UMJESTO POJEFTINJENJA, OSJEČANIMA JAVNI PRIJEVOZ POSKUPIO

0
1497

osijek-prijevoz-u-osijekuGradski prijevoz putnika grada Osijeka je najavu poskupljenja javnosti prezentirao “kao smisleno uravnoteženje izdatka za prijevoz s materijalnim primanjima i društvenim statusom građana” u što u Osijeku neće povjerovati nitko pa čak ni oni koji su kreirali ovu odluku.

Ako znamo da je polovina Gradskog prijevoza putnika u Osijeku vezana za autobusni prijevoz, a uzimajući činjenicu da je cijena nafte na razinama iz 2008. godine mi u HSP Osijek smatramo da ne postoji nikakvo opravdanje i osnova za poskupljenje usluga javnog prijevoza u gradu Osijeku.
Sva dosadašnja poskupljenja opravdavana su rastom cijena nafte što je možda nekada imalo smisla dok su cijene vrtoglavo rasle, a sad kada su građani Osijeka očekivali pojeftinjenje gradskog prijevoza zbog pada cijena pogonskih goriva u Hrvatskoj, dobili su poskupljenje prijevoza.

Ovo je još jedan udar na standard najšireg dijela osječana, jer nema društvene skupine koja nije zahvaćena ovim poskupljenjem. Od učenika, studenata, radnika, umirovljenika do nezaposlenih koji su ovom odlukom i najpogođeniji.

Upravi GPP-a bi bilo dovoljno pogledati reakcije na društvenim mrežama i portalima koji su objavili ovu vijest da shvate koliko je ovo štetna i pogrešna odluka, te koliko je naljutila sve osječane.

Umjesto da su u GPP-u prilagodili uvjete poslovanja vremenu u kojem živimo, da su racionalizirali poslovanje ili da je bilo manje nepotističkog zapošljavanja, svoje neznanje i nerad ne bi morali svaljivati na leđa osječke sirotinje koja je na kraju snaga i strpljenja.

Još jednom izražavamo svoj prosvjed protiv ovog poskupljenja i tražimo od upravljačkih struktura GPP-a da ovu odluku opozovu.

  • Hrvatska stranka prava
    Podružnica Osijek
    Drago Marković, predsjednik