EKSKLUZIVNO: KELEMINEC OPTUŽUJE ĐAPIĆA ZA UBOJSTVO ANTE PARADŽIKA!

0
953

paradžikDražen Keleminec, predsjednik Autohtone hrvatske stranke prava je danas u podne pozvao novinare na tiskovnu konferenciju u glavnom stanu A-HSP-a u Ilici, gdje će objaviti da namjerava dići optužbu za ubojstvo Ante Paradžika protiv F. Tuđmana, G. Šuška i A. Đapića!

Ante Paradžik ubijen je 1991.g. pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, u pucnjavi hrvatskih policajaca koji su navodno dobili anonimnu dojavu o tome da se radi o “martićevcima” u spornom automobilu. Ubojice su bile osuđene na zatvorsku kaznu, no ubrzo amnestirane od predsjednika Franje Tuđmana. Tragična sudbina obitelji Paradžik lebdi kao mračni oblak i svojevrsna kletva nad hrvatskom zbiljom još od vremena Paradžikovog oca Blaža koji je kao hrvatski vojnik nestao kod Bleiburga, a posljednji muški izdanak te obitelji, Mislav Paradžik, počinio je samoubojstvo na sam Božić 2014.g. Dvojica od trojice koju Keleminec proziva za Paradžikovo ubojstvo su preminuli u istoj 1998. godini, a radi se o prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu i ministru obrane RH od 1991.g Gojku Šušku, stoga je Keleminčeva optužnica protiv ove dvojice posthumna, dok je treći optuženi – Anto Đapić i danas politički aktivan. Đapić je svoju političku karijeru započeo u HDZ-u, te je nakon kratke stanke nastavio u HSP-u da bi nakon ubojstva potpredsjednika stranke, Ante Paradžika, bio privremeno postavljen na mjesto potpredsjednika te iste stranke.

Zbog svih ovih, u najmanju ruku čudnih okolnosti oko ubojstva Ante Paradžika, postoji opravdana sumnja da je ubojstvo Paradžika izvršeno isključivo zbog toga što sudskim putem i procesima nije bilo moguće ukloniti Dobroslava Paragu iz političkog života Hrvatske. Zanimljivo je da je i Josip Manolić u svojoj knjizi optužio navedenu trojicu za taj zločin. Keleminec će zatražiti od državnog odvjetništva ispitivanje Josipa Manolića u svezi ovog slučaja koji je do dana današnjeg ostao u tami. Na konferenciji za novinare Dražen Keleminec je iznio razloge raspada pravaške scene: HDZ i SDP su svojim djelovanjem uništile pravaše, prvo nefuncionalnošću pravosuđa, potom micanjem Dobroslava Parage iz političkog života, a kada u tome nisu uspjeli, ubojstvima su uklonili pravaško rukovodstvo – Ante Paradžik, Blaž Kraljević i drugi. Nakon toga su mogli nesmetano instalirati svoje ljude u pravaške stranke i strančice, a najvažniji među njima je upravo Đapić, koji je bio i ostao HDZ-ov kadar. On je, po Kelemincu, odgovoran za uništavanje pravaške politike. 

 

Ingrid Runtić