Sinčićeva vjerenica krala po buticima 2013. Godine u Zagrebu!

0
4772

Rijeka, 10.12.2014 - Predsjednicki kandidat Ivan Vilibor Sincic i zarucnica Vladimira Palfi

Ivan Pernar već godinama propovijeda svoju viziju spasa Hrvatske, u ovom tekstu ćemo neke stvari konačno izreći na drugačiji način. Pernar tvrdi da je HNB blokirana i da  kao takva služi samo kao mjenjačnica, ali teza nije njegova niti je on nositelj te činjenice. Priča je točna, ali potpuno nezanimljiva za ekonomske stručnjake svih ovih godina, opet nimalo zbog njegovih zasluga, već se na taj način štite interesi pojedinaca. Ako je točna ta konstatacija, koju i akademik Zvonimir Baletić brani tezom , “da je blokadom HNB umrtvljena monetarna politika, kako bi se sustavno oduzimala imovina i potencijal”, zašto naši ekonomski stručnjaci šute?! Akademik Baletić naglašava kako nam “strane banke sigurno ne bi posuđivale novac, da nemamo potencijale”, ali ovom blokadom HNB-a jasno se gomila zarada poslovnih banka u stranim rukama”. Znači Pernarova teza je ukradena od stručnjaka sa ekonomskogfakulteta.

Drugi dokaz nedemokratkog ponašanja i političke isključivosti je Pernarov potez  nebranjenja od deložacije članova HDZ-e; “Danas se prvi put dogodilo da je obitelji koju deložira kreditni sustav odbijen zahtjev za našom zaštitom. Naime, žena čiju se obitelj deložira članica je HDZ-a. Unatoč tome, mi smo je htjeli braniti, ali pod uvjetom da se javno (pred kamerom) odrekne HDZ-a, osudi politiku koju oni zagovaraju i pokaje zbog članstva u toj organizaciji. Nakon što je više puta odbila prihvatiti naš uvjet, uzeo sam komad papira i napisao “biti lojalan HDZ-u i biti deložiran” i odmah ispod toga “odbiti poslušnost HDZ- i biti spašen od deložacije” . Tako je rekao Ivan Pernar u jednom slučaju kada je na cjedilu ostavio članove HDZ-e. Ipak, isti se Pernar prihvatio branjenja kuće žene ratnog zločinca. Radi se o slučaju iz zadarske okolice,  Sv. Filip i Jakov imao je prilike doživjeti cirkus balvan-revolucije članova Živog zida, koji su svojim tijelima (a ne balvanima) branili, tj. zabarikadirali kuću Dubravke Jasike, žene koja je pobjegla za vrijeme domovinskog rata u Banja Luku, dok je njen muž Milenko Jasika (Pajo) rođen 03. 06. 1950. Breza, općina Bjelovar s boravištem u :  Sv. Filip-Jakov br. 186 – 01. 06. 1992. – 04. mj. 1994. god Banja Luka ,Republika BiH, gradsko naselje Budžak 1, čovjek koji je bio osuđen na 10 godina zatvora zbog protjerivanja Hrvata u Domovinskom ratu. Podatke o njegovom zločinu je objavio i Veritas Save Štrbca, ali po Pernaru Jasika se ne mora ispričati Hrvatima za progon od strane bivšeg muža. Valjda zato jer nije članica HDZ-a. I tu nije kraj manipulacija sa tom prevarantskom obitelji Jasika. Dubravka Jasika nije znala kako izbaciti iz kuće proganike u Sv. Filipu i Jakovu, koji su smješteni u kući ratnog zločinca, odnosno u njenoj, u sv. Filipu i Jakovu, ( u vrijeme terorističkog djelovanja njenog muža po Hrvatskoj), te je na prevaru prepisala kuću boksaču i poznatom silovatelju Marinu Kneževiću. Razlog je dvostruk: računala je na boksača koji će  istjerati  izbjeglice iz kuće zastrašivanjem, a budući da je bila svjesna vlastitog osramoćenog prezimena u Domovinskom ratu, sama to nije mogla izbaciti izbjeglice. Zamislite medijski pritisak tada, da je sama pokušala izbaciti prognanike iz kuće ratnog zločinca. Prevara do prevare, na kraju koje je još i sam Knežević prevario ženu ratnog zločinca i uzeo pola njezine kuće sebi. Takve ljude Živi zid brani, bez da se moraju ičega odreći u ime svojih zločina.

