KELEMINEC: ZNAM SVE O ĐAPIĆU I PARADŽIKU!

0
2461

022Razgovarali smo sa Draženom Kelemincem povodom podizanja kaznene prijave protiv  Anto Đapića, u svezi ubojstva Ante Paradžika.  Kako je Dražen Keleminec dobar poznavatelj obitelji Paradžik, željeli smo iz prve ruke saznati sve pojednosti u svezi najmističnijeg ubojstva političke osobe sa početka domovinskog rata.  Ubojstvo Ante Paradžika je donijelo prokletstvo izdaje nad Hrvatsku i samu državnost. Kao da je ubojstvo Paradžika trajno poljuljalo temelje svake ideje napretka naše države.  Isto tako i sama izdaja Paradžika i njegovo ubojstvo donijeli su prokletstvo sadašnje države, koja iako postoji, uvijek se izdavala sa svakom novom vlašću.  Narod je žrtva svoje vlastite države i sustavno propada. Ante Paradžik  i Franjo Tuđman imali su različite poglede na političku sudbinu Hrvatske devedesetih godina prošlog stoljeća. Paradžika nije zanimala konfederativna Jugoslavija, a to je bila prva stanica Tuđmanove politke, vjerojatno zbog izbjegavanje rata. Na kraju se pokazalo da je rat neizbježan. Druga razlika politike Ante Paradžika je bila lustracija. Tuđman je išao na pomirbu komunista i ustaša ,a  Paradžik je smatrao takvu pomirbu opasnom, znajući posljedice pomirbe. On je jedini shvaćao da će  udbaška elita u vlasti stvoriti opet zemlju za sebe, samo sa drugim simbolima. Danas je svima jasno koliko su njegove riječi točne. Pravaši devedesetih godina prošlog stoljeća su bili jaka snaga desnice. Dobroslav Paraga i Ante Paradžik vodili su jednu jaku stranku. Osnovali su HOS u ratu, elitu vojnih postrojba naše zemlje.  HDZ-a  u njima je imala snažnog protivnika, koji je politički zahtjevao  lustraciju, prema Srbima je imao jasan stav, kao o manjini, koja se mora pomiriti sa hrvatskom državom.  Bivši udbaši i komunisti su bili u strahu od jake pravaške stranke i njihove osvete za sva politička ubojstva prije devedesetih i zatvaranja u vrijeme Jugoslavije. U toj činjenici leži motiv ubojstva Ante Paradžika.

Obitelj Paradžik poznajete , kako gledate na slučaj Paradžik ?

Ante Paradžik je žrtva mučkog političkog ubojstva. Udbaške elite znale su koliko Ante Paradžik zna o njima.  Obitelj Paradžik je žrtva udbaša. I tada i danas.    Samoubojstvo Mislava Paradžika na sam   Božića za mene je indikativno. Nesretnom Mislavu niti jedan odvjetnik, a s tim u svezi poglavito oni tzv. desničarski nisu htjeli osigurati stažiranje godinu dana  da sutra postane i sam odvjetnik . Tužan i bez ikakve perspektive, znači bez ikakve mogućnosti da osnuje obitelj da si stvori egzistenciju , počinio je samoubojstvo, kao i mnogi Hrvati. Mislav da je bio sin nekog udbaša , a ne časnog hrvatskog domoljuba u roku pet minuta imao bi radno mjesto i visoku plaću. Udbaši nas i danas dijele na djecu komunista i djecu časnih hrvatskih domoljuba na način da djeca istinskih hrvata gladuju, a djeca udbaša i komunista caruju.  Genocid nad Hrvatima posrbice čine danas puno perfidnije, a obitelj Paradžik kao simbol Hrvatske plaća najveću cijenu.  Zar takav život zaslužuje obitelj velikog hrvatskog mučenika? Razmišlja li netko od nas, kako je toj djeci bez oca na Božić ili Novu Godinu? Razmišlja li netko kako je njima danas zbog  smaknuća njihovog oca, samo zato što je volio domovinu?! Ova država mora počivati na Zakonu i zato tražimo da se ispita naša kaznena prijava. Grad Zagreb nema inicijativu za postavljanje spomenika ubijenom Paradžiku, neki dan HTV pušta emisiju gdje veličaju komunistu Ivana Šibla koji se borio za Jugoslaviju , a ne Hrvatsku. Zašto HTV ne napravi emisiju o dijelu Anti Paradžiku koji je proganjan u toj komunističkoj Jugoslaviji i koji je bio borac za NDH.  Ovim putem upućujem poziv novoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović da obitelji Paradžik pokaže pijetet ,da se ispriča u ime HDZ-a  i da Anti Paradžiku da najveću počast.  Po navodima Josipa Manolića baš njezina  stranka se navodi kao  odgovorna za smrt Ante Paradžika. Divim se supruzi Ante Paradžika  Jozefini jer treba  podnjeti  sve te muke. Znam da joj nije lako, znam da joj je teško kao i kćerkama Katarini i Veroniki.

