Aleksandar Raković je doktorirao na tematici jugoslavenskoga rocknrolla, a raspravlja o HPC-i!

0
3538
Treba Srbima za njihovu tribinu simpozija bizanstke podvale i prijevare i srpskoga blačenja HPC odgovoriti punom mjerom feljtonom o najpoznatijim hrvatskim pravoslavcima kroz povijest kao što su bili August Harambašić, Stjepan Miletić, Nikola Kokotović, Petar Preradović, Anastas Popović, Aleksandar Trbuhović, Mojsije Baltić, Dimitrija Demeter, Makso Prica, Gedeon Zastavniković, Nikola Krestić, Vladimir Nikolić, Špiro Dmitrović Kotoranin, Lavoslav Vukelić, Bude Budisavljević, Danilo Medić, Ivo pl. Malin Ksaverski, Gavro Manojlović, Mojo Medić, Milan Ogrizović, Petar Petrović Pecija, Dušan Plavšić, Dušan Kotur, Dane Stanisavljević, Mihajlo Marković, Novak Simić, Marko Mileusnić, Gabriel baron von Rodić, Savo Besarović, Svetozar Borojević, Fedor Dragojlov, Đuro Grujić, Mihajlo Lukić, Georg Dragičević, Milan Emil Uzelac, Delko Bogdanić i mnogi drugi.
Glede beogradske tribine o njihovom poslovičnom nijekanju HPC, samo koja riječ o tzv. dr. Aleksandru Rakoviću. Dovoljno je kazati da je doktorirao na tematici jugoslavenskoga rokenrola, pa shvatiti koliko je apsolutno neozbiljan na temu crkvenih rasprava. Pod krinkom lažnoga jugoslavenstva, on se kao tipični srboslaven nakon 2000. godine nalazio u svim mogućim srbijanskim velikodržavnim funkcijama i na srpskoj razini, ali i dok je bila umjetna zajednica Srbije i Crne Gore bio je uposlen u ministarstvu vjera, premda slovi za novokomponiranog srpskog vjernika. Koketira otvoreno sa ultradesničarskim pokretima u Srbiji, nešto kao srbijanski povjesničari toga pravca poput Čedomira Antića ili Bojana Dimitrijevića od pripadnika te već srednje generacije povjesničara u Srbiji. 
MISLI I IZJAVE POZNATIH LJUDI O SRBIMA
Poznate ličnosti diljem svijeta i iz različitih podneblja, rekli su o Srbima sljedeće:
Siniša Mihajlović, bivši nogometaš, sad trener talijanskog Torina: “Sramim se što sam Srbin.”
Đorđe Balašević, glasoviti pjevač iz Vojvodine: ” Srbin je lud, Srbin je proklet, jednom ga ubiješ, on hoće opet.”
Jacques Chirac, bivši francuski predsjednik: ” Srbi su narod bez zakona i bez vjere. To je narod razbojnika i terorista.”
O. Pierre, francuski humanitarac: ” Molim da se vatra nebeska obruši na Srbe.”
Jacques K. general, bivši zapovjednik UNPROFOR-a u Bosni i Hercegovini: ” Što se Srba tiče… To je danas jedan bolestan narod.”
Lorence Ingleberger, bivši američki državni tajnik: ” Srbi nisu naročito pametni… Srpska djeca se više neće smijati.”
Paul Jackson, urednik časopisa Calgary Dream: ” Srbi trguju ljudskim organima svojih žrtava kako bi osigurali novac za svoj rat… Trebalo bi da đavolski bombardiramo Beograd.”
David Gompert, stariji direktor za Evropu u Savjetu za nacionalnu sigurnost u vrijeme Bushove administracije u izjavi za časopis Foreign Affairs: ” Mi bismo trebali Srbiju osuditi na karantenu sve dok se virus koji ona nosi ne izbriše.”
Klaus Kinkel, njemački ministar vanjskih poslova: ” Srbe treba baciti na koljena.”
Richard Holbrooke, američki diplomat: ” Srbi su zločinački dupeglavci.”
Margaret Thatcer, nekad britanska premijerka: ” Zaustavite Srbe. Odmah. Zauvijek.”
Srđa Popović, beogradski odvjetnik: ” Nema mira dok Srbija ne bude vojno poražena.”
Jacques Delors, francuski diplomat: ” Suštinski uzrok sukoba je ideologija etničkog čišćenja koju je obnovio gospodin Ćosić, predsjednik Srbije, koji je već 1985. objavio Memorandum.”
Johan Fritz: ” Uostalom, bosanski Srbi su za nas uvijek bili i ostali banda razbojnika i ubojica.”
Peter Ustinov: ” Srbi su dvodimenzionalan narod sa težnjom ka prostakluku. Životinje koriste svoje resurse znatno sređenije nego ovi naopaki stvorovi, čija pripadnost ljudskoj vrsti je u velikom zakašnjenju.”
Profesor doktor Rolf Dieter Kluge: ” Predlažem da se srpskoj djeci zabrani u školama učenje nacionalne poezije.”
Helmut Kohl: ” Neka se Srbi poguše u vlastitom smradu.”
William Cohen: ” Ovo je borba između dobra i zla, a NATO neće dopustiti da zlo nadvlada.”
Tony Blair: ” Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob. To je bitka između civilizacije i barbarstva.”
Dragan Ilić
HOP