‘AFERA DALIĆ’ NOVA JE ‘AFERA KONZULTANTICA’ ZA RUŠENJE PLENKOVIĆA

0
5926

Predsjednik  vlade A. Plenković koristi zanimljivu retoriku za javnost govoreći kako je vjerodostojan. Poput afere konzultantica, tako i sada vrlo ozbiljno stanje u vladi izaziva afera M. Dalić, koliko je ova afera značajno opasnija govore činjenice o M. Dalić, nekada bliske Josipoviću.

Okružiti se “ininim štetočinama” i proglasiti ih savjetnicima vlade bila prva velika glupost Plenkovića. Druga i puno značajnija je bila uloga M. Dalić. Time je sebi smanjio manevarski prostor na minimum. Desno krilo HDZ-a pod budnim okom Karamarka to je jedva dočekalo. I sada Plenković ima velikih problema u stranci, a van nje njegov klon u SDP-u Bernardić okuplja oko sebe ekipu da aferom Dalić ponovo sruše vladu. U rafineriji Sisak već je odigran prvi potez preko sindikata i prijetnjom štrajkom i blokado, drugo poluvreme spremaju mediji i saborsko povjerenstvo.

Plenković niti vidi niti razumije kako se našao u žvrnju koji bi ga s vremenom mogao baciti s vlasti. Predsjednica to jako dobro vidi;  zato je panično svoje veze povezivala u SAD-u i sada pomirljivim tonom kreće prema Putinu, jer Plenkovićevi potezi na vanjskom planu samo bi dodatno mogli pomoći u njegovo rušenju. Plenković će uskoro biti sam na vjetrometini svojih gluposti.

Sve više se steže izdajnički obruč oko plenkovićeve vlade neokomunista.

Hrvatska već vidje dosta raznih čuda, al’ ne nađe štrika za toliko Juda …

Kad je u svoj najuži izbor stavio komuniste i glavne štetočine iz slučaja INA-e Gregorića i Valentića svima je postalo jasno da je krenuo Plenković u izdaju nacionalnih interesa. Radeći mjesto u vlasti za korumpiranog Pupovca te izbacujući Hasanbegovića postalo je svima još jasnije  da niti on, kao niti vlade prije njega neće poštivati volju birača.pupi mačo

Martina Dalić je prvi put u vladu došla u mandatu J. Kosor, zato što je prešla iz Partner banke na manju plaću, Kosor i Dalić su osigurali smještaj supruga Nike Dalića u INA-u, na plaću od oko 10 000 eura MJESEČNO. Poprilično veća nadoknada štete, kojom je pokrio muž domoljubnu odluku žene, da služi domovini na nižem položaju i nižoj plaći. Prema našem izvoru Niko Dalić je bio sitni šefić po funkciji, ali vrlo bitan šefić za odobravanje “molovih prohtjeva” u INA-i. Potpisivao je što god je trebalo. Danas mu je plaća prepolovljena i ima “samo” jadnih 5000 eura. Martina Dalić se u medijima veliča kao velika stručnjakinja, a iz ovoga slučaja se vidi kako ona spašava vladu…

Martina Dalić nekada je bila u izbornom stožeru Ive Josipovića.

-Da svima bude jasnije, što se događa, odnosno događalo, u i oko INA-e, dobro je upoznati TRI HRVATSKA ČLANA UPRAVE INA-e, koji imaju jedini zadatak da ŠTITE NACIONALNE INTERESE.

Kako su to radili, od 02. mjeseca 2011. godine, pa do današnjeg dana, zaključite sami.

