Na katedrama fakulteta stoluju izraziti mrzitelji Hrvatske

0
937

jovićHrvatska već vidje dosta raznih čuda….“- napisao je 1911 god ponajveći hrvatski pjesnik, i nadasve pravaš A.G. Matoš, a i danas su njegove riječi itekako aktualne.
Naime u državi u kojoj na katedrama fakulteta stoluju izraziti mrzitelji Hrvatske, čemu se više čuditi. Od Dejana Jovića, koji je svojim izjavama, svima dao do znanja kako mu Hrvatska smeta, a poglavito mu je na zadnju smetala oslobađajuća presuda generalima Gotovini i Markaču, jer kaže „onemogućila je da se kritički govori o devedesetima“(cit) i onemogućila pobjedu njegovom kandidatu Josipoviću, preko Tvrtka Jakovine, koji svaku priliku koristi kako bi izvrtao povijest Hrvatske, a i on je bio u savjetničkom timu Josipovića, pa do Dragana Markovine, koji zaDocumentinu stranicu kaže kako „kad čuje hrvatsku himnu, poželi da Hrvatska izgubi…Hrvatska mi ne predstavlja ništa…“ pitamo se u kojem vremenu živimo?

Sve to ne bi bilo bitno, da narečeni nisu na jaslama hrvatskog naroda, uhljebljeni kao profesori ili asistenti na fakultetima, pretežno filozofskim??? Ti samozvani lijevi ili liberalni mislioci, kvazi ljevičari, koji još uvijek i 25 godina nakon propasti jugoslavenske tvorevine i dalje za sebe govore kako su jugoslaveni, ali uredno primaju kune iz hrvatske riznice. To je jedino od Hrvatske što im nije mrsko, hrvatska kuna. Plaćeni od RH, za svoj „rad“, uživaju privilegije tzv. Akademskih građana, baljezgajući i pljujući po svemu hrvatskom.

Može li netko zamisliti zaposlenika npr. Siemensa ili General Motorsa kako javno blati simbole vlastite tvrtke? To nije moguće!

Zbog svega narečenog moramo se upitati tko nam predaje djeci na fakultetima i moramo li se čuditi kada mlađe generacije ne poštuju ni Domovinski rat, ni stvaranje Hrvatske, a o povijesti hrvatskog naroda da i ne govorimo. Iako poštujemo pravo na drugačije mišljenje, naš je stav kako netko tko radi u sustavu , nema pravo vrijeđati himnu RH, izvrtati povijesne činjenice ili naricati zbog toga što su naši generali oslobođeni. Poštujemo demokratsko pravo na drukčije mišljenje, ali nije dopustivo vrijeđati državu i narod koji te plaća, od koga živiš.

Ako netko želi vrijeđati državu, narod i simbole, neka bar bude pošten pa da otkaz. Neka ne prima plaću od te mrske mu države! Ovako nije ništa bolji od Sanadera i drugih lopova koji koriste državu za osobne probitke.

Gospodo, ili drugovi, dok god primate plaću od hrvatskog naroda, iz proračuna Republike Hrvatske, dužni ste poštivati i hrvatski narod i Hrvatsku! A ako ipak, to ne možete, jer se kosi s vašim načelima jugoslavenstva, orjunaštva ili nečeg trećeg, bar budite pošteni ; dajte otkaze i odlepršajte u neke države koje su po vašem guštu…Pretpostavljamo da ne bi daleko putovali.

A. Bašić