500 MALOLJETNIKA PROŠLO JE KROZ SRPSKE LOGORE, A ‘KRAJIŠKI’ ODVJETNIK I REKETAR, DANAS JE HRVATSKI SUDAC!

0
10420

Dok iz Beograda šire priču Srbi preko njihovog pulena Pernara o etničkom čišćenju nad Srbima u Oluji, mi ćemo još jednom ispričati jednu odurnu priču o srpskim logorima i  pojedinim zlodjela. U srpskim logorima bilo je preko 500 maloljetnika, čak 3000 žena od kojih su mnoge silovane. Što su djeca i žene krivi? I oni su ustaše?

logorStrašna mržnja prema Hrvatima i odnos isti kao Nijemaca prema Židovima u Drugom svjetskom ratu. 30 000 muškaraca je prošlo torturu srpskih logora, a za zločine malo tko je osuđen. Razlog je veza našeg sudstva i srpske zločinačke politike, jer  se progone branitelji, a srpski zlotvori mirno šetaju. Zlotvori iz vojničkog logora, upravitelj Dragomir Božić, zamjenik Mirko Dokić, stražari Mile Goluža, Pero Crevar i Nikola Vuletić slobodno šeću po Hrvatskoj.

Zanimljiv je jedan detalj  iz toga vremena; otmice dvojice građana Velike Kladuše i smještanje u zatvor Glina za vrijeme SAO Krajine, kako bi vlasti SAO Krajine od njihovih obitelji dobile otkupninu. Radi se o Nijazu Sarajliji i Amiru Miljkoviću, koje su vlasti Krajine proglasile teroristima, iako se radilo o ljudima koji su oteti sa teritorija BiH i odvedeni u Glinu.

Nije ovo jedini slučaj kako su krajiške vlasti otimale ljude i iznuđivale novac za vraćanje istih na slobodu od njihovih obitelji.

Ovaj slučaj dogodio se 7.7. 1993. godine.  Glavni igrač za iznuđivanje novca od obitelji bio je odvjetnik Ninko Mirić, u ovom slučaju radilo se o 7000 maraka iznude, koje je Mirić tražio od obitelji ove dvojice za puštanje na slobodu, s time da je po svjedočenju ove dvojice oštećenih, a zapisano u dokumentima SAO Krajine, za sebe Mirić zadržao 3000 maraka, te njih ucijenio da u slučaju ikakvog saznanja o mitu od 3000 maraka   izađe u javnost, on će osobno se pobrinuti da ne izađu na slobodu.

Ninko Mirić, je u Hrvatskoj imenovani sudac Općinskog suda u Karlovcu, prvi pravnik koji se u kandidaturi pozvao na pravo prvenstva zbog pripadnosti nekoj nacionalnoj manjini. Treba li veća sramota za sudstvo od ove i nije li to poveznica neučinkovitog sudstva i srpskih zločinaca?

popis-dj-glinskog-kazamatapopisdj-glina

POPIS DJELATNIH OSOBA GLINSKOG ZATVORA IZ DOBA sao KRAJINE

HOP