Skandal: Srpski teroristi i jataci u vlasti žele uništiti obitelj branitelja

0
1558

031Banovina i dalje je dio zemlje pod okupacijom srpskih laži.  Zločini i raseljavanje za vrijeme domovinskog rata bili su politika srpske zajednice devedesetih godina prošlog stoljeća prema Hrvatima.  Danas Hrvati u svojoj državi su manjina na nekim djelovima Banovine, iako je takav status nedopustiv najviše iz ekonomskih razloga.  Država je okrenula leđa vlastitom narodu.

U SDP-u Banovine je vrlo aktivan Pavao Dugošija, o kojem  kao teroristu u  srpskim terorističkim redovima smo već pisali. Kapetan tenkovske jedinice srpskih terorista uhvaćen je na snimci kako se opija sa ratnim zločincem Milanom Martićem 1994. godine, kada je Martić došao pozdraviti srpsku terorističku  armadu. Mi smo došli do te snimke, na kojoj se jasno vidi da je isti urlao više nego pjevao četničke pjesme sa Milanom Martićem. Danas je taj terorista ugledni član SDP-e i predsjednik općinskog vijeća SDP-a. Ispada po toj logici politika SDP-a nastavak politike srpskih terorista danas. Dugošijin sin je kriminalistički policajac, pa isto tako ispada da su djeca srpskih terorista pogodna za tako odgovorne poslove, dok djeca branitelja na Banovini uglavnom gladuju ili preživljavaju raznošenjem starog željeza.

Dragan Zorić i Mile Domitrović,  iz općine Gvozd dobili su stambeno zbrinjavanje, iako imaju svoje kuće van Vrginmosta, dok obitelj Marija Goluba, branitelja, još nije riješila svoj status. Trebali reći da i ova dvojica Srbina imaju terorististički pedigre. Mario Golub vrlo hrabro je dao izjavu prošle godine u našem obilasku gliskog kraja o mnogim malverzacija preko APN-a. Prodaje srpskih kuća, među kojima je i kuća u kojoj on živi je po njemu diskutabilna. On nema riješeno stambeno pitanje, znači nema trajnu darovnicu svoje kuće.

2oo7. godine dobili su Golubi kao obitelj tužbu, da se moraju iseliti iz pratećih objekata uz sam rub  kuće, jer ti objekti nisu dio otkupljene kuće?! Iako je isti vlasnik. U tim objektima je grijanje za kuću.  Mario Golub je svjestan da je ova kuća preplaćena, a nekim čudnim pravnim zavrzlamama kuća još uvijek njemu  nije darovana od rata, a srpski teroristi dobivaju  nove stanove iako su potpuno zbrinuti i imaju svoju imovinu. Čini se da srpski terorizam nema granice.

Ipak Golub proziva i Mariju Idžan za probleme na terenu, famoznu članicu HDZ-e, koja je kumovala u promjeni imena  Gvozd u Vrginmost, a isto tako i u čudnovatim darovnicama za smještaj svoje obitelji  od hrvatske države. Uglavnom njegov status u odnosu na srpske teroriste je očajan. Kuća puna vlage, raspada se, potpuno nestabilan status, nikada ne zna kada će završiti na ulici i sve to može zahvaliti područnom uredu Petrinja za zbrinjavanje. Ispada kao da je Golub terorista, pa se svako rješenje njegova problema riješava na njegovu štetu. Kako Golub i njegova obitelj jako smetaju mutikašama u državnoj upravi i lokalnim aboliranim teroristima, netko se sjetio najveće moguće blasfemije, podnio je anonimnu prijavu protiv Goluba za nasilje u obitelji.

-Jedan dan prije podne prošli tjedan došli su socijalni radnici iz Gline, kako bi obavili razgovor sa mnom i mojom suprugom zbog navodnog nasilja u obitelji. Nasilja nije bilo. Ipak po dojavi socijalna služba je dobila dojavu da sam tukao ženu i djecu 10.1.2015. godine. Oni su to došli provjeriti mjesec dana kasnije. Nije mi jasno što su čekali preko 30 dana na intervenciju, kad se radi o tako ozbiljnom problemu. Mislim da je svima jasno da je ovo bila namještaljka prozvanih za kriminal. Nitko ne želi riješti moj problem stambenog zbrinjavanja i kada sam se obratio medijima u svezi problema postao sam i nasilnik. Prozvani su čekali da se malo stiša bura oko njih i meni su podmetnuli progon. Djeca i žena su odbili taj podatak o nasilju kao točan. Djecu su socijalni radnici ispitali bez naše prisutnosti u školi i svi smo začuđeni do kuda ide ljudska pokvarenost. Djeca su još u šoku od ove bezočne laži. Željeo se napraviti razdor u obitelji. I sve to zbog istine koju sam rekao u vašem listu da je  država je otkupila od  bivšeg vlasnika Tkalac Milana svega 200m2 kuće iz 1946. godine , koja se vodi na otkupnom listu, a u tužbi bivši vlasnik  Tkalca je pobrojano 240m2 popratnih objekata koji mu nisu plaćeni. Što vam to govori? Meni se čini da je kuća preplaćena, a sad je i bivši vlasnik kuće tužio za  prateće objekte, poslao je tužbu prema meni, odnosnom prema mojem ocu, zbog navodne neisplate  pratećih objekata. Iako u Zakonu o stambenom zbrinjavanju, na područjima od posebne državne skrbi jasno stoji da se otkupljuju i funkcionalni dijelovi kuće, što u prijevodu znači; da se moraju otkupljivati i popratni zidani objekti. Tu sve vidi malvezacija, a nema  traga novca.

-Zato se mene ovom spačkom htjelo zaplašiti i uništiti kako bih prestao biti prijetnja jednoj mojoj i stotine drugih malverzacija. Nisam ništa ukrao i nikoga prevario, pa je ovo pokvarena spletka jedina mogla biti izvediva. Podnio sam kaznenu prijavu protiv lažne prijave. U policiji nemaju za sada nikava saznanja o anonimnoj prijavi, socjalni  radnici su pokazali prijavu, pa sad normalan čovjek više ne razumije tko koga i zašto proziva.-završio je svoju priču Marijo Golub.

Zanimljiva je priča branitelja i njihovih udruga da Željko Softić kao glavna figura područnog ureda za zbrinjavanje u Petrinji  u to vrijeme ima navodno veću imovinu od same Marine Lovrić Merzel.  Na drugoj strani mnogi branitelji nisu zbrinuti, a neki nemaju godinama niti električnu energiju.

Igor Drenjančević