Nema dana da nas ne zapljusne slučaj plagiranja, uvrede, nedolična komunikacija

0
2443

„DRAMA U SABORU“ ili JOŠ JEDAN DAN KOJI ME PODSJEĆA DA ŽIVIM U HRVATSKOJ

 

Opet i ponovno pitam zašto? Zar služite u svrhu nakaradne zabave onih koji su za Vas glasali?

Ne čudi da po Tv postajama, zabavnog programa  ima jako malo ili uopće nema. Ljudi, pa vi služite u tu svrhu, da nas umjesto klaunova i dvorskih luda „zabavljate“ iz Sabornice! Jeste li svjesni zbog čega ste izabrani i zbog čega primate plaću, imate hrpu povlastica i vlo jeftino jedete na račun svih nas? Jeste li se koji put prije početka jela, prekrižili, te pomolili za one koji danas nisu možda imali ni skrajak kruha, a kamo li ručak kao Vi?

Postoji li uopće neki „raspisani kriterij-natječaj“ po kojem se može postati saborski zastupnik u RH? Ne! Naravno da ne postoji! Rezerviran je za stranačke lavove!

Zato su natječaji raspisani za nas male ljude, koji iz dana u dan putem interneta ili uživo pješke, hodočaste na stranice HZZ-a kako bi pronašli neko radno mjesto za sebe i pokušali koliko-toliko rješiti svoju egzistenciju, pa makar i na određeno vrijeme. Jer, struja se troši svaki dan, plin, drva, voda, porez na automobile, komunalna naknada, dječje knjige, potrepštine, pa i svaki dan treba jesti…. Sva čuda obveza kojih smo svjesni, ali i koje maksimalno svaki prema svojim mogućnostima pokušavamo i platiti.

http://www.express.hr/top-news/reiner-ostro-pernaru-dosta-tih-svinjarija-8365#

Današnji događaj u Saboru RH, gdje se zastupnika Ivana Pernara iznosi iz sabornice, sumrak je parlamentarizma i načina ophođenja u tom visokom domu!

Ne ulazim uopće u razloge zbog kojih je do izbacivanja došlo, ne zanimaju me! Tko je što rekao, zbog čega se desilo, ne zanima me!

Mene zanima zašto se u tom visokom domu dozvoljava da do ovakvih situacija uopće dolazi. U 21. stoljeću, naš Sabor je mjesto osobnih obračuna, konstantnog djeljenja na Vaše i Naše, retorike koje  bi se posramila čak ona zadnja krčma negdje u zabiti najnerazvijenije zemlje svijeta.

Mene zanima, je li tko saborskim zastupnicima objasnio zbog čega ih se uopće stavlja na liste prilikom izbora, te ukoliko budu izabrani na koji nači se moraju i trebaju ponašati!

Mene zanima koliko nas ti isti saborski zastupnici podcjenjuju, jer si dozvoljavaju stvari koje nisu viđene do sada!

Hvalimo se i kitimo hrvatskom pameću! Školovani, vrijedni, pametni…. Na osnovu čega to tvrdimo, kada nema dana da nas ne zapljusne slučaj plagiranja, uvrede, nedolična komunikacija, pa i ovakvi slučajevi.

Prošle godine svima su bila puna usta kurikularne reforme i uvođenja nečeg novog, drugačijeg, boljeg nego do sada. No, meni se čini da nikakva reforma nama ne pomaže. U zemlji u kojoj se u Saboru razgovara i ponaša na ovakav način, definitivno treba krenuti od početka. Od rođenja djeteta. Dok se stigne do odgojno-obrazovne ustanove, već je kasno. Već imamo ovakve koji su nam i danas pripremili „ŠOU“. Ne želim nikoga vrijeđati, no dragi živući roditelji saborskih zastupnika, morate priznati da ste u osnovnoj kulturi zakazali. Umrlima pokoj duši. Vjerojatno su su i jedni i drugi pokušali, no nažalost, sporadično im je uspjelo. Oduvijek se znalo da se starije treba slušati, a četiri riječi; izvoli, hvala, oprosti i molim, otvara sva vrata. Osmijeh na licu, rukovanje, dolično ponašanje,  ljudi postojali su maniri…

Dragi glasači danas izbačenih saborskih zastupnika! Što se danas lijepo Vama dogodilo? Jeste li ponosni na ponašanje svojih stranačkih pulena? Za koliko Vam se danas zbog njihovog postupka poboljšao životni standard? Sigurno ste zbog njihovog postupka danas svojoj obitelji pripremili puno bolji ručak ili večeru, a djeci kupili novu jaknu ili obuću.

Dragi gospodine Culej! O Vašim zaslugama za stvaranje naše države ne dvojim ni jednog trena, ali Vas lijepo molim, manite se ovakvih ispada kao danas. Tko sam – ja sam! Jeste, no niste jedini. Puno je Vaših suboraca i naših ratnika prošlo sličan ili isti ratni put, a nakon njega mnogi se nisu vratili. Mnogi su se vratili, a radna mjesta su im nestala preko noći. Svakodnevno svjedočimo potresnim vjestima u kojima nas se upozorava da umrli branitelji čak nemaju ni cipele u kojima bi ih se sahranilo, a da ne govorimo o nehigijenskim i nehumanim uvjetima u kojima žive. Vi ste saborski zastupnik, imate lijepu plaću i benefite o kojima mnogi Vaši bivši suborci mogu samo sanjati.

Opet Vam ponavljam nije me briga zbog čega je došlo do današnjih događaja! Niti me je briga koje ste stranačke pripadnosti! Birao Vas je hrvatski narod i postavio tamo gdje jeste! Ne da se svađate, vrijeđate, brojite jedni drugima krvna zrnca, omalovažavate se uzajamno i docirate do besvjesti jedni drugima. Postavljeni ste, jer su valjda oni koji su za vas glasali ocjenili da ste dovoljno pametni i stručni, da svojim postupcima pridonesete boljitku svih nas skupa.

Pojedinci se ponašaju kao da ne znaju ništa o mjestu na kojem rade! Ako ne znate, još se stignete raspitati i poštediti nas ovakvih scena koje su se danas mogle vidjeti. Osnovna kultura-od nje sve počinje! Ne ponašajte se kao da za vas vrijede druga pravila, jer nitko nije „zanavek“! Prizemljenje leta bez padobrana sa visokog oblaka zna bit jako bolan!

Pismo čitatelja A. Jeličić

HOP