Grah radnicima-kavijar političarima, imamo Hrvatsku!

0
1324

grahGrah radnicima-kavijar političarima, imamo Hrvatsku! Dobro je da su Hrvati skromni. Političari i drugi lopovi mogu neometano krasti. Oni se goste na domjencima dok narodu jednom godišnje serviraju grah da se isprdi po njima. Tako Praznik rada služi sirotinji da osjete miris mesa, sjete se okusa, a oni koji vladaju državom punom sirotinje za to dobivaju plaće, premije i službena vozila. Njihov obrok je obilan i rijetko jedu grah. Više se prežderavaju i kradu na naš račun. Ovakvu vladu mi plaćamo, a za ovakav nerad bi bilo opasno da i volontiraju… Gdje i u kojoj tvrtci se može zaposliti jedan Milanović? Dobio bi otkaz treći dan. Takav vodi državu… I tko se nudi kao neka mlada alternativa? Nekakav nesvršeni student Sinčić, novi Milanović. Puno priče i od nje baš ništa… Ima li država uopće izlaz. Ima. To je narod. Ovaj kojeg vlast želi izgladniti, otjerati i ubiti.

Gvozdansko- tri dana žestokih borba preživjelo je još samo tridesetak branitelja, koji su ostali bez strjeljiva. Tijekom noći ugasile su se sve vatre u gradu i više se nije čulo ni glasa.Misleći kako je posrijedi ratna varka Ferhad-beg odgodio je napad do zore. 13. siječnja osmanske su snage izvršile topničku pripremu te krenule u juriš. No s druge strane paljbe nije bilo. Provalili su vrata tvrđave, ne naišavši na otpor, i ostali su osupnuti prizorom. Zatekli su grad pun ruševina u kojem su bila na svojim borbenim položajima mrtva tijela smrznutih branitelja izmučenih glađu i mrazom koji su svjesno pošli u smrt. U gradu nije bilo ni hrane, ni vode, ni strjeljiva, ni ogrjeva.

Prizor je potresao osmanskog zapovjednika koji je zadivljen junaštvom hrvatske posade zapovijedio dovesti katoličkog svećenika da bi se poginule pokopalo po kršćanskom obredu uz vojne počasti.

Nikola Jurišić- Svojim junaštvom Jurišić se je proslavio god. 1532., kad je sa 700 Hrvata obranio Kiseg i tako zaustavio 140.000 turskih vojnika na njihovom vojnom pohodu prema Beču. Turci koji su mogli mirno proći pored malenog grada i tako iznenaditi tada još nespremne Ferdinandove vojnike, strašno su se prevarili kad su mislili da će Kiseg biti lagan plijen.

Nikola Zrinski- krenuo je u proboj iz utvrde. Najprije je pucao iz samokresa, a zatim Turke nastavio sjeći sabljom. U neravnopravnoj bitci, Turci su Zrinskog triput pogodili iz arkebuza, dvaput u tijelo i jednom u glavu. Kada je pao s konja, okružili su ga njegovi vitezovi kako bi ga obranili.

Nakon 23. svibnja 1915. i talijanske objave rata Austro-Ugarskoj, Njegovan je kao zapovjednik Prve eskadre bojnih brodova 24. svibnja 1915. vodio napad na Anconu. Napad je izveden u ranim jutarnjim satima s 10 bojnih brodova, četiri razarača i 20 torpiljerki.

Napoleon o Hrvatima- “Ja nikada nisam imao hrabrijih vojnika”.

Danas se sjećamo Blage Zadre, nekada Josipa Jelačića. Danas gledamo invalide u šatoru.

Izumitelji Hrvati;

 

Uključite električnu energiju ima te prste sa hrvatskim, uzmite kemijsku olovku opet isto, oblačite se, neizostavna je kravata.. tko sumnja osim posrbica i velikosrba u nas? Nitko. Hrabar i dominatan narod želi bagra iseliti i uništiti. Prisvojiti. Danas slavimo ponosno naš domovinski rat, ‘Bljesak’ i hrabrost nad srpskim kriminalcima, praznog želuca, ali kao u Gvozdanskom kažemo svima- NE! Hrvat je ponosan na ime i svoju zemlju, najljepšu na planeti. Ne bira takvu zemlju glup narod. I danas radimo najbrže električne automobile na svijetu, oružje, hranu, u genetici smo, izumima… U muzici oni oni imaju Cecu, a mi Olivera. Zato nas mrze. Budimo iskreni; od njih u svemu smo bolji. I od mnogih drugih. Meštrović je naš, Bukovac, Augustinčić, Krleža, Andrić… Hrvati su veliki narod koji već dugo uništavaju izdajice i žele samo ovo sliku;grah

Tko ima ovakvu povijest, uvijek na kraju pobijedi.

Igor Drenjančević