N. Kovačević odgovara ‘Večernjem listu’:’ B. Škegro što je sa skrbničkim računom INA-e?’

0
2210
NIKOLA KOVAČEVIĆ, Stručne analize gospodarskog kriminala

Cijenjeni čitatelji i Urednici Večernjeg lista,

U svezi Vašeg članka, objavljenog u subotu, 21. siječnja o.g. ekonomija ekonomistima, Borislav Škegro, pod Naslovom: Sukob interesa, što je to? Je li od silnih premijera i ministara samo M. Dalić zaslužila stup srama?

Kada opravdavate svog prijatelja, gospodina Niko Dalić, kao uvaženog stručnog člana Uprave INA-e, kojem, kako navodite „ zločesti „ Zsolt ne može ništa, niti mu nalog i plaću daje Hernadi, zaboravljate bitnu činjenicu.

Na intervenciju gospodina Ivana Šukera, Izvršni direktor INA-Naftaplin, gospodin Zelić, anonimnog geologa N. Dalića imenuje, za svog pomoćnika Izvršnog direktora, kao „ odskočnu dasku „ za odlazak u Upravu INA-e.

Danas se najbolje ogleda stručnost i sposobnost gospodina N. Dalića, u neaktivnosti i pasivnosti prema katastrofalnom stanju u INA-Naftaplin-u, najvažnijeg segmenta djelatnosti, kod utvrđivanja vrijednosti INA-e tako i cjelokupne energetske neovisnosti RH.

Slobodan sam iznijeti svoje mišljenje i mišljenje nas, višegodišnjih djelatnika INA-e, članova Štaba za obranu INA-e i Nacionalnih interesa, osnovanog 2004. godine, s osnovnom namjerom da pobjedi ISTINA, argumentirano i dokumentirano upoznajemo javnost ( unutar INA-e, Vlade RH, Sabor RH, premijeri, ministri, MUP, USKOK, DORH, Porezna Uprava, župani ) kako se sustavno uništavala INA, a time i naša jedina DOMOVINA HRVATSKA.

Cijenjeni gospodine Borislav Škegro,

Drago nam je da nas podsjećate na ne baš, kako navodite „ dosadne godine „, 1993. do 2000., kada ste, kao potpredsjednik Vlade RH, zadužen za gospodarstvo, predsjedavali brojnim tijelima i odborima, uključujući i Vladinu koordinaciju za gospodarstvo. Time vjerujemo da i preuzimate punu odgovornost za stanje u gospodarstvu u tom razdoblju i posljedice za budućnost LIJEPE NAŠE.

Nije nam poznat Vaš stav u svezi STRATEGIJE RAZVOJA INA-e OD 1995. DO 2000. g., prihvaćene od strane Predsjednika Republike, dr. Franjo Tuđman, predstojnik Ureda predsjednika i Predsjednik NO INA-e, gospodin Hrvoje Šarinić i Vlade RH, te Sindikata INA-e.

Tom Strategijom zacrtana je put energetske neovisnosti i sigurne budućnosti – INA POSTAJE SREDNJE EUROPSKA KOMPANIJA S MODERNIZIRANIM RAFINERIJSKIM KAPACITETIMA U RIJECI, SISKU I ZAGREBU, MODERNIZIRANOM MALOPRODAJNOM MREŽOM, USMJERENA NA DALJNJE ISTRAŽIVANJE NAFTE I PLINA, REORGANIZIRANA I PRIPREMLJENA ZA LONDONSKU BURZU 2000. GODINE.

KAKO SMO U TAJ PROJEKT KRENULI SA ISKRENIM POSLOVNIM PARTNEROM OMV-om, JOŠ DAVNE 1992. GODINE – INA OMV PROJEKTI ( predsjednik Upravnog odbora gospodin Nikica Valentić, današnji savjetnik Predsjednice RH ), PLANIRALI SMO KUPITI MOL ( vrijednost MOL-a milijarda DEM, a INA-e 2,5 milijardi DEM ) i UVESTI ZAŠTITNU CARINSKU  STOPU OD 25% ( sredstva namijenjena za modernizaciju rafinerijskih postrojenja, s tim da se svaku godinu stopa smanjuje za 5%, kako bi 2000. godine, stopa iznosila 0% ). INA JE OSTAJE LIDER NA PROSTORIMA BIVŠE DRŽAVE ( Slovenija, BiH, Srbija, C.Gora, Kosovo ) A SA POLJSKOM NAFTNOM KOMPANIJOM, PLANIRA  ŠIRENJE DO BALTIKA.

 

Dragi gospodine Škegro, a gdje smo danas? Što je sa SKRBNIČKIM RAČUNOM u ZABA, Zagreb, TAJNI RAČUN BEZ OIB-a, vlasništvo 49,08 % dionica INA-e?

Javnost želi istinu o INA-i, pa tako i o budućoj sudbini svih nas.

Politički pritisak na gospođu M. Dalić nazivate „ političkom harangom „, bez ikakvog uporišta. Nadalje navodite, da ne samo da nema uporišta, već činjenice govore upravo suprotno.

Jedina ISTINA u Vašim „ činjenicama „ je, da Vam je mr. Niko Dalić dugogodišnji prijatelj. Sve ostalo je samo Vaša želja da skrijete ISTINU.

Kao prvo, u Upravu INA-e, tri člana, koja su trebala zastupati HRVATSKE INTERESE, imenovala je Vlada RH, pod predsjedanjem gospođe Jadranke Kosor, 2011. godine, sa mjesečnim neto primanjima u iznosu 10.000 eur. Dolaskom SP-a na vlast, ne daj BOŽE da netko dira i smjenjuje Hrvatske članove Uprave INA-e, pa tako i danas, za vrijeme vladavine HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera.

