MUP DELOŽIRA JEDINI ŽIVI ZID U HRVATSKOJ – BRANITELJE!

0
1026

Nakon jučerašnjeg političkog fijaska u Saboru u kojem se poštuje pravilnik umjesto prava na govor nazočnih branitelja, slijedi slijedeća pljuska u lice braniteljima.

josipBranitelji iz šatora dobili su informaciju da Ministarstvo unutarnjih poslova navodno ispituje raspoloživost djelatnika na terenu o spremnosti na akciju deložacije branitelja iz njihovog prosvjednog šatora u Savskoj 66. Navodno vrh MUP-a traži policajce diljem Hrvatske koji bi pristali sudjelovati u ”čišćenju” prostora pred Ministarstvom. Informacija iz policije kaže da je prosvjed branitelja zapravo ilegalan, jer nikada nije bio ni prijavljen. U ovoj državi je očito ilegalno progovoriti o bilo čemu što se „kosi“ s poslovnikom države, kao i Sabora. Gaf koji je jučer učinio predsjednik Sabora Josip Leko namjeran je, jer slijedi ozakonjenu protuhrvatsku politiku kojom se pokušava oduzeti pravo prosvjeda i glasa onih koji su tu državu i stvorili. Naročito je znakovito i to da je ovo jedini način na koji je (protu)državni vrh spreman obračunati se sa kritičarima izrazito protuhrvatske politike zadnjih godina, i to nakon 103 dana prosvjeda u Savskoj. Još uvijek pamtimo sleđeno i zabrinuto lice predsjednika „slučajne“ države Hrvatske Ive Josipovića prilikom njegove posjete šatoru, sramnu njegovu neučinkovitost u tom slučaju te potpuno nerazumijevanje i šutnju medija o pravim razlozima prosvjeda branitelja.

Podsjetimo se, ova politička vrhuška na vlasti nema ništa protiv otuđenja i brisanja poduzeća, firmi i obrtnika čiju propast sustavno omogućuju i pravno cementiraju, ništa protiv bankarske pljačke hrvatskog naroda, ništa protiv dužničkog ropstva u koje su nas namjerno i bez našeg pristanka uveli, ništa protiv deložacije građana iz vlastitih domova, radnih mjesta i na kraju iz vlastite zemlje „trbuhom za kruhom“, pa su se u skladu s tim oglušili i na braniteljske prosvjede koji traju već 103-ći dan. Ovo su pravi ostaci ostataka Hrvatske – u šatoru i u domovima u kojima se isključuje struja, voda i plin, u domovima u kojima gladuju djeca, u domovima u kojima se strepi od prognanstva na ulicu, ili još bolje – od prognanstva u iseljeništvo. U takvim uvjetima i sustavu nitko od saborskih zastupnika niti stranačkih političara ne bi trebao imati pravo na svoju plaću dok i najmanji od najmanjih u našoj državi nije zaštićen i zbrinut!

Prava istina je da su branitelji bili i ostali jedini živi zid Hrvatske, nitko drugi nema moralno pravo koristiti to ime u svoju promidžbu! Također je interesantno da nakon predsjedničkih izbora ti isti branitelji lažnom živom zidu više nisu interesantni. Usprkos tome što bi jedna takva višestruka deložacija pernarovcima inače bila neodoljiv mamac. Oni se radije bave lovom u mutnom naše političke močvare nego pravim problemima u Hrvatskoj.

Ingrid Runtić