PRVORAZREDNI SKANDAL: U VSOA-i I HV-u RADI SIN ZLOČINCA M.ULEMEKA LEGIJE

0
29322

Milorad Ulemek Legija je 23. svibnja 2007. godine osuđen na 40 godina za sudjelovanje u ubojstvu Zorana Đinđića 12. ožujka 2003.

U lipnju 2005. Legija je osuđen na 15 godina zatvora zbog svog sudjelovanja u ubojstvu četvorice članova Srpskog pokreta obnove u prometnoj nesreći na Ibarskoj magistrali i pokušaj ubojstva Vuka Draškovića u lipnju 2000. u Budvi. Na presudu je uložena žalba i Vrhovni sud Srbije ju je uvažio krajem ožujku 2006. Nakon treće presude Legija je osuđen na 15 godina zatvora.

U srpnju 2005. Legija je osuđen na 40 godina (maksimalna kazna) za ubojstvo Ivana Stambolića i pokušaj ubojstva Vuka Draškovića u Budvi. U srpnju 2006. Vrhovni sud Srbije je potvrdio presudu.

Na početku velikosrpskih pohoda pristupio je Srpskoj dobrovoljačkoj gardi (Arkanovim Tigrovima), paravojnoj jedinici koja je brzo postala poznata po brojnim ratnim zločinima. Ulemek je prvo bio instruktor, a kasnije je unaprijeđen u jednog od zapovjednika Garde i borio se s Arkanom u Hrvatskoj i Bosni. Bio je na čelu specijalne jedinice u istočnoj Slavoniji pod imenom “Super Tigrovi” koja je djelovala 1994. i 1995. te oko Bihaćkog džepa.

Vania Berend Ulemek  sin zločinca Milorada Ulemeka Legije,  radio je sa VSOA i zaposlen je u Hrvatskoj vojsci, što je prvorazredni skandal. Pri kraju svoga mandata Stipe Mesić je poslao Legijinog sina kao ispomoć u Libiju, a s kojim je bio i Pernarov vozač D. Š. Ovaj podatak je vrlo zanimljiv jer je to bilo protivno interesima NATO saveza,  pomoć je išla Gaddafijevim snagama u obliku informacijsko intelektualnih usluga i same zaštite na terenu – rekao nam je izvor blizak VSOA. 

Ulazak Hrvatske u NATO savez, u subotu 4. travnja 2009. godine, nije izazvao euforiju građana, ali ni ogorčene prosvjede. Tadašnji hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader su u Strasbourgu prisustvovali svečanoj ceremoniji pridruživanja NATO-u. Tadašnji premijer Ivo Sanader trijumfalno izjavljuje kako se radi o povijesnom danu za Hrvatsku. Da je Hrvatska 1991. bila članica NATO saveza, nitko ju se ne bi usudio napasti…

Kada je bio uhićen, ratni zločinac Radovan Karadžić je imao našu putovnicu izdanu u Dvoru na Uni.

HOP