BERNARDIĆ KAO I MILANOVIĆ SKRIVA IZDAJNIČKU POLITIKU RAČANA PREMA INA-i

0
3971

To što Vlada radi je sumnjivo, posebno zato što je, kad su HDZ i privatizacija u istoj rečenici, okus još uvijek gorak. Uvije su afere, Sanader, Hernadi, afera Konzultantica, privatizacija 90-ih…-tako novi čovjek SDP-a govori o INA-i. Bernardić je još jedan lažljivac u nizu jer niječe ogromnu odgovornost u propasti INA-e kroz djelovanje račanove vlade.

Milanović je izjavio dvije velike laži dolaskom na vlast; kaže lažljivac Milanović kako nije sudjelovao u dobroj prodaji INA-e 2003., niti u lopovskoj 2008. godine. Sličan scenarij dva lažljivca. Istina je drugačia, INA su složno upropastili SDP i HDZ. Komunističkim lopovlukom.

PRODAVAČI INA-Dobra prodaja INA-e nije 2003. godine, već lopovska. U toj  prodaji INA-e 2003. godine sudjelovali su Jurčić i Linić. Jurčić je stavio petogodišnju zabranu samostalnog raspolaganja sa dionicama, iako je dogovoren 10 godišnji period, nadalje je dogovoreno da hoteli, plinski biznis, marine ne mogu uči u privatizaciju, pa je i to izigrano, to je Jurčić ubacio u ugovor. Zato nas sada MOL tuži, za Jurčićev propust.  Najveći lopovluk u kojem je sudjelovao Linić i Jurčić sa SDP-eove strane je zatajenje nalazišta u Siriji, vrijednih 23 milijarde, za koja je znao MOL, te je MOL insistirao da se ne ide u daljnja istraživanja u Siriji dok se ne proda INA-a.  Znači MOL je bio zajedno sa INA-om u tom poslu u Siriji, znao je podatke oko sirijskih naftnih polja, te je povlaštene podatke koristio kod prodaje INA-e. OMV kao kupac nije imao te podatke i vrlo lako bi na sudu dobio presudu u svoju korist da je išao osporavati kupnju. Zanimljivo je i to da je OMV u zadnjoj ponudi dao znatno više novaca od MOL-a za INA-u, ali ponuda nije prihvaćena od strane lopovske račanove vlade. Zanimljivo da su bile dvije ponude za kupnju INA-e, a trebale su biti tri.

-Trebao sam biti glavni svjedok OMV-a na međunarodnom sudu protiv INA-e zbog toga događaja, nisam htio svjedočiti protiv svoje države i odbio sam mjesto direktora OMV-a za Hrvatsku- rekao nam je veliki domoljub Nikola Kovačević.

Izigrali su OMV, napravili su ugovor o leasingu, onda su sa guvernerom HNB-a  Rohatinskim dogovorili uplatu na nerezidentni račun, pa sa njega pretvarali uplatu u kune, jer je uplata morala sjest u kunama, međutim uplatu su napravili van države, zbog čega je Rohatinski bio u velikom problemu, jer je prekršio zakon o financijama RH i zato INA ima skrbnički račun u Zagrebačkoj banci bez OiB-a-objasnio nam je Nikola Kovačević.

Ne znam koliko vam je poznato, kad sam bio na direktorskoj poziciji prodavao sam 3 milijuna tona derivata, za  plaću 10 000 kuna, a danas na istoj poziciji direktora je plaća 10000 eura, a prodaje se milijun tona .bernardic-777x437

Stern je prije 16 godina pričao da MOL vrijedi više od INA, iako je po stručnim procjenama INA  je vrijedila 2,5 milijarde maraka, a MOL samo milijardu maraka, pa je jasno zašto Gregurić prodaje priču Tuđmanu da ne treba ići INA-a na londonsku burzu, jer bi tamo potvrdila vrijednost.

HOP