PREMINULA SUPRUGA POD SUMNJIVIM OKOLNOSTIMA: UMJESTO ODGOVORNOSTI LIJEČNIKA, LIJEČNIK TUŽI SUPRUGA!

0
20832
mr.sc. Antun Babić bivši generalni konzul u mirovini

Gospođa Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske

 Gospodin Božo Petrov, predsjednik Sabora Republike Hrvatske
 Gospodin Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske
 Prof. dr. sc. Milan Kujundžić, ministar zdravstva Republike Hrvatske
 gospodin Ivo Davor Stier, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova
 gospodin Damir Krstičević, ministar obrane Republike Hrvatske
 gospodin Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja
 Hrvatski generalski zbor
Na znaje:  Hrvatski mediji
Poštovani svi,
Moja situacija je tako dramatična da nemam drugu opciju nego se obratiti Vama kao najvažnijim državnim dužnosnicima i hrvatskim medijima, kao mogućem načinu traženja rješenja za moj veliki životni problem.
Nakon što sam se oglasio u medijima (i kao novinar) poslije tragične smrti moje supruge Janjne Ninić Babić 16. prosinca prošle godine, jedan od liječnika kojeg sam spomenuo u medijima tužio me za odštetu i klevetu. Ime liječnika ne spominjem, jer je u tijeku sudski proces. No, hrvatskoj je javnosti dobro poznat tragičan slučaj moje prerano preminule supruge, hrvatske dragovoljke od kolovoza 1990. godine, bliske suradnice ratnog ministra obrane Gojka Šuška i prve žene vojne izaslanice RH u NR Kini.
U odšteti taj liječnik tražu sumu novca, koju mu je ne bih mogao isplatiti, s mojom današnjom mirovinom, niti za idućih pedeset godina. Osim toga ja nemam niti jednu nekretninu ili bilo kakvu štednju. Dakle, na kraju suđenja sve što mi sud može oduzeti je jedan dio moje osnovne mirovine koja mjesečno iznosi 2700 kuna, s malim dodatkom.
Ujedno imam tešku srčanu kroničnu bolest (šest stentova i pacemaker) i moj životni vijek je vrlo upitan, što vrlo dobro znaju moji liječnici u Hrvatskoj.
Prvo sudsko ročište bilo je zakazano za sutra, 2. studenoga 2016. godine. No, zbog progresivnog pogoršanja mojeg zdravstvenog stanja u zadnjih mjesec dana, ja sam na temelju liječničkog nalaza (nužnog poduzimanja koronorografije) zatražio odgodu suđenje za neko vrijeme. Nažalost Općinski sud u Zagrebu je, na zahtjev tužiteljevog odvjetnika, odbio odgodu ročišta.
Uzimajući u obzir sveprisutnu percepciju, u Hrvatskoj i inozemstvu, da je pravosuđe u VELIKOJ MJERI Hrvatskoj korumpirano, svi moji poznanici mi govore da sam unaprijed izgubio suđenje. Sve to usprkos činjenici da mi je većina relevantnih liječnika, specijalista onkologije, privatno rekla, da su tijekom liječenja moje supruge učinjeni veliki propusti, ne samo od strane liječnika nego i cjelokupnog zdravstvenog sustava. No, prema izjavama odvjetnika koje sam kontaktirao za mišljenje, niti jedan liječnik u Hrvatskoj ne želi niti hoće svjedočiti protiv drugog liječnika, bez obzira na ozbiljnost liječničke pogrješke ili propusta, jer se radi o eliti koja pod svaku cijenu štiti svoje osobne interes.
Pročitao sam knjigu gospodina Ive Davora Stiera “Nova hrvatska paradigma”, u kojoj se puno govori o elitama koje koče razvoj Hrvatske u naprednu i prosperitetnu zemlju. Iskreno se nadam da će i gospodin Stier biti zainteresiran za moj slučaj, a posebno zbog mojeg velikog doprinosa u stvaranju Ministarstva vanjskih poslova od 1991. godine.
Poštovani, šaljem Vam nekoliko relevantnih priloga i dokumenata. Nadam se da ćete naći dovoljno vremena i osjećaja za nepravdenost da naložite svojim suradnicima da bez bilo kakve pristranosti istraže i donesu iskren zaključak i mišljenje i slučaju moje supruge i naknadnoj neprimjerenoj liječničkoj tužbi za klevetu i golemu novčanu odštetu protiv mene, zato jer sam govorio istinu i bio totalno skrhan zbog iznenadne smrti moje bračnog partnera.
Neka Vam dragi Bog pomogne, kao i Vaša obaveza zastupanja i zaštite interesa svih građana Republike Hrvatske, u donošenju prave odluke u ovom žalosnom slučaju.
Za Vašu informaciju također želim reći da je Hrvatska liječnička komora, pod čudnovatnim okolnostima, u cijelosti stala na stranu liječnika koji je liječio moju suprugu i koji sada mene tuži pred Općinskim i kaznenim sudom u Zagrebu.
Koristim ovu prigodu da me u ovom trenutku, vjerojatno sam za kratko vrijeme, pro bono zastupa jedna odvjetnica, jer nemam novaca za plaćanje odvjetnika.
 
U zaključku pitam sve primatelje ove e-mail poruke kako bi oni reagirali u datom trenutku da je ovakva sudbina zatekla njihovu suprugu ili dijete?
U privitku su samo neki relevantni dokumenti.
S dubokim poštovanjem,
mr.sc. Antun Babić
umirovljeni generalni konzul