Branitelj Raić bio je dobar za obranu zemlje, ali nije dobar za život u njoj!

0
1606

U Bosni nije  bilo  spasa za Bosnu bez  Hrvatske, njihova bosanska   armija  u Sarajevu se  nije pomakla niti metra za vrijeme ratovanja, do naše Oluje, Bihać bi bio Srebrenica, a sada  Bosna vraća na najgori mogući način Hrvatima, braniteljima BiH . Ostavlja branitelje da umiru od gladi!rajić

Zato jedino što iz ovog  može biti dobro, to je dobro prema branitelju Nikoli Raiću. Čovjek u gradu Jajcu gladuje, nema za ljekove, nema za hranu, gladan je i treba hitnu pomoć. Teško je biti hrvatski branitelj u  Bosni, pa prema tome, tko ima volje i savjesti neka čovjeku pomogne, jer  on je bio čovjek i branio je narod od pokolja, riskirajući svoju glavu za današnju slobodu.

“Primam 52 marke invalidnine i to je baš sve” – s gorčinom na licu priča ovaj pripadnik HVO-a iz vremena proteklog rata.

Stradao je u sukobu sa Srbima, branio je svoje Jajce, no nema velike koristi, jer se u ovom kraljevskom gradu još uvijek sve nekako gleda kroz nacionalnu prizmu, čak i više nego u vremenu rata kada su se Hrvati i Bošnjaci borili protiv zajedničkog neprijatelja.

“Načelnik je ovdje Bošnjak i mogu zaboraviti na bilo kakvu pomoć od njih. Hrvatsku Domovnicu nisam dobio u roku od 30 dana nakon predanog zahtjeva, kasnije doznajem da se namjerno s tim opstruiralo, pa se evo dugi niz godina borim za hrvatsku mirovinu, međutim kako vrijeme odmiče postajem svjestan da i to mogu zaboraviti” – kaže Nikola. “Ako skupim nešto aluminija i željeza po kontejnerima prodam pa kupim salame, jeftinije kojoj je istekao rok.”…

Zato jedino što iz ovog teksta može biti dobro, to je dobro prema branitelju Raiću. Čovjek u gradu Jajcu gladuje, nema za ljekove, nema za hranu, gladan je i treba hitnu pomoć. Teško je biti hrvatski branitelj u patološkoj Bosni, pa prema tome, tko ima volje i savjesti neka čovjeku pomogne, jer je on bio čovjek i branio je narod od četnika.

NIKOLA RAIĆ, NOVA CESTA 30 , JAJCE ,70101 BIH,

MOBITEL; 0637060547.

Raić je bio dobar, kada je trebalo braniti zemlju, danas nije dobar za život u njoj.

Igor Drenjančević

hop-portal.com