Pusić leti u Ankaru na naš račun za 20 000 dolara!

0
2654

Pusić NikolićPotpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova, Vesna Pusić, prije desetak dana, točnije u petak 19. prosinca, bila je u službenom posjetu Turskoj, gdje je – prema informacijama koje smo dobili od nekoliko hrvatskih diplomata – nepotrebno potrošila velik iznos javnog novca.

U Ankaru je, naime, doputovala redovnom zrakoplovnom linijom jedne strane zrakoplovne kompanije, no problem je u tome što je natrag letjela službenim zrakoplovom Vlade RH! U Tursku je, dakle, Vladin zrakoplov letio samo zbog ministričinog povratka iz Ankare u Zagreb.

Vladin zrakoplov

Vladin zrakoplov

Potrošili dvadeset tisuća, umjesto tisuću dolara

Zbog njezinog luksuza država je iz proračuna platila skupi let za samo četiri osobe u praznom avionu, umjesto da su se u Zagreb vratili kako su i otišli – nekom redovnom linijom. Budući da Vladin zrakoplov troši oko 1100 kilograma kerozina na sat leta te da cijena sata leta iznosi oko 4320 dolara, trošak ministričinog povratka iz Turske (kao i leta praznog aviona iz Zagreba do Ankare) hrvatske porezne obveznike je stajao otprilike 20.000 dolara. Valja napomenuti da bi putujući redovnom linijom, ministrica Pusić i suradnici, na put do Ankare i natrag potrošili svega oko 1000 dolara (ili neznatno više).

Diplomati koje smo zamolili za komentar, zgroženi su ovom informacijom.

Poljski premijer leti samo jeftinim komercijalnim linijama

“To je krajnja bahatost. U vrijeme kada političari, a osobito Vlada, od svih traže odricanje, štednju i rezanje, prva potpredsjednica Vlade doslovce se razbacuje državnim novcem“, primjećuju diplomati koji su nas molili da im imena, zbog razumljivih razloga, ne spominjemo.

Isti izvori pritom podsjećaju da dojučerašnji poljski premijer Donald Tusk već godinama leti niskotarifnom kompanijom Rynair, čak i nakon što je od 1. prosinca postao novi predsjednik Europskog vijeća. Njemu štednja očito nije samo predizborno obećanje, nego i životni put. Na žalost, to se ne može reći i za ministricu Pusić.

izvor direktno.hr

hop-portal.com