Ukinite mirovine partizanima i poštedite Hrvatsku sramote

0
949

križni put“S obzirom na grozne ratne zločine počinjene u NDH od strane ustaša, vjerujemo da je takva politika pogrešna, protivno načelima Republike Hrvatske i strašna uvreda za žrtve ustaše, njihove obitelji i sve Hrvae s osjećajem morala i poštenja.

Stoga Vas pozivam da se poduzmete odgovarajuće mjere kako bi promijeniti ovu politiku što je brže moguće i poštedjeli Hrvatsku sramote nagrađivanjam onih koji su bili među najgorim i najokrutnijih počiniteljima zločina u Drugom svjetskom ratu. Oni su nagrađeni za svoje okrutnosti i moralnu sljepoću”, piše u pismu premijeru Zoranu Milanoviću dr. Efraim Zuroff. Traži se ukidanje mirovina ustašama.

Naš prijedlog nakon 10 puta većih zločina od ustaških, ukinite partizanske mirovine Milanoviću;

Masovne likvidacije izvršene su kod Maribora, Celja, Kočevja i drugdje u Sloveniji, a u Hrvatskoj u okolici Krapine, Samobora, Karlovca, Siska, Bjelovara i drugdje. Masovno stradanje trajalo je od svibnja do kolovoza 1945. godine. Opća amnestija proglašena je 3. kolovoza 1945., ali je ubijanja (iako u manjem obimu) bilo i kasnije. Postoje vrlo različite procjene broja ubijenih tako da na primjer Hrvatska enciklopedija navodi brojeve od 45.000 do 200.000 dok Hrvatski obiteljski leksikon od istog izdavača iz 2005. godine govori o nekoliko desetaka tisuća ubijenih. Najvjerojatniji broj, po posljednjim istraživanjima, je oko 50.000. Tita se tereti za oko milijun žrtava.

Poruka  Efraim Zuroff, zašto ste dozvolili sramotu da je Draža Mihailović proglašen antifašiDjurisic_reportstom i mirovine četnika su normalna stvar;

Dokument o zločinima prilažemo;

 

hop-portal.com