Beljak je uzor lopovima, kako iz lopova nastaje predsjednik stranke

0
3240

Krešo Beljak je 1999. godine je uhićen zbog 4 provale u automobile kojima je ostvario materijalnu korist reda veličine 1750 kuna, zbog čega je osuđen na osam mjeseci zatvora uz uvjetnu osudu na tri godine. Između 1999. i 2002. godine živio je i radio je u Njemačkoj.

Član je HSS-a od veljače 2003. godine a prije toga nije se bavio politikom.

Iz ovih par crtica životopisa Kreše Beljaka vidi se da nešto grdo smrdi. Kradljivac Beljak briše u Njemačku i iz Njemačke se vraća kao politička nada. Od svih profesora zemljopisa u ovoj zemlji, baš osuđivani Beljak dobiva posao u školi u Samoboru. Zašto se pogodovalo baš njemu? Politička karijera u stranci i Saboru išla je brzo, a na kraju je i magistrirao na FPZ-u, još uvijek leglu neokomunizma. Politički spas uvijek je imao kroz suradnju sa SDP-om, koji mu pomaže postati gradonačelnikom. Na izborima za Sabor čvrsto je stajao iza lijenčine Milanovića. Nakon pobune u HSS-u suspendirao je sve svoje protvnike (21), među kojima je bila i njegova najoštrija konkurentica Marijana Petir.petir-beljak

Petir je stigla kazna jer je s vragom tikve sadila, podržala Beljaka u prvoj kandidaturi za predsjednika stranke i pokazala svu svoju nezrelost u politici. Iako je obasipana pažnjom katoličke crkve, koja sve više daje očajnih procjena, nije uspjela pobijediti u ovoj političkoj bitci neokomunistu Beljaka. Nova “pobjeda” Beljaka na stranačkim izborima nakon što je po uzoru na jugoslavenske komuniste i srpske radikale ispalio u HSS-u još jedan je pucanj u Stjepana Radića. Hrvatska desnica i centar uvijek biraju jednog čovjeka za čelnu poziciju stranke i time iskazuju jad svog članstva i nemogućnost odmicanja od komunističkih načina biranja.

Beljak je na ovim izborima u HSS primijenio istu komunističku foru sa parlamentarnih izbora, ne mogućnost izbora drugačijeg, odnosno biranje jedne osobe. Kada pogledate naše parlamentarne izbore, uvijek biramo iste, nema mogućnosti biranje drugačijeg jer su svi u istom loncu, a da bi tako i opstalo beljakov model stranačkog biranja jako je aktualan. Birate li Beljaka birali ste neokomuniste, baš kao i u drugim jačim strankama.  Mreža istih ljudi vlada zemljom i pljačka zemlju.

Beljak je uzor lopovima, kako iz lopova nastaje predsjednik stranke.

HOP