  • Gospodin MAYER, došao je u INA-u za Direktora Sektora kartičnog poslovanja INA-e, dok je istovremeno obnašao dužnost člana Uprave Tifona ( u vlasništvu MOL-a ), kao i njegova kolegica Magdolna Tokai, koja je došla u INA-u za Direktoricu Sektora maloprodaje i marketinga, dok je istovremeno obnašala dužnost direktorica Tifona ( u vlasništvu MOL-a ). Gospodin Mayer je „ nagrađen „ radnim mjestom, u Hrvatskoj kvoti, Član Uprave INA-e, a gospođa Magdolna, za gubitak učešće INA-e na tržištu trgovine na malo, „ nagrađena „ je povratkom u Budimpeštu.
  • Gospodin KREŠIĆ, kao višegodišnji djelatnik INA – Rafinerija nafte Rijeka, kritične 2008. godine, obnašao je dužnost Direktora Rafinerije nafte Rijaka-Urinj. Te, 2008. godine, rafinerijska postrojenje u Urinju, stajala su 3 mjeseca, zbog remonta, sumnjive kvalitete reaktora. Kako je sirova nafta nabavljena po cijeni od 140 $, a u vrijeme njezine prerade, cijena je pala na 80 $, to se odrazilo na katastrofalno poslovanje INA-e – gubitak od 1,1 milijarda kn, odnosno cca 2 milijarde kn, ako se oduzme prihod od prodaje skladišta plina. Gospodin Mayer „ nagrađen „ je radnim mjestom Član Uprave INA-e.
  • Gospodin DALIĆ, radio je kao geolog u INA-Naftaplin Zagreb, suprug gospođe ministrice Dalić, uvaženog bankarskog stručnjaka. Gospodin Dalić postaje Članom Uprave INA-e, kada se njegova supruga „ žrtvuje „ i postaje ministrica u Vladi RH, za puno manja primanja, koja je imala dok je radila u bankarstvu

Gospoda MAYER, KREŠIĆ i DALIĆ, postavljeni su za članove Uprave INA-e od 2011. godine, u vrijeme hadezeovske Vlade RH, s mjesečnim primanjima od 10.000 eur neto.

Na sudu, u 04. mjesecu 2012. godine, u procesu Sanader, član Uprave INA-e izjavljuje da su Hrvatski članovi nemoćni, jer se sve diktira iz Budimpešte.

Predsjednik Uprave INA-e, gospodin Aldott demantira izjavom, da su 99% Odluka Uprave INA-e donesene JEDNOGLASNO !

 

  1. godine dolazi na vlast SDP i gospodin Zoran Milanović. Ne daj Bože da mijenja Hrvatske članove Uprave INA-e. Mijenja Predsjednika N.O. INA-e, dovodeći „ stručnjaka „ za međunarodno trgovačko pravo, učenik gospodina Josipovića, gospodin Siniša Petrović. Tako smo imali dva moćna Petrovića, Sinišu koji je sve rješavao s MOL-om putujući svijetom, a Josip-Jozo brinuo o MOL-u i HDZ-u.

Danas imamo na vlasti HDZ, u koaliciji sa „ partnerima „, i ne daj Bože da netko mijenja Hrvatske članove INA-e.

 

DANAS JE U INA-i OTPUŠENO 5.000 STRUČNIH I SPOSOBNIH DJELATNIKA. NAJŽALOSNIJE, ŠTO SE MEĐU NJIMA NALAZE I HRVATSKI DRAGOVOLJCI I BRANITELJI IZ DOMOVINSKOG RATA. IZGUBLJENO JE TRŽIŠTE TRGOVINE NA VELIKO  I MALO, NEMODERNIZIRANA RAFINERIJSKA POSTROJENJA, MARGINALIZIRAN RAZVOJ I ISTRAŽIVANJE NAFTE I PLINA.

NAŠI  „ UMOVI „ BAVE SE GATANJEM I PROGNOZIRANJEM, ŠTO ĆE BITI SA ARBITRAŽOM, DOK USKOK, DORH I DRŽAVNA REVIZIJA, DUBOKO U SVOJIM LADICAMA, JOŠ OD DAVNE 2004. GODINE, SKRIVAJU BRDO KAZNENIH PRIJAVA.

Pitam se, kakav smo to mi HRVATSKI ROD, odnosno IZROD?- rekao je Nikola Kovačević, dipl.oec, dugogodišnji direktor INA-e.

Igor Drenjančević

HOP