Otkrivamo: Matiću lažeš, branitelji imaju mirovine manje od 5000 kuna, mnogi žive u bijedi!

0
1055

matićććććNeka mi se javi svatko tko ima mirovinu manju od 5 000 kuna a prosvjeduje !-izjava ministra branitelja Freda Matića.  HOP.hr zorno će pokazati da laže i širi mržnju, koja dovodi do bijedne situacije, da invalide proganja njihova vlada i po crkvi.

 

Evo ministre ,ja se javljam,i dolazim u Savsku 66 na prosvjed,a znate li zbog čega ? Evo vam i odgovor : vaši, mislim tu na SDP su me spakovali u penziju od 01.01.2003.godine kao Dragovoljca Domovinskog rata i i pripadnika 5 GBR do tog datuma,ocjena na liječničkom u 8.mjesecu 2002. godine mi je bila vrlodobar.

Zapovjednici su nam lagali da ćemo izgubit sva braniteljska prava ako ne prihvatimo penziju i da ćemo kao Dragovoljci automatski dobiti status HRVI od 20%. Konačno rješene o mirovini mi je 2 263 kune ,sa uskladjivanjem po troškovima života sve ove godine mi je narasla na 3 220 kuna,dobio sam prije dva mjeseca i rješenje o razdvajanju mirovina jer imam i 11 godina civilnog staza a od 02.10.1991.godine sam u ZNG do pristupanja 5.GBR,Narodna zaštita od 6. Mjeseca 1991.mi nije priznata, jer je susjed koji me vodio izgubio moje papire. Svatko ima svoj ratni put, ne hvalite se ministre sa svojim , moj je na cijelom teritoriju Republike Hrvatske i skoro 3 godine u Bosni i Hercegovini po zapovjedi(za to nemamo nikakav dodatak kao sto zapovjednici iz BiH imaju i mirovine u Hrvatskoj i u BiH). Da napomenem da su me ti vaši otjerali u invalidsku mirovinu zdravog, ali bez invalidnosti i nisam jedini,iako imam srednju stručnu spremu nisam mogao nikako napredovati od onih, koji nisu imali ni osnovnu školu završenu ili jedva i nju, i napominjem da ni tu nisam jedini, a ocjene su mi bile osobito se ističe .

Ja se ministre kao dragovoljac Domovinskog rata , nisam jedini, ne prepoznajem u zakonu o Hrvatskim braniteljima jer je taj zakon samo za stradalnike, udovice poginulih branitelja i obitelji poginulih. Da napomenem da partizani i oficiri zločinačke JNA nisu dobili rješenja o razdvajanju mirovina i zašto se mene naziva povlaštenim !!?? Mnogi su oficiri Jna pucali po Vukovaru i svim mjestima u Hrvatskoj a onda prešli kod nas u Hrvatsku vojsku i jako brzo napredovali……………Evo ministre da ne nabrajam više, ima toga još, da ne bi stalo ni na 100 stranica i zato se ja javljam vama jer ste rekli da vam se jave oni koji prosvjeduju, a imaju mirovinu manju od 5 000 kuna jer treba i živjeti ,vraćati kredite i školovati djecu i zbog navedenih razloga a i onih koji nisu navedeni JA ću nastaviti PROSVJEDOVATI sa 100% Hrvatskim ratnim vojnim invalidima, jer oni sad ne predstavljaju samo sebe već i nas sve obespravljene branitelje bez posla i sa jadnom penzijom , namjerno ne kažem mirovina jer sa penzijom se ne može preživjeti ! Prosvjedujem i zbog toga sto pravomoćno osudjeni i dalje su u saboru i primaju svoje plaće,prosvjedujem i zbog svih nezaposlenih i nastalih tajkuna preko noći, prosvjedujem i zbog toga sto političari uništavaju Domovinu, jer nemaju ni obraza ni poštenja, ni morala prema narodu, a odgovaraju samo sebi i vrhu svoje stranke ! Hvala !

izvorno pismo branitelja Zvonko Borda

Nikola Rajić branitelj iz Jajca nema mirovine, gladuje, Hop.hr  je pisao o tome slučaju, doslovno nema za kruh. Ako netko želi pomoći molim neka kontaktira redakciju.

raić

SRAMOTNO: Ranjavani branitelj živi u uvjetima gorim nego u logoru!