TO SAMO VODI JEDNOM ZAKLJUČKU. GOSPODARSTVOM I BANKARSTVOM VLADALI SU I JOŠ VLADAJU TEHNOMENADŽERI, KOJIMA NIJE NA PRVOM MJESTU HRVATSKA I HRVATSKI ROD, A POLITIČKE STRANKE – HDZ ili SDP, SE SAMO MIJENJAJU NA VLASTI I REALIZIRAJU ZACRTANO!

O Članovima Uprave INA-e dostavljam Vam u privitku, članak objevljen za širu javnost.

 člana Štaba i umirovljenika INA-e, dipl.oec Nikola Kovačević

Tko su tri Hrvatska člana Uprave INA-e

Da svima bude jasnije, što se događa, odnosno događalo, u i oko INA-e, dobro je upoznati TRI HRVATSKA ČLANA UPRAVE INA-e, koji imaju jedini zadatak da ŠTITE NACIONALNE INTERESE.

Kako su to radili, od 02. mjeseca 2011. godine, pa do današnjeg dana, zaključite sami.

a.. Gospodin MAYER, došao je u INA-u za Direktora Sektora kartičnog poslovanja INA-e, dok je istovremeno obnašao dužnost člana Uprave Tifona ( u vlasništvu MOL-a ), kao i njegova kolegica Magdolna Tokai, koja je došla u INA-u za Direktoricu Sektora maloprodaje i marketinga, dok je istovremeno obnašala dužnost direktorica Tifona ( u vlasništvu MOL-a ). Gospodin Mayer je „ nagrađen „ radnim mjestom, u Hrvatskoj kvoti, Član Uprave INA-e, a gospođa Magdolna, za gubitak učešće INA-e na tržištu trgovine na malo, „ nagrađena „ je povratkom u Budimpeštu.
b.. Gospodin KREŠIĆ, kao višegodišnji djelatnik INA – Rafinerija nafte Rijeka, kritične 2008. godine, obnašao je dužnost Direktora Rafinerije nafte Rijaka-Urinj. Te, 2008. godine, rafinerijska postrojenje u Urinju, stajala su 3 mjeseca, zbog remonta, sumnjive kvalitete reaktora. Kako je sirova nafta nabavljena po cijeni od 140 $, a u vrijeme njezine prerade, cijena je pala na 80 $, to se odrazilo na katastrofalno poslovanje INA-e – gubitak od 1,1 milijarda kn, odnosno cca 2 milijarde kn, ako se oduzme prihod od prodaje skladišta plina. Gospodin Mayer „ nagrađen „ je radnim mjestom Član Uprave INA-e.
c.. Gospodin DALIĆ, radio je kao geolog u INA-Naftaplin Zagreb, suprug gospođe Dalić, uvaženog bankarskog stručnjaka. Gospodin Dalić postaje Članom Uprave INA-e, kada se njegova supruga „ žrtvuje „ i postaje ministrica u Vladi RH, za puno manja primanja, koja je imala dok je radila u bankarstvu

Gospoda MAYER, KREŠIĆ i DALIĆ, postavljeni su za članove Uprave INA-e od 2011. godine, u vrijeme hadezeovske Vlade RH, s mjesečnim primanjima od 10.000 eur neto.

Na sudu, u 04. mjesecu 2012. godine, u procesu Sanader, član Uprave INA-e izjavljuje da su Hrvatski članovi nemoćni, jer se sve diktira iz Budimpešte.

Predsjednik Uprave INA-e, gospodin Aldott demantira izjavom, da su 99% Odluka Uprave INA-e donesene JEDNOGLASNO !

2012. godine dolazi na vlast SDP i gospodin Zoran Milanović. Ne daj Bože da mijenja Hrvatske članove Uprave INA-e. Mijenja Predsjednika N.O. INA-e, dovodeći „ stručnjaka „ za međunarodno trgovačko pravo, đak gospodina Josipovića, gospodin Siniša Petrović. Tako smo imali dva moćna Petrovića, Sinišu koji je sve rješavao s MOL-om putujući svijetom, a Josip-Jozo brinuo o MOL-u i HDZ-u.

Danas imamo na vlasti HDZ, u koaliciji sa „ partnerima „, i ne daj Bože da netko mijenja Hrvatske članove INA-e.

DANAS JE U INA-i OTPUŠENO 5.000 STRUČNIH I SPOSOBNIH DJELATNIKA. NAJŽALOSNIJE, ŠTO SE MEĐU NJIMA NALAZE I HRVATSKI DRAGOVOLJCI I BRANITELJI IZ DOMOVINSKOG RATA. IZGUBLJENO JE TRŽIŠTE TRGOVINE NA VELIKO I MALO, NEMODERNIZIRANA RAFINERIJSKA POSTROJENJA, MARGINALIZIRAN RAZVOJ I ISTRAŽIVANJE NAFTE I PLINA.

NAŠI „ UMOVI „ BAVE SE GATANJEM I PROGNOZIRANJEM, ŠTO ĆE BITI SA ARBITRAŽOM, DOK USKOK, DORH I DRŽAVNA REVIZIJA, DUBOKO U SVOJIM LADICAMA, JOŠ OD DAVNE 2004. GODINE, SKRIVAJU BRDO KAZNENIH PRIJAVA.

Pitam se, kakav smo to mi HRVATSKI ROD, odnosno IZROD?

Nikola Kovačevi, dipl.oec.