Podnijeli ste kaznenu prijavu protiv Anto Đapića za ubojstvo Ante Paradžika?

Čitajući intervju sa  Josipom Manolićem u „Nacionalu“ odlučio sam odmah u ime moje stranke podnijeti kaznenu prijavu.  Nema se tu što čekati. Obitelj 23 godina ne zna imena naredbodavaca ubojstva ali sumlja je uvioje bila u tom pravcu koje navodi Josip Manolić. . Vrijeme je da se  to jednom zauvijek riješiti i odgovorne kazniti. Nije mi jasno što je tako dugo čekao Josip Manolić u svezi objave te istine o smrti Ante Paradžika. Ispada kako je bitnija borba HDZ-a i SDP-a  na predstojećim izborima za vlast, nego što je važno obitelji Paradžik saznati istinu.  Ako Državno odvjetništvo kaznenu prijavu zadrži u ladici to će biti   nepoštivanje obitelji Paradžik i zataškavanje ubojstva. Krivci za to ubojstvo moraju biti pronađeni i kažnjeni.   Patnja obitelji Paradžik ne prestaje i sama istina bi konačno zaustavila agoniju. Zato smatram da treba što prije ispitati Josipa Manolića, Dobroslava Paragu i Ružu Tomašić u svezi ubojstva Paradžika, jer se sam ponudio kao svjedok svojom knjigom. Manolić je osoba u dubokoj starosti i treba što prije sa njim obaviti obavjesni razgovor u svezi ove prevažne teme.

U svojoj kaznenoj prijavi kao svjedoke  navodite i Ružu Tomašić kao mogućeg svjedoka?

Ruža Tomašić je u to vrijeme radila u uredu Josipa Perkovića na osiguranju Franje Tuđmana. Bila je upoznata sa svim aktivnostima ureda i bilo bi jako zanimljivo čuti sve što zna o slučaju Paradžik. Ruža Tomašić se poziva na pravaštvo , a zanimljivo nikada nije došla na grob Anti Paradžiku.  U to vrijeme kada je ubijen Paradžik trebalo je obezglaviti pravašku scenu u Hrvatskoj. Ubijen je i Blaž Kraljević kao zapovjednik HOS-a, ubijen je i Miro Barešić, aktivni emigrant. Razlozi ubojstava su  jasani, nije se moglo stranku obezglaviti obezvrjeđivanjem i hapšenjem Dobroslava Parage, kao čelnika stranke, pa je to učinjeno drastičnim metodama. Udbaška elita bojala se uspona stvarne desnice u Hrvatskoj, što bi značilo i obračun sa njima. To je spriječeno do današnjih dana, a posljedice su srpski teroristi u policiji, vlasti i u koaliciji sa vladajućima. Sjetimo se uloge Stanimirovića u vladi HDZ-a, pogledajmo ulogu pojedinih terorista u SDP-i i sve vam je jasno. Udbaške elite i dalje nam kroje sudbinu. Ako se konačno rasvijetli ubojstvo Ante Paradžika, sve će biti kristalno jasno.

Što se to događalo oko Dobroslava Parage prije njegova uhićenja i koliko to ima veze sa ubojstvom Ante Paradžika?

Dobroslava Paragu je trebalo maknuti sa političke scene zbog opasnosti za HDZ koji je bio  premrežen udbašima. To se jedan dan dogodilo kao u američkim filmovima. Šleper  je preprečio  put Paragi kada je iz svog stana krenuo autom prema sjedištu stranke , a tuđmanovi agenti su potom Paragu priveli pod nekavim izmišljenim optužbama da je protudržavni element, opasan za funcioniranje same države. Proveo je zato jedno vrijeme u pritvoru, ali ga je sudac Vidović oslobodio svih optužbi. Kada je tadašnja vlast shvatila da zakonskim putem ne može uništiti pravaše kroz institucije države,   krenulo se u  nasilan obračun sa njima. Ante Paradžik kao stabilna i čvrsta osoba nije se mogla modelirati, tako je on postao prva meta. Likvidacijom njega Paraga gubi oslonac u stranci i sve kreće po planu Franje Tuđmana i Gojka Šuška.  Anto Đapić ubačeni HDZ-ovac  postaje oslonac Paragi, a  Đapićev cilj je bio  maknuti Paragu sa čelne pozicije HSP-a i stranku pretvoriti u HDZ-ov ogranak. . U čemu na kraju Đapić i uspjeva.  Paragina najveća greška je povjerenje prema Đapiću i forsiranje njega na visoke pozicije, što mu se na kraju osvetilo u potpunosti. Đapićevim djelovanjem u HSP-a kompromitirana je pravaška Hrvatska .

