TRUMP I PUTIN SLOŽNO ŽELE UNIŠTITI VEZU EU I KINE PLAŠEĆI SE NJIHOVIH GOSPODARSTVA

0
1862

Britanija je “jako pametna što je odlučila izaći” iz EU, zaključio je. “Zemlje žele vlastiti identitet a to vrijedi i za Veliku Britaniju”, istaknuo je novoizabrani američki predsjednik. Prognozirao je da će i neke druge zemlje slijediti britanski primjer-rekao je Trump

Trump prijeti njemačkoj industriji, da će smanjiti uvoz njemačkih auta, ako Nijemci ne počnu kupovati više američkih auta. Nijemci su mu odgovorili da onda Ameri trebaju proizvoditi bolje aute. Dobar odgovor, zar ne?

Što se krije iza ove retorike? Ujedinjena EU pod palicom njemačke ekonomije jak je protivnik Rusiji i SAD-e. Uvežena EU ekonomija sa Kinom preopasna je za ove dvije ofucale ratoborne ekonomije, koje crpe svoju prednost ratovima i okupacijom zemalja bogatih energentima. Japan, Kina, Koreja i EU pod vodstvom Njemačke preuzeli su primat u svijetu gospodarstva. Alternativna goriva nafti i plinu opasna su konkurencija SAD-u i Rusiji, koji bi u takvoj situaciji bili još inferiorniji prema navedenim ekonomijama. Zato Trump panično traži veća ulaganja u SAD-u i prvi se ponudio Bayern kao kompanija kako bi umirili ovog očitog diktatora. Ništa bolje nije niti u Rusiji.

Složni napad na EU ekonomiju SAD-a i Rusije preko dva diktatora nije neko čudo, valom izbjeglica obezglavljena je EU, a novim ratom u Libiji koji priželjkuje Putin stvar bi se još zakomplicirala uz očajnu i dodvorničku politiku A. Merkel, stari DDR-ov kadar. I dok Njemačka progoni bivše špijune Stasija, Merkelica svjesno upropaštava Njemačku kroz izbjegličku krizu.

BRITANIJA je namjerno sklonjena u stranu zbog njihovog lakšeg obračuna sa EU.

HOP