Keleminec: Za hrvatske pjesme meni sude, Mesiću ne !

0
841

keleminecU ovaj četvrtak bili smo kao portal HOP.hr jedini prisutni na  suđenju Dražena Keleminca u Koprivnici zbog puštanja pjesme “Evo zore, evo dana” 27.7. 2014. godine, u Srbu. U sudnici Keleminec je sutkinji pokušao objasniti da Hrvatska ne poštuje lustraciju, ne poštuje europsku zakonsku odluku o osudi komunističkih zločina i da se ne radi o proslavi antifašitičke borbe, već Milorad Pupovac organizira četnički dernek u Srbu. U okolici Srba su 1941. godine  na taj datum pobijeni Hrvati i Hrvatice koji su pohodili hodočašće, a među žrtvama je bilo i dijete od dvije godine.  I to nema sa antifašizmom veze, jedino ako je ubijanje Hrvata antifašizam. 27.7. 1991. sa tog mjesta je krenula balvan revolucija. Što oni tamo slave?  Isto je upozorio da je osuđene zbog pjevanja pjesme “Marjane Marjane”, kao ustaške budnice u drugom procesu, a stihovi nemaju baš ništa sa  ustaškim pokretom .  Nekad je UDBA upravo isto govorila o toj pjesmi.

Keleminec je rekao da oko pjesme “Evo zore, evo dana” nema nikakve dileme, on ju nije pustio na razglasu u Srbu, ali se ne srami  te pjesme, jer  sa tom  pjesmom je  išao u rat protiv srpskog terorizma 1991. godine. I da će tu pjesmu pjevati i dalje. Nakon suđenja Keleminac je pjevao obje pjesme ispred sudnice pred novinarima.

– Zanimljivo da iste pjesme je pjevao Stipe Mesić u Australiji, ali nikada nije osuđen za te pjesme. Za njega vrijedi drugi zakon.  Čekam da DORH-e konačno počne raditi svoj posao, a policija počne hapsiti zbog pjevanje partizanskih pjesama u skladu sa EU zakonima.

i. drenjančević

hop-portal.com