Tajnica četnika Raškovića Milanka Opačićka postavlja ministre Milanoviću, iako je prijavljena za krađu 5.000 000 kuna

0
2691

opančićMilanka Opačić je prodala svoju obiteljsku kuću vatrogascima DVD Vrhovine. Na prvi pogled gledano, kuća svojim dvorištem i ulazom jedva može zadovoljiti uvjete, jer je ulaz vrlo uzak i mali. Ne treba biti suviše veliki stručnjak, da bi se došlo do zaključka, kako bi u tako uskom dvorištu bio poprilični krkljanac s dva vozila odjednom i još hrpom vatrogasaca oko njih. Cirkus, a ne brza intervencija. Zamislite kod neke malo opasnije intervencije, po kojoj bi oba vozila trebala u isti trenutak trebali izaći na intervenciju. Nemoguća misija.

DVD koje viđamo po Hrvatskoj su uz bitne prometnice, direktno otvorenog dvorišta, kako bi što lakše vatrogasne postrojbe i vozila mogla izaći iz dvorišta, a isto tako je bitno da u trenucima ulaska u vozilo svih vatrogasaca teren bude dovoljno prostran za što brži odlazak na intervenciju. Ovdje se o tome nije vodila briga. Čak i neko drvo za koje je Opačićka navodno, emotivno vezana, nije uklonjeno. Od toliko praznih zemljišta u općini, općina je baš otkupila njeno. Načelnik općine je srpski kriminalac, kojeg i Srbija traži, ali to našu vlast ne zanima.

Milanki Opačić u rodnim Vrhovinama podržava  postavljanje na čelo doma za nezbrinute šogora načelnika Delića,  srpskog kriminalca, a kao domaćica radi žena načelnika Vrhovina Delića Mirjana. Upravo na to imaju prigovor mnogi stanovnici Vrhovina. Ministrica ne.
Isto tako je tragikomična izjava voditelja Doma za dnevni boravak Veljka Vukmirovića, da ne zna činjenicu kako medicinska sestra V.S. treba imati adekvatnu licencu Hrvatske sestrinske komore, a to znači stažiranje i polaganje državnog ispita?! Iako mi nismo prvi novinari sa tim pitanjem i sa činjenicom,da je ta licenca potrebna, rukovoditelj se izvlači na ministricu Milanku Opačić, kako im ona to nikada nije rekla. Inaće V.S. je završila srednju kemijsku školu u Hrvatskoj, a za sestrinski posao je završila u Novom sadu (?!). U svezi nje smo upitali voditelja ustanove, jer su se mnogi korisnici doma žalili na njenu nestručnost, baš kao i stručno medicinsko osoblje, koje je upozorilo na njeno ponašanje. Ministarstvo nije ovaj problem, kao i sve pobrojane propuste smatralo za ono što je bitno kod funkcioniranja socijalne skrbi.

Ministarstvo socijale koje ona vodi je zgradu za starije osobe u Vrhovinama, odnosno njihovo zbrinjavanje izgradilo na zemljištu pravoslavne crkve, iako ima zemljišta za gradnju na pretek, te je na taj način utučeno 2.000 000 kuna u nešto što pripada nekome drugome,a isto tako sam podigao kaznenu prijavu protiv Opačićke jer je 5 000 000 kuna za te starije i nemoćne osobe i njihovo zbrinjavanje pokradeno, iako je novac namijenjen zbrinjavanju staraca tog kraja. Do sada za to nije pozvana na odgovornost.- rekao je Miro Matijević.

Tako to izgleda u njenom rodnom kraju. Kako je ona krenula u politiku, ali nikada u neki normalni posao?  Kao tajnica Jovana Raškovića. Bio je pobunjenički srpski političar iz Hrvatske. Osnovao je separatističku Srpsku demokratsku stranku koja je 1990-ih djelovala na području Hrvatske, okupljajući njezino srpsko stanovništvo. Jednim je od zagovornika srpske pobune u Hrvatskoj. U tome ga nije zaustavila ni činjenica što mu je vladajući HDZ omogućio status potpredsjednika Sabora. Rašković je zastupao teorije da su Srbi stvoreni “da budu vladari“, Hrvati “vezani za kastraciju” a Muslimani “fiksirani na rektalnu fazu“. 

Nakon neuspješne uloge tajnice u pobunjeničkim redovima odlazi u SDP-u na bolje pozicije, vjerojatno po zaslugama. Privatno postaje dugogodišnja ljubavnica Davorka Vidovića drmatrora ‘stranke dugoprstića’ i kreatorica njegovih političkih novotarija. Naš izvor iz SDP-e govori o njenoj moći u SDP-u , koja se povećava odlaskom od Vidovića i priklanjanju Milanoviću. Ona jednostavno zna kada treba preskočiti u drugi sastav. Danas prema tvrdnjama našeg izvora iz stranke ona vodi SDP-u, a ne Milanović. Prema njenom izboru ministara određena je vlada. I gle čuda raškovićeva tajnica je odabrala listom Srbe. Lijeni i previše napuhani premijer koji više vršlja po ženskim krevetima, nego što vodi brigu o državi, prepustio je sve Milanki Opačić. Kako izgleda ista vodi vladu prema zamislima Jove Raškovića, milicija ove države batina branitelje po crkvama, upada u crkve kao 1945. godine, ministar branitelja progoni branitelje, umjesto da ih štiti, lažne partizanske mirovine se štite, ministrica vanjskih poslova više sluša Beograd nego narod, ministar gospodarstva izbjegava EXOPO i gle čuda svi su ili Srbi ili jugoslaveni…Štetu plaćaju građani.

Igor Drenjančević