Vukovarske branitelje sude suci koji dolaze iz Šida na posao!

0
806

josićSTOŽER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Ponovno se pokušava stvoriti kaos u Vukovaru, kada vladajućima već nije uspjelo u Splitu i Zagrebu.
DORH krši Odluku Ustavnog suda, što bi se dogodilo da obični građanin to učini?
Poručujemo DORH-u da postupi prema našim podnesenim kaznenim prijavama.
Pozivamo Ustavni sud na reakciju u svezi kršenja donešene odluke od strane DORH-a.
Vladi poručujemo da se napokon prihvati posla za dobrobit cijelog naroda i same Republike Hrvatske, umjesto što stvara incidentne situacije kojima odvlači pažnju sa svoje nesposobnosti.
Vlada koja ne poštiva odluke Ustavnog suda uvodi totalitaristički režim i guši demokraciju.

Šest osoba, članova SOHV i građana grada Vukovara dobilo je pozive za obavijesne razgovore u prostorijama PP Vukovar, zbog “davanja potrebitih obavijesti u svojstvu građana”, Josip Jakobović, Snježana Patko, Dubravka Banožić, Dušica Sabadoš, Andrija Krizmanić i Borislav Skoko.

Prema informacijama sa kojima raspolažemo pozivi i obrada su upućeni od strane DORH-a, a navodno vezani za događaje od 3.prosinca 2014.g., kada je bilo sudsko ročište četvorici optuženih za kaznena djela navodno počinjena prilikom skidanja dvojezičnih i dvopisanih ploča 2.rujna 2013.g.
Sudi im se jer su u cilju zaštite Ustavno-pravnog poretka RH skinuli protuzakonito postavljene ploče koje su djelatnici nadležnih institucija postavili u noćnim i ranojutarnjim satima.

Pozvane osobe su navedenog dana bili ispred zgrade Općinskog i Županijskog suda i zajedno sa ostalim građanima pružali moralnu potporu osobama protiv kojih se vodi postupak. Nisu počinile niti jedan prekršaj a pogotovo kazneno djelo. Iziritirani vođenim sudskim postupkom prelijepili su dvojezične i dvopisane ploče naljepnicom državnog stijega.

Obzirom da je odluka Ustavnog suda donešena prije 3.prosinca 2014.g., u kojoj je jasno određen stav prema represiji vezanoj protiv osoba kojima moralno smetaju ploče na pročeljima zgrada, SOHV navedene pozive smatra još jednom provokacijom podređenog DORH-a po nalogu nadređenog, poznatog nalogodavca, a u režiranoj igri kojoj je cilj narušavanje javnog reda i mira i novog udara na braniteljsko-stradalničku populaciju.

Već odigranu igru s istim ciljem vidjeli smo u Splitu, gdje su pod okriljem noći i uz jako osiguranje interventne policije oskrnavili spomenik poginulim pripadnicima HOS-a, skidajući sa njega starohrvatski pozdrav koji nije zabranjen niti jednim Zakonom. Svoju smislenu prljavu igru su nastavili u Zagrebu instrumentalizirajući svoje istomišljenike u antiprosvjedu protiv branitelja, najtežih invalida, također sa ciljem izazivanja nereda.

Krajnji cilj ovakvih događaja je izazivanje i provociranje nereda i sukoba između naroda i branitelja, a koji bi se putem javnih medija kojima upravlja vladajuća garnitura, nametnulo široj narodnoj masi marginaliziranje braniteljske i stradalničke populacije, te predstavljanje istih kao barbara, grubijana i divljaka.

Obzirom da je evidentno da postoje indicije da će se Izbori za Sabor RH održati prijevremeno, ovakvim prikazivanje jedne populacije koju sadašnja garnitura na vlasti ne smatra svojim glasačima, pokazuje krajnji cilj ovakvog njihovog ponašanja.

Svih šest osoba, danas se od 10:00 sati odaziva na pozive u PP Vukovar, i dalje poštujući pravnu državu i njezin Ustavno-pravni poredak.

DORH je svojim postupkom prekršio Odluku Ustavnog suda od 12.kolovoza 2014.g., u točki 32. St.3 koji glasi „-određuje se da u razdoblju do donošenja izmjena i dopuna Zakona o upotrebi jezika i pisma nacionalnih manjina nadležna državna tijela neće provoditi taj zakon na području Grada Vukovara UPORABOM PRISILNIH MJERA“
Da se pozvane osobe nisu odazvale na poziv na obavijesni razgovor bile bi prisilno privedene, a kako stoji u upućenom im pozivu: „Ukoliko se ovom pozivu ne odazovete, a izostanak ne opravdate, bit ćete prisilno dovedeni temeljem članka 208.st.4 Zakona o kaznenom postupku“.

Na provokacije upućene iz Državnog odvjetništva i njihovih nalogodavaca nećemo nasjedati. Kaos do sada, Predsjednik Vlade skupa sa Ministrima Uprave i Unutarnjih poslova svojim neprofesionalnim i degutantnim odlukama nisu uspjeli izazvati, niti ćemo im to dopustiti.
Vjerujemo da u hrvatskom pravosuđu još ima sposobnih i profesionalnih djelatnika, te da će profesionalno i postupati prema daljnjim uputama koje dobijaju od spomenutih nalogodavaca.

Sa vjerom u Boga i hrvatski narod za hrvatski Vukovar
SOHV

U Vukovaru, 25.veljače 2015.g