Koljaja prozvao Josipovića i SDP-u zbog afere RBA zadruga

0
891

josipovićNenad Koljaja nekadašnji pobornik Živog zida,  a sada samostalni aktivist prozvao je Ivu Josipovića kao osobu zbog koje se RBA afera zadruga ne rješava.

Očekujemo odgovor iz Ministarstva pravosuđa koliko su u periodu od 1997 godine do 2014 godine ove austrijske zadruge platile poreza na nekretnine i poreza na dobit U državnu blagajnu, primjenom zakona i “lupanjem šakom o stol” slile bi se milijarde kuna.

Hrvatska bi postala zemlja ponosa i zemlja blagostanja, a Hrvati bi ako već ne bi imali odmah pune džepove, barem bi imali mrvicu osobnog zadovoljstva i satisfakciju, da su zakon i Ustav RH ipak jednaki za sve.rba 1

Hrvatske pravne institucije ne čine ništa i dopuštaju da naši građani propadaju, kao što su dopuštali da se građane lihvari i da ih se na temelju krajnje dvojbene prakse austrijskih štedionica pljačka nevjerojatno da država Hrvatska plaća osiguravanje deložacija u korist ilegalnih RBA zadruga, premda one nisu uplatile dosad ni kunu poreza u hrvatski državni proračun, te premda su se kroz ilegalne kredite, ovrhe i deložacije dokopale brojnih vrijednih nekretnina u Hrvatskoj.. Mnogi odvjetnički uredi i suci ovršitelji sudjeluju u ovom kriminalu, što je vidljivo iz činjenice da se radi uvijek o istim sucima i uvijek o istim odvjetnicima koji zastupaju RBA zadruge.

Isti ti odvjetnici kasnije kupuju od hrvatskih građana otete nekretnine te ih potom prodaju po daleko višoj cijeni. Očito je, dakle, da se radio o velikoj kriminalnoj hobotnici koju hrvatske institucije godinama štite. Jasno je, dakle, da netko moćan stoji iza svega toga’, Krivične prijave još stoje u DORHu i tu je očito najveći problem Zaštita bivšeg predsjednika Josipovića ; zataškavanje i nečinjenje u DORHu najveće su prepreke za rješavanje ovog u biti jednostavnog slučaja .
Kad sam uGrazu u Zemaljskom sudu pitao Austrijskog državnog odvjetnika koliko dugo bi ja mogao raditi isto u Austriji samo se nasmijao i reko jedan dan a onda bi se dugo odmarali.
Sdp je dva puta u saboru stao uz ovu pljačku koju očito podržava vlada i mada su u vreme lokalnih izbora i Milanović i Lalovac tvrdili da je to kriminal koji če oni brzo rješiti od njih se o ovom zločinu više nemože čuti ni riječ .Radise o stvaranju paralelnog financijskog i pravosudnog sistema koji si ne bi dozvolila nijedna država.-rekao je za Hop.hr Nenad Koljaja .

hop-portal.com