DAČIĆ PIJAN KAO SVINJA NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE VRIJEĐAO HRVATE

0
6569

Europski diplomatski izvori rekli su da glede otvaranja poglavlja 26 – Obrazovanje i kultura, nekoliko zemalja članica, među njima i Hrvatska, ima nekoliko primjedbi u vezi s obrazovanjem na manjinskim jezicima. Prema tim izvorima, Hrvatska je imala primjedbe oko udžbenika na hrvatskom jeziku. Srbija je na tom planu započela nešto činiti – prevoditi postojeće udžbenike za osnovne škole na hrvatski, ali ne i raditi na posebnim udžbenicima namijenjenim pripadnicima hrvatske zajednice, dok se u vezi sa srednjom školom još ništa ne radi.

Dačić je ocijenio kako bi Unija trebala “mnogo više pažnje posveti onom što se događa u Hrvatskoj”.

“Ako je Hrvatska ta koja će odlučivati o tome da li će Srbija u EU, onda mi je odmah nekako palo zanimanje”, rekao je Dačić, aludirajući na pojačanu fašizaciju, koju potenciraju četnici i udbaši u Hrvatskoj, kako kaže biskup Kožić. Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić  danas je na tiskovnoj konferenciji s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom ovo komentirao dok je Plenković boravio u Njemačkoj. Amerikanci su već upozorili srpskog ministra Rada da ne lupeta o fašizaciji Hrvatske.

Dačić je došao na konferenciju vidno pijan, jedva je govorio. Očito je vino odradilo svoje, jer je Votka za tog mekušca nešto prejako.  Vučić je iznerviran ponašanjem Hrvatske, nakon očitog izlaska u javnost fašizacije obrazovnog sustava u kojem su ukinuta sva prava hrvatske manjine, dok Milorad Pupovac redovito dobiva ogroman novac za svoja protuhrvatska djelovanja na račun SNV-a.

On više neće “trpiti” da Srbija ne može maltretirati manjine i hapsiti kog im se prohtje u svome ludilu, ali Vučiću, Šešelju, pa ni Nikoliću ne pada na pamet uhiti glavnog ubojicu iz Škabrnje i njihovog dugogodišnjeg tjelohranitelja i bliskog suradnika Ratka Mladića, Vasilija Vidovića.

HOP