Deložacija obitelji ili ometanje vlasništva branitelja da uđe u svoj posjed?

0
932

Ivan Kobaš, odvjetnik Borisa Žibrata, koji je na dražbi kupio kuću deveteročlane obitelji Cvjetković, razumije agoniju obitelji, ali i poručuje da o svemu ne smije odlučivati ulica, već sudovi

ZAGREBIvan Kobaš, odvjetnik Borisa Žibrata, koji je na dražbi kupio kuću deveteročlane obitelji Cvjetković, iznosi drugu stranu priče. Rekao je da ne može više trpjeti medijsku hajku Cvjetkovićevih i da se morao uključiti u cijelu priču.cvjetković

Kaže, njegov klijent već godinama ne može ostvariti pravo na imovinu, kuću koju je kupio na dražbi za dvije trećine cijene, a ne za petinu, kako tvrde Cvjetkovići.

“Čovjek ima 60 godina, potrošio je svu ušteđevinu i više ne može čekati”, kaže Kobaš i dodaje da se događa neviđeni pritisak na pravosuđe, a da je slučaj čist kao suza.

Također, Kobaš kaže da argument Cvjetkovićevih kako je sudac u rukama imao presudu Općinskog i Županijskog suda da je dio imovine koji je prodan bračna stečevina nije točan.

Osim toga i argument obrane da Marija Cvjetković nije bila obaviještena o dražbi – za njega je smiješan jer je to znao njen suprug.

Agoniju obitelji razumije, ali i poručuje da o svemu ne smije odlučivati ulica, već sudovi.

Nejasan mu je i pritisak saborskih zastupnika koji na ovome, kaže – skupljaju poene.

Autor: RTL