Klica likvidiran u Sesvetama uz pomoć ubojica na motorima

0
1413

klicaDoznajemo da su Klicu dočekali nepoznati napadači na motorima, okružili ga, izvukli iz automobila te izrešetali. Sve se dogodilo kada se Klica vraćao s jutarnje mise koja je počela u 7 sati. Očevid na mjestu događaja još traje.

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika Jurica Ilić koji je potvrdio da je više nepoznatih osoba iz vatrenog oružja usmrtilo Vinka Žuljevića nakon čega su se napadači udaljili vozilima.

U interesu istrage nije želio reći o kakvim se vozilima radi kao niti je li Žuljević bio naoružan i je li bilo očevidaca.

U međuvremenu je pronađena zapaljena Škoda bosansko-hercegovačkih tablica na Novoj Branimirovoj kraj željezničke pruge. Sumnja se da su njome navodno pobjegli ubojice s mjesta događaja.

Vinko Žuljević Klica bio je umirovljeni časnik HVO-a i svojevremeno jedan od najbližih suradnika Vjeke Sliška, kojeg su mediji titulirali kraljem pokera aparata. Sliško je likvidiran na Cvjetnom trgu u Zagrebu početkom 2000-tih, a Klica je kao jedan od njegovih najbližih prijatelja bio svjedok na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji, gdje su utuženi pokušaji Sliškova ubojstva 1995. i 1999. godine. Klica u tim iskazima tada nije pričao o tome tko je pokušao ubiti Sliška, već je prepričavao razgovore koje je vodio s Sliškom.

>>Detaljnije o Klici pročitajte ovdje

izvor večernji list