robnik 22Siniša Robnik i njegova obitelj teško žive. Branitelj ranjavan oko Cerića nije adekvatno zbrinut od strane države i jedva spaja kraj sa krajem. On je dokaz da ova država odbacuje branitelje i ne brine za  njih na adekvatan način. Siniša nije poslije rata otišao u mirovinu. Nije želio iskorištavati tu pogodnost. Otišao je raditi i osnovao svoju tvrtku. Radio je na obnovi porušene države. Gradio je objekte koje je JNA-a srušila. Država mu taj posao nije platila i tu je bila prva prevara. Od tada životari na rubu siromaštva.  Niti ranjavanje, a niti rad za državu nisu ništa bitno za naše društvo. Nekada gladan, nekada očajan, jedino se održao ljubavlju. U njegvoj obitelji toga ima na pretek. Ljubavlju prema supruzi i djeci krpa svoje materijalno siromaštvo.  Radeći ponekad na crno preživi koji dan. Njegova djeca trebaju hranu svaki dan.  Zato ovim putem obitelj Robnik preko HOP.hr moli za pomoć. Ne za sebe, već za maloljetnog sina, čiji račun i daju za pomoć.robnik33

Kiša je prala  blato ispred kuće branitelja Siniše Robnika, kada smo bili u posjeti. Kao da je čistoća zemlje bila bitna ,prokišnjavao je krov u dječjoj sobi. Dobio sam poziv iz Koprivnice, branitelj Siniša Robnik moli za pomoć, uvjeti su očajni za život… Siniša je jedan od učesnika domovinskog rata, ne spada u one razvikane  branitelje.
Siniša je bio ranjen šrapnelom haubice od 203 mm, koja ima razarajući i zastrašujući razorni moment, od kojeg se lede žile. Ranjen je u Vladislavcima. Šrapnel je imao 23 cm. Stradala je noga. Poslije rata  je mogao, ali  nije htio ići u mirovinu, sa svojom tvrtkom otišao je u obnovu i najveći neplatiša mu je bila država, koju je obranio. Prevaren i ponižen odlazi u humanitarni rad. U zakladu biskupa Langa. Mnogima je pomagao. Danas je on osoba koja treba pomoć. Branio je ovu državu, nije se skrivao po podrumima i čekao fotelju. Bio je junak, obnovitelj i na kraju humanitarac.

Sa 2700,00 kn teško živi. Mršav, izgladnio, on i supruga, jedva preživljavaju u trošnoj kućici, socijalno umjesto pomoći branitelju, prijeti oduzimanjem djece zbog teških uvjeta.

Siniša, nije mi jasno da čovjek sa tim ozljedama ima tako skromnu mirovinu?

U Općini Črnomerec, odjel za branitelje Trg Francuske Republike 15 u  Zagrebu, 27.listopada 2003, službena osoba Martina Zoroje  mi je dala dokument ovog sadržaja;
Predmet utvrđivanja: Odustajanje od dijela zahtjeva za ozljedu za priznavanje statusa HRVI iz Domovinskog rata. Da taj dokument nisam potpisao, ne bih dobio uopće mirovinu.robnik 111

Što je konkretno pisalo u tom dokumentu?

Piše kako  izjavljujem, da odustajem od dijela zahtjeva za priznavanje statusa HRVI iz Domovinskog rata, tako što ne tražim priznavanje temeljem ozljede mirovinu za ozljedu desne natkoljenice,očiju i kralježnice nastalih dana 11.05.1992, već samo temeljem ozljede lijeve ruke navedenog datuma. Iskreno da nisam tako postupio moja glad bi bila još veća. Teško hodam, radim, a kako je žena bolesna nitko je ne želi zaposliti i živimo jadno. Ono za što sam ozlijeđen nisam mogao ostvariti, kao da sam branio agresorsku stranu. Vidite i sami kako agresore zapošljavaju u MUP-u, politici, a ja ni činjenično stanje ne mogu ostvariti. To posebno ubija čovjeka, branitelja, pa su mnogi na sebe uperili oružje s kojim su branili sve građane Hrvatske.

Uvjeti su vam jako loši za život u vašem domu?

Krovište je jako loše, kuća je jako stara, nemamo niti prave uvjete za higijenu i trebam hitnu pomoć, jer imamo malu bebu i ne možemo uz ova mala primanja to riješiti. Zato bih molio dobre ljude za pomoć u donacijama. Prijeti nam urušavanje objekta. Svaka pomoć znači nam puno!

Broj za pomoć;  HRVATSKA POŠTANSKA BANKA, broj računa: 3216840280, IBAN: HR962390001 na ime sina Robnik Zvonka

 

hop-portal.com