Živi zid je još samo jedna cigla u projektu “regije”!

0
1170

tulum s deložacije živi zidŽivi zid još uvijek nije u stanju prikupiti veći broj aktivista za svoje deložacije – na prošlotjednoj, one obitelji Terebuh, bilo ih je tek četrdesetak, isto koliko i na deložacijama prije godinu dana, usprkos silnoj „popularnosti“ ove nove stranke, o kojoj živozidaši rado govore. Saznajemo to iz drugih medija koji navode četrdesetak uhićenih aktivista. G. Terebuh je bivši zaštićeni najmoprimac, on je treća osoba u nizu nositelja stanarskog prava, već više od 20 godina vlasnik stana čeka na svoje legitimno pravo korištenja svoje nekretnine. Nema tu nikakve nepravde, svaki čovjek koji posjeduje trunku savjesti bi pokušao riješiti svoj stambeno pitanje na način koji vlasniku nekretnine ne oduzima njegova vlasnička prava. Nema tu nikakve banke u pozadini, nikakvog lihvarenja, osim zaobilaženja zakona – i to upravo čini štićenik Živog zida, bivši zaštićeni najmoprimac zajedno s aktivistima Živog zida. Kao i uvijek, bitna je fešta i dobro raspoloženje uoči same deložacije – na slici objavljenoj na stranici Živog zida vidimo pravnika “in spe” i jednog od čelnika Živog zida Dušana Cvetanovića u veselom raspoloženju, što se i moralno i pravno kosi sa samom situacijom. Da li tako  uz zafrkanciju namjeravaju obraniti i brojne obitelji koje su nezakonito uselili u zgradu na Črnomercu 105? Podsjetimo, supružnike Terebuh Živi zid brani već po drugi put – time je 100%-tni neuspjeh „rada“ Živog zida još jednom potvrđen. Ili ih odvezu u marici već na prvoj, ili na drugoj ili trećoj deložaciji. Živi zid nema problema s tim, oni i dalje politički besposličare i puštaju maglu, dok deložirane obitelji ostaju na ulici. Stan koji im je Bandić dodijelio (udruzi Stop deložacijama) ne koristi se u svrhe pružanja prve stambene pomoći ljudima koji su ostali bez krova nad glavom.

Isto tako, prazne priče o dijeljenju novca potrebitima kojeg su dobili  od DIP-a za sudjelovanje na predsjedničkim izborima, branitelji u crkvipotpuno su utihnule. Bitna je samo dobrobit vlastite guzice, pa se okolo i dalje moljaka za donacije. Od koga? Naravno, ne od bogatih, već od onih najsiromašnijih, jer to su klijenti Živog zida. Pri tom se živozidaši opetovano žale na postupak policije koja ih bez pića i hrane drži u marici po vrućini. Pa, djeco, ako ste željeli biti aktivisti, pomirite se s tim! Ne usuđujte se uspoređivati s braniteljima ´91, koji nisu razmaženo cvilili zbog vremenskih uvjeta već gubili udove, zdravlje i život da bi obranili Hrvatsku od stvarne ugroze agresora. Pernar se trsi preskočiti barikade na Markovom trgu zbog svoje koristi, a te iste branitelje HR koji bez lijekova i zdravstvene skrbi moraju probdjeti noć u crkvi sv. Marka naziva „šatorašima“?! Tamo nije bilo sokova i zabave kao na deložacijama, nego samo tuga i molitva za opstanak naše domovine. Partijaneri živozidaški, koga vi obmanjujete?

Tuže se da su medijski cenzurirani – a pratimo svakodnevno na televiziji i ostalim medijima promjenu Pernarove frizure, nove cvike, kako provodi vikend s frendom Sinčićem i djevojkama, uglavnom kao da pratimo neku verziju Severine i Nikoline Pišek u politici… Kome to treba?! Nensi Krupić, Hrvoje Runtić, Michaela Varga i Damir Trnačić su se raspisali po brojnim portalima– uz naravno svesrdnu i rječito-psovačku podršku „obespravljenog“ Gordana Stojića te revno gostuju po raznim lokalnim televizijama gdje prodaju svoje besmislice. To se zove cenzura? Ali ne, to njima nije dovoljno, oni žele stvoriti vlastitu televiziju, kako bi još učinkovitije širili svoj otrov u „regiji“ – koju usput rečeno svesrdno podržavaju. Naravno, uz vašu financijsku pomoć. Jer oni iz svog džepa ništa neće platiti. Pa ni troškove redovito neuspješnih branjenja deložacija, kao što dobro znamo. Jedna od davnih i još neostvarenih njihovih ideja bila je osnovati Živi zid u BiH, pa i dalje, u Srbiji. Interesantno, šire se na istok i žele se spojiti s njim. Predlažem im koaliciju s Vesnom Pusić, imaju sasvim iste ciljeve, uz njenu pomoć će se potpuno spojiti u internacionalnu ligu promotera davno propalog komunizma.

Uglavnom, Živi zid stvara državu u državi, zašto i ne? Ako su uspjeli Srbi u Bosni, mogu to i oni. Isti zaštitnici će ih u tome poduprijeti. Vi, ako vam je stalo do Hrvatske – nemojte nasjesti na njihove prazne i opasne priče.

Ingrid Runtić