HSP: ‘Za dom spremni’ najveći problem?!

0
1603
hsp.hr
hsp.hr

Ciljaju li novinari i uredništvo Jutarnjeg lista ili im se sasvim slučajno događa da se članci u kojima uporno dezinformiraju javnost i prozivaju hrvatske branitelje objavljuju na obljetnice događaja važnih za te iste branitelje i hrvatski narod u cjelini?!?
Nakon gđe. Lovrić, danas se pozvanim osjetio i Robert Bajruši, inače autor političke biografije vrlog nam predsjednika Vlade Milanovića i nekih od „najvjerodostojnijih“ članaka ikada objavljenih u našem tisku.
Gospodinu Bajrušiju je baš danas, na obljetnicu smrti jednog od utemeljitelja 9. bojne HOS-a Rafael Vitez Boban, bojnika Joze Radanovića, palo na pamet lamentirati o spomeniku 9.bojni HOS-a u Splitu i  po njemu, skandaloznom pozdravu ZA DOM SPREMNI.
Ne znamo kako je izgledao ratni put gospodina Bajrušija ali smo sigurni da je dovoljno dugo stanovnik ove zemlje pa je, ako nigdje drugdje, ono u tramvaju, nekada vidio nekog pripadnika HOS-a i amblem na njegovoj odori. A ako slučajno nije, neka se raspita o Domovinskom ratu, HOS-u, 9. bojni HOS-a kod nekog poznavatelja posljednjih dvadeset pet godina hrvatske državnosti.
Zanimljivo, istom autoru nije smetala crvena boja kojom je spomenik 9.bojni HOS-a bio zaliven u rujnu prošle godine. Možda je takav više odgovarao njegovom „umjetničkom“ senzibilitetu. Isto je toliko zanimljivo, ako ne i zanimljivije, da je dotičnom gospodinu meritoran nekakav Sportski arbitražni sud u Laussani u odnosu na hrvatski Prekršajni sud u Kninu koji oprečno tumače podrijetlo i značenje povijesnog hrvatskog pozdrava ZA DOM SPREMNI.
Gospodine ili druže (kako vam drago) Bajruši, vama tako sporan pozdrav posljednje su riječi nebrojenih života položenih na oltar ove naše i vaše domovine, života koji su ugasli kako biste vi danas slobodno piskarali o koječemu, pa i o njima.
A što se ustaša tiče, mirno spavajte, njih više nema, za razliku od onih koji i danas nose petokraku s ponosom.
Ali, ako se bojite da je u ovoj zemlji ostao koji istinski domoljub, SPREMAN i danas ZA taj, vama sporan, DOM dati život, e onda imate razloga za „strah“.
Vjerujte, još ih ima!
Spread the word!

Povjerenstvo za medije HSP-a
A.Bašić