Slovenski klaun Erjavec će vjerojatno staviti četničku šubaru na glavu i zastrašivati turiste na granici

0
2142

Ministar Stier je ponovio da je arbitražni postupak za Hrvatsku prošlost i da treba naći nova rješenja, a Erjavec je inistirao na nastavku arbitraže i donošenju presude.Arbitražni sud za rješavanje graničnog spora između Hrvatske i Slovenije nedavno je ponovno upitao obje strane žele li nastaviti postupak, piše ljubljanski tisak i navodi da se Ljubljana izjasnila za nastavak i očekuje presudu, a Zagreb ostaje pri odluci o izlasku iz arbitraže.

Kada netko u javnosti vidi lik i djelo ministra Stiera, odmah se ohrabri u odnosu na nas. Nešto nesigurnije i smotanije rijetko se može vidjeti. Plenković bi bio idealan na njegovom mjestu, a ovaj niti na jednom mjestu nije nešto naročito. Kao što se Plenković pokazao loš u vođenju zemlje.

Na drugoj strani je stara slovenska udbaška škola Erjavec, koji se sada javlja poput kninskih četnika i prijeti Nijemcima i Austrijancima kako će im spriječiti dolazak u Hrvatsku na ljetovanje, jer će vjerojatno staviti kokardu i šubaru na glavu i plašiti sve oko sebe ako ne prihvatimo namještenu arbitražu.  Slovenski cirkusant iz škole Stane Dolanca nema drugog posla nego glumiti domoljuba u pokradenoj Sloveniji, kojom ordiniraju Rusi i Hrvati, pa sada mora pokazati kako će zadržati morska nalazišta plina i nafte u spornom zaljevu. Naravno, za strance.

Zato je Erjavec pozvao u svoj tabor Borisa Johnsona, punim imenom  Alexander Boris de Pfeffel Johnson, londonskog klauna. Čovjek je usrao britanski referendum, pa zašto ne bi i arbitražu… U principu je Slovenija postala stanica čudnih likova, od hrvatskih udbaša do Borisa, Vladimira Vladimiroviča pa do Donalda Johna Trumpa američkog  poduzetnika,  njemačko-škotskog podrijetla.

Boris-Johnson-wins-seat-MPdonald-trump-310x1652x

Uz ovako debilnu hrvatsku vanjsku politiku i diplomatski kadar koji više misli o šopingu nego o diplomaciji, nije niti čudno da ovako debilne face ordiniraju s našom vanjskom politikom dok Plenković koluta očima, jedino što je naučio u svojoj diplomatskoj karijeri. Nije čudno da Kolinda mora skrivati svoje turneje po SAD-u, kad su naši veleposlanici u SAD-u više zaokupljeni prozivanjem SAD-a, nego da konačno nešto pametno naprave za svoju zemlju. Ne znamo niti činjenicu je li naša novinarka B. Slavica sa HRT-a naučila konačno engleski, što u početku njenog poslanja i nije bilo bitno, jer ipak je važnije njezino udbaško porijeklo.

I tako vrijeme prolazi, EU nas radi budalama, za što koriste slovenske budale, EU iz Haaga pušta Šešelja, proglašava na arbitražama Sanadera nevinim i sprema zajedno sa slovenskim političkim mutikašama novi gubitak arbitraže… sve to uz našu diplomaciju koja ne poštuje prvo pravilo MVP-a: da se svaki naš diplomat nakon služenja 4 godine u inozemstvu, mora vratiti u zemlju. Ne vraćaju se i po 15 godina u zemlju… kako bi ju što bolje iskoristili.

HOP