U Kanadi zaustavili muslimanski nacionalizam, ali Hrvati to ne znaju reći Srbima!

0
889

montrealMontreal-GRADONAČELNIK odbija UKLONITI svinjetinu iz školske kantine i objašnjava zašto:

Muslimanski roditelji tražili su ukidanje svinjetine u svim školskim kantinama  jednog predgrađa Montreala. Gradonačelnik Montreala je to u predgrađu Dorval odbio, a gradskim službenicima poslao poruku da  svim roditeljima objasne zašto:

“Muslimani moraju shvatiti da se moraju prilagoditi Quebecu i kanadskim običajima, tradicijama i načinu života, jer je to država u koju su odlučili useliti. Oni moraju shvatiti da se moraju integrirati i naučiti živjeti u Quebecu. Moraju shvatiti i da ONI moraju promijeniti svoj stil života, a ne Kanađani koji su ih tako velikodušno primili.

Oni moraju shvatiti da Kanađani nisu ni rasistički ni ksenofobični, prihvatili su mnoge imigrante prije muslimana (dok obrnuto ne vrijedi, u tim muslimanskim državama ne prihvaćaju ne-muslimanske imigrante).

To što ima više drugih naroda, Kanađani nisu spremni odreći se svoga identiteta i svoje kulture. A Kanada je zemlja dobrodošlice, ne samo od strane gradonačelnika Dorvala koji pozdravlja strance, takvi su kanadski ljudi u cjelini.

Na kraju, oni moraju shvatiti da u Kanadi (Quebec), unatoč svojim židovsko-kršćanskim korijenima, božićnim drvcima, crkvama i vjerskim festivalima, religija mora ostati u privatnoj domeni. Općina Dorval ima pravo odbiti bilo kakve ustupke na islam i šerijat. Za muslimane koji se ne slažu sa sekularizmom i ne osjećaju se ugodno u Kanadi, postoji 57 lijepih muslimanskih zemalja u svijetu, većina njih spremna je da ih primi raširenih ruku u skladu sa šerijatom.

Ako si izabrao Kanadu kao svoju zemlju za život – a ne ostale muslimanske zemlje – to je zato što si smatrao da je život bolji u Kanadi nego drugdje. Zapitaj se samo jedno:

– ” Zašto ti je bolje ovdje, u Kanadi, nego tamo odakle si došao?”

hop-portal.com