OBJAVLJUJEMO DOKUMENT IZ KOJEG SE VIDI DA JE DRAŽEN BUDIŠA ZNAO ZA PLJAČKU INA-e

0
21993

Danas je na redu priča o gospodinu Draženu BUDIŠI, koji je izjavio kako je izdao časnog gospodina BUŠIĆA ! Ovo je Prilog 3.

Nije on izdao samo gospodine BUŠIĆA, već cijeli Hrvatski rod. To potvrđuje ovo pismo, uručeno u Tajništvu stranke HSLS-a na Zrinjevcu, tajniku,  2002. godine, kada su ušli u sramnu koaliciju sa SDP-om. Gospodin Budiša nije imao građanske hrabrosti, kao 1971. godine, da to pismo pročita u SABOR-u RH, i na vrijeme upozna DOMOVINU ŠTO JOJ SE SPREMA preko pljačke INA-e.- izjavio je za naš portal Nikola Kovačević.

U kolovozu 1991. godine Budiša postaje ministar bez lisnice u Vladi demokratskog jedinstva, iz koje istupa u veljači 1992. godine. Na predsjedničkim izborima 1992. godine doživljava poraz od Franje Tuđmana, ali uskoro HSLS postaje najjača opozicijska stranka.Unutarstranački obračuni, kao i gotovo prepolovljen izborni rezultat 1995., rezultiraju njegovim odstupanjem s mjesta predsjednika HSLS-a.

Uz posredovanje američkog “International Republican Institute”(IRI) – čije je djelovanje u Hrvatskoj  svrha bilo svrgavanje “autoritarnog režima Franje Tuđmana” financirala američka federalna agencija USAID – u kolovozu 1998. godine Ivica Račan i Dražen Budiša potpisuju sporazum o suradnji dviju stranaka i traže raspisivanje prijevremenih izbora. Makar je na Hrvatskim parlamentarnim izborima 1995. HSLS bio dobio više (11,55%) glasova više nego SDP (8,93%), Budiša je pristao na koalicijske odnose u kojima je Ivica Račan poslije vodio vladu, a SDP državnu politiku.

Nakon pobjede koalicije šest stranaka (SDP-HSLS-HSS-LS-HNS-IDS) na parlamentarnim izborima 2000., Ivica Račan nudi Budiši mjesto predsjednika Hrvatskoga sabora, što on odbija nadajući se pobjedi na predsjedničkim izborima 2000. Nakon poraza u drugome krugu od Stjepana Mesića, postaje saborski zastupnik. Zbog podjele u HSLS-u oko glasovanja o povjerenju Vladi Ivice Račana zbog izručenja hrvatskih generala Haškom sudu u ljeto 2001.

Ovo pismo upućeno račanovom bliskom suradniku Budiši od strane  direktora INA-e Nikole Kovačevića govori da Dražen Budiša nije imao zrelosti postati lider svog naroda i kukavički je prešutio veliku pljačku INA-e.

prilog-3-pismo-budisi-2002-2

Link prikazuje izvorni dokument na koji Budiša nikada nije reagirao.

HOP