‘Povjesničar’ Hrvoje Klasić, nećak od Mike Špiljka Tita oslobodio krivnje za Križni put!

0
3163

hrvoje_klasicHrvoje Klasić je nećak od Mike Špiljka, naš veliki povjesničar očito kao nepismeni Špiljak drobi gluposti iz povjesti. Što je to nadrobio Klasić?

On tvrdi da  je Tito znao za ubijenih bar 50 000  Hrvata na Križnom putu, ali po njemu Tito nije zločinac, jer su tada bila druga vremena. Prema tome niti Hitler nije ratni zločinac, jer po ovom Klasiću to je bilo drugo vrijeme… znanstvenik nema što.. druga nebuloza je još veća; na Bleiburg ne treba dolaziti jer je tamo spomenik hrvatskoj vojsci, poraženoj u ratu. To što je to mjesto prevare britanaca i partizana, mjesto na kojem su titovi mesari pokrenuli pokolj naroda i vojnika – nikome ništa.

Treća laž ovog komunističkog ideologa je mesićeva priča; kako nisu vojnici bili nevini i da ubojstva su bila izazvan ustaškim ubojstvima. Partizanska su  počela 27.7. 1941, godine ubojstvima civila u okolici Srba i po toj logici sva ustaška su opravdana time. Kada čovjek čita koliko je ovaj povjesničar primitivac i besraman,nije niti čudo da je država u kaosu. I na kraju najzanimljivija konstatacija nećaka Mike Špiljka je potpuno nevažna činjenica po njemu; da  li je Tito zapravo Josip Broz iz Kumrovca ili Židov iz Beča. Zamislite povjesničara koji kaže da mu je ta činjenica nebitna. Takav povjesničar nama kroji sudbinu iako bi zavod za zapošljavanje bio idealan za njega.

Pokolj u Bleiburgu je ratni zločin i zločin protiv čovječnosti kojeg je počinila Narodnooslobodilačka vojska Jugoslavije. Početak ove tragedije dogodio se 15. svibnja 1945. kada su se Hrvatska vojska i civili počeli povlačiti (vidi članak svibanjska katastrofa) prema Britanskoj vojsci kod Bleiburga. Sam pokolj započeo je 17. svibnja, a nastavio se u nekoliko narednih mjeseci. Bleiburg je postao simbol i metafora svih hrvatskih stradanja od komunističkih pobjednika 1945., iako je samo manji dio vojnika i civila ubijen na samoj Bleiburškoj poljani i u okolici. Sudeći prema istraživanjima Vladimira Žerjavića čije se procjene uzimaju kao najvjerodostojnije, ukupan broj žrtava iznosi oko 50 tisuća. Zato se imenom Bleiburški pokoljoznačavaju svi ti pokolji zarobljenika, bez obzira gdje se dogodili. Većina zarobljenika ubijena je na marševima kroz Jugoslaviju i u zarobljeničkim logorima tijekom sljedećih mjeseci.

Na kraju što je najdegutantnije? Aleksa Stanković i ovaj kvazi doktor, koji još uči našu djecu svojim glupostima, zaključili su; da  je  neprimjereni tekst na spomeniku žrtvama partizanske prevare i klanja u Bleiburgu i da to nije dobro za predsjednicu, jer je na njega položila cvijeće. Znači zato što njima dvojici ne odgovara tekst na spomeniku, Kolinda Grabar Kitarević nije smjela položiti cvijeće.  U Jasenovcu su partizani ubijali od 1945-1954. godine, mnogi navodno ubijeni nisu uopće ubijeni, pa prema tome i tamo ona po ovoj dvojici velikana ne bi smjela odnijeti cvijeće. Jer nije tako bilo… zaključak je jasan, još jedan  lijevi ekstremista…

Što reći o poltronu Klasiću koji je bio prvo u HDZ-i, da bi potom prešao u SDP-u… Jakovina ima svog brata blizanca… a mi jadne znanstvene neradnike.”Glupani su, kako rekoh, u eklatantnoj većini, većina je normalna i sve što nije glupo proglašuje se abnormalnim, ludim!”-A G Matoš

Igor Drenjančević