KOVAČEVIĆ: Sabor, Vlada RH i DORH moraju reagirati do Božića u svezi INA-e!

0
1749
NIKOLA KOVAČEVIĆ, Stručne analize gospodarskog kriminala

Europska komisija je u četvrtak zatražila od Hrvatske da izmijeni zakon o privatizaciji Ine-Industrije nafte, jer se njime krši sloboda kretanja kapitala i sloboda poslovnog nastana, a što je obveza koju je Hrvatska preuzela još 2010. tijekom pristupnih pregovora u poglavlju Sloboda kretanja kapitala.

Prema Zakonu o privatizaciji Ine državi su dodijeljene posebne ovlasti u tom poduzeću, uključujući pravo na veto u slučaju odluka društva koje se odnose na prodaju dionica/imovine u vrijednosti koja prelazi određeni prag.

Sabor, Vlada RH i DORH moraju reagirati do Božića u svezi INA-e.

Kaznene prijave za nesavjesno poslovanje – analiza cijene profitnog poslovanja na štetu razvoja nacionalne kompanije, predsjedniku Uprave i članovima Uprave te Izvršnim direktorima,

Uvođenje Prinudne Uprave INA-e,

Razotkrivanje Skrbničkog računa u ZABA, da se konačno razotkrije stvarni vlasnik 49,08% dionica INA-e,

DORH može opravdati svoju neučinkovitost, hitnom otvaranjem istražnih radnji glede silnih nepravilnosti u INA-i, za koje su pisano upozoravani od davne 2000. godine,

Porezna Uprava mora dati hitan odgovor, kako skrbnički račun nema OIB ?

Što se tiče pritiska europske komisije, to je odgovor MOL-a i Šefa Uprave, nakon ukidanja uhidbenog naloga Interpola, a u dogovoru sa našim veleizdajnicima, kojima se žuri da još jednom naplate svoju izdaju.

Mi nemamo Orbana, koji je iz MOL-a istjerao OMV, na fin i perfidan način, bez obzira na prethodno upozorenje europske komisije.

Nikola Kovačević

HOp