Nekadašnju članicu HNS-e Darinku Prežec Ivan Pernar i ekipa su branili iako je Darinka Prežec osuđena 30. ožujka 2005 godine i Općinski sud iz Zagreba donosi pravomoćnu sudsku presudu broj Posl. br. LXXIX P-3900/04 u kojem nalaže da je tužena Darinka Prežec dužna isplatiti tužitelju Štrku iznos od 406.314,92 kn zajedno sa zakonskom zateznom kamatom sukladno zakonu. Prežec do danas ovaj iznos svojem štićeniku nije isplatila. U međuvremenu je i kazneno gonjena, te je pred Općinskim sudom u Selskoj pravomoćno osuđena zbog k.d. prijevare. Rješenjem Centra za socijalnu skrb, Klasa; UP/I-552-02/03-01/186 od 29.9.2003. godine Darinki Prežec je odobreno, kao skrbnici Ivana Štrka, njenog štićenika, prodati nekretninu koja se nalazi u Dugavama, inače njegovu obiteljsku kuću, i to za cijenu od 53.700,00 € (cijena iz ugovora). Istim rješenjem pozvana je da svom štićeniku Ivanu Štrku njegov novac položi na štedni račun kako bi njime mogao raspolagati uz odobrenje Centra za socijalnu skrb. Rješenje je izdano na zahtjev Darinke Prežec koja je navela da bi sredstva dobivena kupoprodajom predmetne nekretnine uložila u uređenje kuće i okućnice štićenika. Međutim, sredstva iz prodaje kuće nisu predana skrbniku. Pitanje svakog normalnog je logično, po čemu je dotična mogla to sve činiti i “zaslužiti” zaštitu Živoga zida, a članica HDZ-e nije mogla dobiti zaštitu, kao i obitelj Zlopaša, samo zbog članstava u HDZ-i? Očito da se talibanija jednog Pernara i njegovih pristaša dopušta na državnom i medijskom nivou. Prežecka se nije morala zaklinjati pred kamerama da se odriče svoga kriminala.

I sada dolazimo do novog rukovodstva stranke Živi zid, a to su nesvršeni student Ivan Vilibor Sinčić, predsjedničiki kandidat i njegova vjerenica Vladimira Palfi vječita studentica na građevinskom fakultetu. Iz Međimurja je novinar 7 dnevno imao dosta poziva, te je jedan dan proveo u društvu Belićana, mještana Vladimire Palfi. O njoj nije bilo puno dobrih riječi. Neki od njih pričali su da je njena obitelj znala krasti po supermarketima, zajedno sa njom, potvrdili su da je poprilično svadljiva, čak i da je fizički napala suprugu bivšeg poslodavca. Provjerili smo sa službenicima Trgohita neke detalje, ali nisu bili raspoloženi za ikakve službene izjave, dok su neki radnici ipak dali potvrdnu izjavu u svezi samog ponašanja vjerenice nesuđenog predsjednika države i njenog sudjelovanja u krađama. Činjenica je da  u vezi toga ne postoji kazneni progon, već samo svjedočenja pojedinih osoba. Činjenica je da i sam Ivan Vilibor Sinčić nema ništa sa njenom prošlošću, pa se može stvoriti dojam velike humanosti ako zna za te detalje svoje vjerenice i sa njom svejedno živi. Ipak, da li je baš tako? Čini se da nije. Ivan Vilibor Sinčić skriva zajedno sa Vladimirom Palfi jedan vrlo svježi događaj iz vjereničinog života. Vladimira Palfi po svemu je sudeći kradljivica ili pak kleptomanka, s tim je Sinčić upoznat dok prodaje moral pred televizijskim kamerama, prozivajući Josipovića i Grabar- Kitarović za kriminal. U svojoj vlastitoj kući tolerira kriminal vjerenice i o tome vrlo mudro šuti. 2013. godine Vladimira Palfi je uhvaćena u krađi robe u butiku. Uhvaćena je u kvartu Stenjevec, dijelu grada Zagreba. O svemu je napravljen policijski očevid. Drugim riječima rečeno, prva dama Hrvatske prema glasanju 16% birača bi bila kleptomanka na poziciji moralne vertikale. Kakva bi Sinčić bio moralna vertikala sa kleptomankom u svojoj blizini? Zar je država toliko zastranila da loše studente i kleptomane podržava preko 300 000 građana i uz to; takvoj stranci prilazi 5000 novih članova.

