POVEZNICA PROPASTI ‘INA’-e I ‘MONTMONTAŽE’ SU ‘SKRBNIČKI RAČUNI’ I FRANJO GREGURIĆ

0
4681

DVADESET GODINA radnici Montmontaže čekaju svoje plaće, zarađene u Libiji. Jedan dio imovine vezane za Montmontažu završio je na skrbničkom računu, baš kao u slučaju INA-e. Dok sa druge strane pljačkaške elite su progurale zakon prema kojem će kontrolirati porezna uprava sve vaše transakcije u bankama.

Veliki borci za pravicu u Saboru izglasali su još jedan zakon koji zadire u ljudska prava, ali ništa nisu poduzeli da se otvore računi Montmontaže i INA-e i konačnom saznamo tko sa njima ordinira. U principu to vam izgleda kao da Mercedes stvara najbolja vozila, a o njemu brine srpska Zastava…Zašto takve dvije moćne tvrtke imaju skrbničke račune, pa nisu to retardirane ustanove. Tko to o njima skrbi?

HZZO koji mora štiti interese radnika u slučaju Montmontaže podržava “dogovor” radnika i tvrtke na sudu; na način da tvrtka isplati svega 7 milijuna kuna radnicima i nakon toga se skida blokada sa tvrtke koja je dužna oko 35 milijuna kuna! U prijevodu to znači da se može raspolagati imovinom tvrtke nakon toga,  iako je isplaćena samo petina duga. Tko garantira da radnici neće biti prevareni? Zašto sudac ne zatraži bankovne garancije na osnovu imovine tvrtke? 

Tko je poveznica Montmontaže i INA-e? Franjo Gregurić. Isti prsti u istoj propasti…Tko je savjetnik premijera? Franjo Gregurić. O kakvom to progresu priča premijer i todorićev lutak ministar Marić?

GLAVNU PLJAČKU HRVATSKE IZVELI SU GREGURIĆ, LINIĆ I JURČIĆ, A ROHATINSKI JE PREKRŠIO ZAKON O FINANCIJAMA RH