HUMANA AKCIJA DALMALINO UVESELJAVA DJECU!

0
1466

S veseljem dijelimo s Vama informaciju da će se 4. Humana akcija ” DALMALINO UVESELJAVA DJECU!”, koju organizira Dječji klub Dalmalino održati u Dječja bolnica SREBRNJAK – Zagreb, 20. prosinca ( utorak ) 2016.g. s početkom u 13,00 sati.


Sudjeluju: Snjegulica, Škola za Balet i Ritmiku, Kazalište Smješko, Animino, Plesni centar Tala, Amicus – centar animacije, Dječja igraonica Olympionic Club i Zbor Kikići i Genijalci.

Kako je igra i zabava najbolji način komunikacije s djetetom, posebice u stresnim situacijama, Dalmalino animatori i suradnici glumom, pjesmom i plesom unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom bolesnicima i pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha, donoseći na dječji odjel svijet igre, smijeha i radosti!

U zimu 2009.godine Dalmalino je započeo s redovitim programom na odjelu Splitske Pedijatrije te ovu plemenitu akciju proširilo i na druge bolničke centre u RH ( Zagreb, Šibenik, Rijeka, Varaždin, Zadar).

Cilj je: Humanizacija boravka djece koja se liječe u bolnici, promicanje i provođenje vrijednosti usmjerene općem javnom dobru i potrebama zajednice.

 

Zoran Vrsalović, predsjednik udruge

DJEČJI KLUB DALMALINO

HUMANA AKCIJA DALMALINO UVESELJAVA DJECU!

Dječja bolnica SREBRNJAK – Zagreb – 20.12.2016.g. Sažetak Projekt se odvija u igraonici na Odijelu pedijatrije, Klinike za dječje bolesti KBC Split. S malenim bolesnicima koji su hospitalizirani i liječe se u Bolnici, RADOST, DRUŽENJE I ZABAVU uz maštovitu igru podijeliti će Dalmalino – animatori i suradnici: Snjegulica, Klaun i drugi omiljeni dječji likovi, a radi socijalizacije uključili bi i djecu i mlade članove plesnih klubova iz grada Zagreba i okolice. Relevantnost prijedloga Akcija pridonosi razvoju civilnog društva kroz poboljšanje zdravlja djece i mladih, uvjeta odrastanja, zaštitu obitelji i potiče razvoj volonterskog rada. Cilj Projekta i očekivani rezultati Humanizacija boravka djece koja se liječe u bolnici, promicanje i provođenje vrijednosti usmjerene općem javnom dobru i potrebama zajednice. Ciljna skupina korisnika U Programima u prostoru bolničke igraonice u zabavno-edukativnim aktivnostima sudjelovalo bi više od 100 djece u dobi do 18 godina. Projekt bi aktivno uključio i roditelje, doktore, medicinsko osoblje, mlade volontere, studente i djelatnike iz obrazovnog sustava i sustava socijalne srbi. Predviđeni početak i završetak provedbe aktivnosti Već smo definirali plan aktivnosti i način održavanja programa. U tijeku je kontakt s ravnateljstvom bolnice, voditeljem Klinike i sudionicima programa. Aktivnost izrade plakata, medijska komunikacija te realizacija Programa odvijala bi se od 02. prosinac do 24. prosinca 2016. godine. Održivost Dječji klub Dalmalino kroz ovaj projekt inicira niz aktivnosti s ciljem mobilizacije državnih i lokanih institucija i organizacija civilnog društva. Kao predsjednik Udruge i koordinator projekta osobno sam prisutan u svim programskim aktivnostima. Svrha i područje djelovanja Udruge Osnovni cilj rada naše udruge je da potiče i razvija kreativnost kod djece u slobodnom vremenu kroz stvaralaštvo, igru, zabavu i scenski nastup sa svrhom unaprjeđenja kvalitete života društvene zajednice u cjelini.

Zoran Vrsalović, Voditelj