Zbog čega ustvari postoji stranka Živi zid? Živi zid više nije efikasan u svezi deložacija. Ustvari, to nikada nije ni bio. Zadnje deložacije u Maksimiru i Novom Zagrebu nisu prošle dobro. Živi zid nije uspio obraniti deložirane. Iako je dobio na izborima 300 000 glasova, a po medijima se vrti priča o 5000 novih članova,  Živi zid je skupio svega 40 aktivista za zadnju deložaciju. Što to znači? Živi zid nije u stvarnosti jak, on postoji samo virtualno. Na Facebooku Živi zid ima dobro organiziranu vojsku simpatizera, koja vašu kritiku njihove politike odmah i uigrano stigmatizira; ili ste špijun banaka, Hanžekovićev plaćenik, agent HDZ-e, Josipovićev čovjek, ili pak HNS-ov špijun, ili sve navedeno zajedno začinjeno kojekakvim prostačkim epitetima, ali u stvarnosti to nije tako. Lakše je na računalu pisati objede, vrijeđati i prijetiti se nego se u stvarnom životu suprostaviti policiji. Zašto je tako? Jer rukovodstvo ne zna stvoriti strategiju. Zanimljiva je činjenica da na terenu ne mogu skupiti 40 osoba za deložaciju, ali su na izborima imali dobro ukomponiranu medijsku igru i organiziran stožer. Nije li to čudno? Ne znaju se organizirati za deložaciju, što po vlastitim tvrdnjama rade godinama, ali znaju organizirati stožer i medije za izbore? Očito se radi o ljudima koji okolo stalno trube da su drugi nečiji špijuni,dok sami  imaju jaku podršku onih koji imaju vrlo dobro organiziranu mašineriju. Očito je da je  Živi zid je tu istu mašineriju iskoristio na izborima. Prije izbora su često pričali da nemaju medijsku podršku, a vidjeli smo u slučaju deložacije na Cvjetnom trgu, da su njih mediji pitali za mišljenje, iako uopće nisu sudjelovali u deložaciji, niti bili pozvani da ju brane. Koga se zove u televizijsku emisiju o tom nemilom događaju? Upravo Vladimiru Palfi, stručnjakinju za deložacije i kleptomanku, a ne suprugu g. Kožula, žrtve deložacije koji je prijetio kalašnjikovom i pucao u zrak. U kampanji su imali ogroman prostor u medijima u odnosu na Kujundžića, odmah su ga bez provjere proglasili novim spasiteljem i zvijezdom na političko nebu Hrvatske. I kad saberete koliko su loše organizirani u deložacijama, jasno je da im je stvarni cilj politika, a u tome imaju pomoć moćnih ove zemlje, jer sami nikada u tome ne bi uspjeli, što se vidi u sve većim neuspjesima prilikom deložacija. Mediji njihove neuspjehe prikazuju kao uspjehe. To se ne radi slučajno, to se ne radi bez političke trgovine. Za kraj donosim svjedočenje bivše članice Živog zida, akademske slikarice Ingrid Runtić, s jedne od medijski najeksponiranijih deložacija, one u Pitomači, obitelji Fel, majke i njene troje tada  malodobne djece:

„Bilo je dogovoreno da u ponoć krenemo iz Preradovićeve ulice u Zagrebu prema Pitomači. No, kada sam stigla, vodstvo Živog zida je bilo neodlučno treba li se uopće braniti ta obitelj. Radilo se o privatnom sporu s bivšim suprugom i novim kupcem, a ne direktno o sporu s bankom, nisu znali kako će se to odraziti u medijima, da li će im koristiti ili odmoći. Kada smo u noći ipak stigli u dom obitelji Fel, doživjela sam vrlo neugodnu scenu koja se odigrala pred očima žene koja je ujutro trebala biti deložirana: Pernar i Damir Trnačić su bili za obranu, Sinčić, Vladimira Palfi i Duško Cvetanović protiv. Žena o kojoj se radilo, sjedila je u zatamnjenom kutu dnevnog boravka, nepomično i kao okamenjeno u iščekivanju jutra i ovršitelja. U njenom prisustvu, Palfi je vikala i bjesnila na Pernara i Trnačića s krajnjom bezobzirnošću prema samoj žrtvi. Raspravljali su o tome da li im se uopće „isplati“ braniti. Složila sam se s Pernarom i Trnačićem da svakako treba braniti jer se radi o nepravdi koja vrišti do neba. Tada sam shvatila da kada vodstvo Živog zida govori o žrtvi potrebnoj za „stvaranje pravednijeg društva“ nikada ne misli na sebe, već na one kojima će se poslužiti u tu svrhu. Epilog je došao otprilike dva tjedna kasnije. Nas pedesetak ponovo smo se okupili obraniti obitelj Fel, no ovoga puta deložacija je bila nasilno izvedena, gđa Fel je završila u bolnici, jedna braniteljica Domovinskog rata ozlijeđena, svi smo bili privedeni, a ona je dobila kaznu od 40.000 kn zbog ometanja vlastite deložacije. Isječci videa kojeg  sam snimila mobitelom iz ruke sjedeći na zemlji zajedno s ostalima koji su se pridružili obrani doma Fel često su bili prikazivani na svim našim televizijama, čak i u emisiji Bujica u kojoj je gostovao sam Sinčić kao predsjednički kandidat. Isti onaj koji je uglavnom šutke čekao ishod prepirke i odluku ostalog vodstva Živog zida da li da se obrani obitelj Fel ili ne.“

Na izbore u drugi krug  Ivan Vilibor Sinčić nije izašao. Predložio je da se glasa za njega, iako nije kandidat drugog kruga. Što je time htio, osim zbuniti birače?

7 dnevno