Stipe Mesić je bio agent UDBE zadužen za praćenje Crkve i svećenstva.

0
1444

raznjicVeliki prijatelj i operativni kolega Josipa Perkovića u Srbiji, Božidar Spasić redovno gostuje po srbijanskim televizijskim kućama i brani Titovo doba. Nedavno je čak gostovao sa kriminalcem Kristijanom Golubovićemu istoj emisiji i javno pričao kako je trebalo ubijati, te da je poznavao Golubovića da bi ga angažirao.  Spasić je branio Perkovića u vrijeme kada je potegnuto pitanje izručenja i garantirao da nema šanse da ga Hrvatska izruči, jer Hrvatsku neće da Jadransko more spasi od onoga što zna Perković. Ipak se Spasić prevario i šokirao.

spasic1

ARKAN JE BIO IZUZETAN. NJEGA SMO ZADUŽILI DA UBIJA ŠIPTARSKE TERORISTE PO NEMAČKOJ. TUĐMAN, VICE VUKOJEVIĆ I BOŽE VUKUŠIĆ SU UBILI UDBAŠA ZELIĆA IZ SPLITA, JER JE ZNAO SVE O NJIMA. MESIĆ JE BIO ZADUŽEN ZA CRKVU A MIRO BAREŠIĆ TERORIST KOJEG NAM JE ŠPIJUNIRAO SVEŠTENIK.

Spasić tvrdi da je Đureković bio suradnik njemačke tajne službe BND, a daje kao takav bio legitiman neprijatelj Jugoslavije. Udba je aktivirala Spasića da bude njihov glasnogovornik u ovim kriznim vremenima. Tako on na sva usta hvali Jugoslaviju i pravda sve metode ubijanja, kako bi se sačuvalo “bratstvo i jedinstvo”. Spasić u nedavnim gostovanjima se dotakao i predstavljanja knjige “Metak u leđa za Mira Barešića”, a to dokazuje dokle je UDBA zdrmana sa tom knjigom. Tako Spasić govori: “Miro Barešić je ubio našeg ambasadora  u Švedskoj Rolovića. Na sahrani Barešića bilo je 70 hiljada ljudi. Zamislite, terorista i ubica za Hrvate je heroj. Hrvatska je uvek umela da ceni svoje teroriste, ako mogu tako da kažem. Ta 72. je već govorila da će da ruše Jugoslaviju. “ Za Crnu Goru kaže da imala najbolje ubojice. U razgovoru za emisiju “Teška reč” Spasić je iznio kako je Mira Barešića o kojem je izdata knjiga u Hrvatskoj, špijunirao katolički svećenik. “Sve što je ispovedao mi imamo na traci. To je terorista, a slave ga ko heroja. U Hrvatskoj postoji UDBA za sva vremena, u Sloveniji Udba i Ozna.”  Za Stipu Mesića kaže da je bio agent UDBE zadužen za praćenje Crkve i svećenstva.

Pripremio Toni Eterović

 izvor udarno