Bivši član Živog zida optužio Živi zid za sudjelovanje u prijetnjama za koje je osuđen!

0
1887

sinčić pred šatoromDanas je na Općinskom kaznenom sudu u Selskoj okončan kazneni  postupak protiv Damira Ajdukovića Tinkija, člana Živog zida, hrvatskog branitelja kojeg je Živi zid deložirao iz prostorija u Preradovićevoj, dodijeljenih  im od Grada Zagreba.Stanovi u Preradovićevoj i u Bosanskoj ulici,  dodijeljen Udruzi Stop deložacijama (Živi zid)  od grada za potrebe deložiranih trenutno koriste Vladimira Palfi i Ivan Sinčić za svoje ljubavno gnijezdo, tj. opremili su ga za sebe i u njemu žive.Od osoba koje su dobro upućene u aktivnosti Živog zida dolazi i informacija da je novac u iznosu od 50.000,00 kn, dobiven 2013 godine  od gradonačelnika Bandića za potrebe deložiranih upotrijebljen dijelom i za kupnju zemljišta u okolici Karlovca na ime Ivana Sinčića. 

U kaznenom predmetu KO-1286/14 Damiru Ajdukoviću sudio  je sudac Marko Benčić. Ajdukovića su doveli dva policajca koji su ga nakon rasprave i odveli jer je Ajduković izbjegavao odazvati se sudskoj raspravi, a navodno je bio i u bijegu u trenutku kada su ga uhitili.
Nije im prvi put da ucjenjuju i prijete
Ovo nije jedini kazneni postupak zbog prijetnji i ucjena protiv članova Živog zida. Jedan od osnivača Živog zida Tino Ropar uhićen je prije godinu dana radi ucjene i prijetnje svojoj djevojci, koju su on i njegov kolega ucjenjivali  tražeći od nje da im pribavi gradski stan.
Damir Ajduković,  dugogodišnji  aktivni član Živog zida,  prijetnje  i ucjene vršio je  u korist Darinke Prežec, također osobe koja je poznata po švercu i nezakonitoj prodaji gradskih stanova, a i po mnogim drugim  počinjenim kaznenim djelima za koja je pravomoćno osuđena.
Od ljeta 2013 godine član Živog zida Damir Ajduković prijetio se “metkom u čelo” Nadi Landeka, predsjednici Udruge za zaštitu žrtava pravosuđa i zaštitu ovršenika  Veronika Vere,  i to na način da je prijetnje objavljivao  na facebook profilu, a i osobno ih izrekao, zaprijetivši joj “da će ju strpati u grob” i “da će mu to biti zadnje što će učiniti”.
Damir Ajduković i Nada Landeka uopće se ne poznaju.  Ajduković je svoje prijetnje iskazao po nagovoru  članice Živog zida Darinke Prežec rođ. Gavrić,  iz Banja Luke, članica HNS-a, a koju je Živi zid duže vrijeme (više od tri godine) tretirao kao svoju vlastitu maskotu.
I Nada Landeka, predsjednica Udruge Veronika Vere za zaštitu ovršenika i žrtava pravosuđa, baš kao i bivša članica Živog zida, umjetnica i slikarica  Ingrid Runtić  ucjenjivana je od strane članova Živog zida videom, koji je snimio Živi zid a u kojem navodno raspolažu kompromitirajućim  materijalom, koji nije za javnost te su se prijetili njegovom objavom.   Damir Ajduković više puta se po nagovoru  Živog zida i vodećih ljudi Živog zida ozbiljno prijetio Landeki, zbog čega je ona 2013. godine  podigla kaznenu prijavu  kod MUP-a, a dobila je i policijsku zaštitu u pogledu mjere opreza i nadzora u slučaju daljnjih prijetnji i uznemiravanja od strane Ajdukovića.
Nakon što je optužnica postala pravomoćna; živozidaš Damir Ajduković pobjegao je u Švicarsku gdje je proveo 7 i pol mjeseci u izbjeglištvu zatraživši od Lihtenštajna politički azil, što mu nije uspjelo. Po povratku u Hrvatsku, nakon proteka svega mjesec dana dobio je ponovni poziv za sud, međutim se opet spremao za bijeg.
Dana 07.04.2015. godine priveden je na Općinski kazneni  sud  u Selskoj po policijskim djelatnicima, gdje je na sudskoj raspravi priznao u cijelosti počinjeno kazneno djelo,  tj.  priznao je da se ozbiljno prijetio “metkom u čelo”,  “pokapanjem 2 metra ispod zemlje”. i to ne radi sebe, već radi interesa  Živog zida, jer osobu kojoj se prijetio uopće ne pozna.
Ajduković je pred sucem Markom Benčićem obrazložio da je na takvo ponašanje bio potaknut i nagovoren od strane članova Živog zida, koji su ga poticali na prijetnje i na širenje mržnje usmjerene protiv Nade Landeka, a kada je dospio u problem zbog svojeg ponašanja –  izbacili su ga iz stana u kojem je živio, i  ostavili  ga potpuno samog. Svi do jučer složni u prijetnjama i zlostavljanju neistomišljenika – nestali su u trenutku kada je trebalo odgovarati pred zakonom za počinjena kaznena djela.
Na današnjoj raspravi nitko od tih “glasnih” članova Živog zida nije se pojavio na Općinskom kaznenom sudu u Selskoj u Ajdukovićevu zaštitu. . Bivši član Živog zida – pred sucem Benčićem bio je potpuno sam!
U trenutku kada ga je trebalo zaštititi i obraniti, u Ajdukovićevoj  blizini nije bilo nikog od članstva Živog zida. Deložiranog branitelja,  i bivšeg odanog člana Živi zid prepustio je u potpunosti samom sebi.
H.M. E.