Koliko su nam Njemačka i njemački narod iskreni i pouzdani prijatelji?

0
1007

berlin-city-breaks-njemacka-1_800_600U današnjem suludom vremenu političkih podmetanja, hrvatski narod želi vjerovati kako Njemačka i njemački narod gaji materinske osjećaje prema Hrvatskoj i hrvatskim narodom.

Zaustavimo se u navali impresionističkih emocija i zavirimo u dubinu stvarnih odnosa. Svi pogledi hrvatskih političara uprti su u Njemačku a hrvatski narod, osiromašen i opljačkan očekuje spas od Njemačke, ne čineći dovoljno sam za sebi na ekonomsko strareškom planu za budućnost Hrvatske. Vuk dlaku mijenja, ćud po potrebi tako i Njemačka kroz povijest ukazuje kako joj i nije za vjerovati u dobre i iskrene namjere, ali interesne zasigurno treba naglasiti. Njemačka treba slobodan izlaz na Sredozemno more i širok ulaz na istok. Kroz ležernu šetnju preko Hrvatske Njemačka bi ostvarila svoje političke i ekonomske interese. Hrvatska je jedna od vrlo značajnih država za ostvarenje širih ekonomskih interesa Njemačke.

Njemačka se modernizirala kao i druge razvijene europske zemlje znajući kako je vrijeme teritorijalnog rata prošlost ili opasna budućnost, Njemačka je zaigrala vrlo perfidnu “igru“ nudeći nam materinske osjećaje, ljubav, sigurnost i zaštitu. Kroz svoje banke, korporacije i druge oblike preuzima ekonomsku prevlast u Hrvatskoj. Iskorištavajući Hrvatsku, ostvaruje svoje ekonomske i strateške ciljeve u Hrvatskoj i ciljeve za daljnju potrebu širenja na istok. Hrvatska ima snažne ekonomske potencijale i samo razumnom politikom s naglaskom na hrvatske ekonomske interese u programu očuvanja i zaštite nacionalnih interesa treba izbjegavati “tutora“. Hrvatska može postavljati uvjete za vlastiti ekonomski razvoj i uz profinjene ustupke drugim državama doživjeti procvat ekonomskog razvoja . Hrvatska i hrvatski narod mora se kroz čiščenje od “loših političara“ izboriti za vlastiti političko ekonomski razvoj i neovisnost.

Carmen Tomašić