PREKINUTI PRISTUPNI PREGOVORI SRBIJE I EU ZBOG SRPSKE KUPOVINE MiG-OVA I USTUPANJE BAZE U NIŠU RUSIMA

0
5094

Nitko  nije na mainstream medijima objavio, a vezano je za predsjednika vlade Srbije Vučića zašto su stvarno prekinuti pregovori Srbije i EU.

Proruski portal iz Srbije Webtribune.rs, stalno iz minute i minutu u službi Putina, prije dva dana je objavio ovako: Nije Vučić napustio Bruxelles radi hrvatskoga stopiranja poglavlja 26 kako su izvijestili mediji i ovdje, čini mi se i u Hrvatskoj, ali i u svijetu.Jer, lažljiva spodoba je sama rekla da odlazi doma zbog poglavlja 26. No, sad Vučića njegov poslodavac Putin demantira i na webtribune.rs piše kako je zapravo EU prekinule sve daljnje pregovore s Vučićem i Srbijom, neovisno od hrvatskog stopiranja poglavlja 26, a što su namjerno istaknuli Srbi ne bi li sakrili pravu suštinu. Željeli su predstaviti svoga vožda kao nekog uzvišenog i gordog heroja, koji, kao fol ne da na se i svoje dostojanstvo… bla, bla, bla… truć… Njima zasigurno bolje zvuči ako u tradiciji srpske laži poruče narodu u Srbiji da je Vučić otkačio EU, a ne oni njega kako je zapravo i bilo, jer takva laž godi njihovom povrijeđenom egu i sujeti jednog oholog i bahatog polusvijeta.Međutim, istina je samo kako je EU sama otkačila Vučića i Srbiju jer, navodi Putinov portal u Srbiji Webtribune.rs, Europljani, kao i Ameri kuže zašto Vučić ide 21.12. 2016. u Moskvu kod Putina. On tamo ide da bi kupio šest migova i po 30 tenkova i borbenih oklopnjaka i to je srž prekida svih pregovora, tim prije što kane ruski centar u Nišu pretvoriti i službeno je i javno svijetu obznaniti kao rusku vojnu bazu. To izravno ugrožava sigurnost EU.

Vučić je dobio zauvijek šut kartu od EU, a lažljivi srpski mediji su to obratno prikazali radi njegovoga umjetnog imidža tobožnjeg pobjednika nad EU. Jer, koliko god Srbi i sami znaju da tim samoobmanama i samozavaravanjem tek udovoljavaju vlastitoj sujeti, dojmi im se ljepšim da zablesavljenom narodu makar za nekoliko dana ili tjedana odgode neminovno priopćenje istine, a to je da je EU definitivno skinule s grbače ruskoga džokera i mangupa Srbiju, koja se htjela ubaciti u EU samo da bi kao ruska produžena ruka rovarila u EU kvarne radnje u korist Rusije. Sad je srpskoj dvostrukoj igri došao kraj.

Takav epilog se prije ili kasnije, jedino i mogao očekivati i dobro je da je napokon srpsko – ruska mečka istjerana iz špilje na čistinu. Igra srpska, cirkuska mečka, pa se češka tamo gdje je svrbi… Sad će biti barem puno lakša situacija, jer su konačno Srbi i Rusi bacili sve karte na stol. Tako Srbija više ne može igrati na dva razboja i samim tim, mislim da je u kontekstu ove vijesti na liniji Beograd – Moskva, aktualni igrokaz Vučića i Pupovca u duetu, nešto kao posljednji trzaj ranjene zvijeri.

Glavni sponzor Vučića i Pupovca, a to je Putin, riješio je presjeći stvar i poslati poruku svojim srpskim slugama u Beogradu kako nema potrebe da više izigravaju u njegovo ime i za njegov račun veće majmune i korisne budale nego što inače i jesu. Samo zato se na mig Putina njegov poslušnik Vučić povukao iz Bruxellesa, te će ići 21.12. po dogovoru s Putinom u Moskvu da mu ovaj proslijedi arsenal oružja. EU i SAD su najzad prozreli bizanstko – azijatske manipulatore, pa je sad ovo trenutak kad je sve na prekretnici. Voda se počela bistriti, pozcije su definirane, a Srbistan će očito završiti tamo gdje svetonazorom jedino i pripada kao ruska i azijatska gubernija. Za bolje i nisu.

Dragan Ilić

HOP