenstveno za zbrinjavanje socijalno ugroženih Srba, a dijeli se nekakvim organizacijama…Kod Srba se stvara lažna slika da ih država Hrvatska odbacuje, a ona zapravo daje ogroman novac za zbrinjavanje socijalno ugroženih Srba i veliki novac dobiva srpska crkva. Očito da pojedinci taj veliki novac guraju u svoje novčanike i huškaju narod protiv države.

Na antifašističkom skupu u Srbu potrošeno je po evidenciji SNV-a oko 59.000 kuna, ali to nije ni blizu stvarna cifra, potrošeno je samo za autobuse preko 130. 000 kuna, što u biti znači da je potrošeno 200.000 kuna.

Troši se novac nemilice, a narod od toga nema puno koristi, narod se sustavno huška protiv svoje domovine, iako domovina Hrvatska itekako brine o Srbima. U Srbiji kleru se plaća samo mirovinsko i socijalno, dok u Hrvatskoj  srpski kler dobiva oko 17 milijuna kuna za eparhije koje po broju vjernika i vjerskom ustroju nemaju dovoljan broj vjernika. Hrvatska je i više nego uviđajna prema Srbima. pupi-plen-jna

Veliki problem je i gradsko vijeće Srba grada Zagreba predvođeno kako ste rekli osuđenim dilerom droge na 4 mjeseca bezuvjetno, nekadašnjim novinarom HRT-a, Sašom Miloševićem, do podataka njihovog poslovanja nikada nismo kao Srpska pravedna Stranka došli, a treba reći da je zamjenik Miloševiću u tom vijeću Pupovac.

Nije jasno zašto je SNV zaposlio čak 50 ljudi, koji ostvaruju autorska prava,  još uz njih autorska prava ostvaruju mnogi saborski zastupnici, novinari, ugledne estradne zvijezde,  taj novac je prvenstveno namijenjen ugroženim osobama. Stotine tisuća kuna odlazi na te honorare mjesečno uz 50 zaposlenih u SNV. Što će vam vanjski suradnici ako ste zaposlili 50 ljudi da rade za vas? Sve je to jako mutno.  Ne znamo niti da li su platili državi poreze i doprinose za te vanjske suradnike. Što je sa deviznim računom SNV-a, zašto se ne predoči javnosti?…

Sva ova vika u Saboru Milorada Pupovca je zbog navedenih suma i potrošenih novaca, a ne zbog ugroženih Srba, svi smo ugroženi korupcijom na svim nivoima, a to nije vezano za nacionalni sastav stanovništva. Mi smo Srbi ugroženi baš djelovanjem M. Pupovca.

Pupovac živi kao car i slažem se Srbi jesu ugroženi, ali od pupovčevih rabota na njihovu štetu…-završio je svoje izlaganje Nenad Vlahović predsjednik Srpske pravedne stranke.

HOP