Kutinski izvanredni sabor stranke promijenio je potpuno ulogu HSP-a?

Upravo tako. 1993 godine Anto Đapić je napravio puč po dogovoru Tuđman , Šušak. Ilegalno je sazvao predsjedništvo stranke na koje mu se odazvalo od 15 članova samo 4 člana, Izmislio je konvenciju, koja po statutu stranke ne postoji i tako  sazvao izvanredni sabor stranke  i na čelo postavio Kandarea , iako je on bio mozak operacije. Nije nikako jasno kako vršitelj dužnosti zamjenika predsjednika može sazvati sabor stranke, iako nigdje nije zaveden kao takav u ministarstvu uprave. Ipak on uz podršku vlasti uspjeva  sazvati konvenciju,  izvanredni  sabor i  smijenit Dobroslava Paragu, kako bi ovladao strankom do njena potpuna uništenja.  Poslije ovladavanja strankom, Đapić je osvanuo u novom crvenom BMW-u, što je isto znakovito a ja znam preko koga i od koga ga je dobio na korištenje..

Kako gleda na sve obitelj Paradžik, nakon objave intervjua sa Manolićem?

Znamo svi da ne daju izjave za javnost, ali ovo je za njih očito previše. Nakon ubojstva oca i samoubojstva sina , ova priča za njih je prestrašna .  Upravo zbog njih, koji su hrvatsku državu doživjeli kao tragičnu za obitelj, moramo što hitnije djelovati.  Jedino je A-HSP imala čast da hrabra obitelj  Paradžik sjedi na godišnjicama smrti Ante Paradžika uz njih, što je dokaz naše  vjerodostojnosti. Tako ćemo i nastaviti, boreći se za Paradžika, borimo se za pravašku Hrvatsku. Ovo ostalo nema veze sa pravašima. Novinari okrenuti HDZ-i počeli su širiti tezu o ujedinjavanju svih pravaša. Prema mom  mišljenju tzv. desnica baca probne balone, kako bi zapravo uništila stvarnu desnicu, kao šo su nekada  Folnegovićevci zatrli put Ante Starčevića. O čemu se zapravo radi? HDZ-a je svjesno stvorila svoje satelite; HSP-a današnjeg  pod rukovodstvom masona Srba, HČSP-a, i HSP AS. Daje im svoju infrastrukuru, pomaže kod izbora. I sada HDZ-a hini ujedinjenje pravaša. Njihovi mediji stvaraju lažnu priču ujedinjenja, a zapravo se radi o ‘HDZ trabantima’. A-HSP odbija ujedinjenje pod kapom HDZ-e i postaje krivac neujedinjenja. To je naravno laž da se itko ujedinjuje. Mi jesmo za ujedinjenje, ali samo sa časnim i iskrenim pravašima koji ne služe nikome već samo svom narodu i Domovini.  Inače to nije pravaški kišobran, već kišobran HDZ-e. Kada tome dodamo sudbinu Ante Paradžika i njegovu borbu, bez imalo grižnje savjesti mogu reći da je taj put uz blagoslov HDZ-a još jedna izdaja puta Ante Paradžika .  Paradžiku treba konačno dati pijetet koji zaslužuje.  Mislim da svjedočenje Josipa Manolića, Ruže Tomašić i  Dobroslava Parage može u mnogočemu pomoći razrješenju ubojstva Ante Paradžika, koje je potaklo i sina Mislava da otiđe u bezdan. Obitelj Paradžik je prodana za judine škude, kako je govorio predsjednik Tuđman. Danas prvi ešalon udbaša i onaj drugi se međusobno razračunavaju, jedni glume domoljube na vlasti, a oni drugi „hrabre“ ljude koji pronalaze udbaše, a zapravo su mnoge domoljube strpali zajedno u grob, kao i Antu Paradžika.

Ante Paradžik je znao da pravaštvo  jedini i orginalni politički proizvod jedinstven u  Hrvatskoj, zato se njega držao, a danas bi riječi Ante Paradžika bile osnova ozdravljenja nacije. Vrijeme je da ovom istragom dođemo do istine i damo Paradžiku zasluženo mjesto u povijesti. Oni koji su  tada ubijali, mogu i danas, zato ih treba privesti pravdi.

Igor Drenjančević

hop-portal.com