Kajin: ‘Nemamo korumpirane PR agencije kao IDS’

0
927

kajinVidi ti njih. Vratili se iz Bruxellesa, tamo su obnovili savez s IDS-om, jest da to košta porezne obveznike 300 tisuća kuna godišnje, javnog novca, a već su dobili od Macana i Manjgure domaću zadaću.
Dekoncentriranom Leki nije uvijek lako pratiti saborske rasprave, godine čine svoje, ali ono o čemu sam ja govorio prekjučer, o tome danas govori ministrica Pusić. Mi imamo problem. Mađarska gradi zid prema Srbiji, Srbija će izbjeglice usmjeravati u BIH, a već sutra će Renci početi izdavati vize ”svojim” imigrantima i mi, pogotovo Istra, naći ćemo se u sendviču izbjegličkog vala iz Afrike i Azije. Leki je to teško razumijeti jer kad neki dođu na neku visoku poziciju, izgube ”vezu” s realnošću.
U Istarskim demokratima svi mi govore: ”Ako želimo dva mandata, a možemo do njih, moramo sami.” Točno, nemamo novaca, ne kontroliramo medije kao IDS, nemamo korumpirane PR agencije kao IDS, ali znamo kako Istra, Liburnija i Rijeka dišu. Tko će glasati za korumpiran, do srži pokvaren IDS, koji je nekad bio stranka Istrijana, a danas je stranka krupnog kapitala, mafijaša i veleposjednika? Jasno, novcem se uvijek mogu dobiti izbori u banana-državama.
Čakiću, poruči Macanu da laže kada zine. Njega financira IDS, RF štedionice, ali idući tjedan ću mu podastrijeti nalaze policijskih vlasti iz Austrije, kada se njima ne bave hrvatske vlasti. On i Josipović učinili su nemjerljivu štetu građanima Primorja i Istre kada je riječ o RF kreditima. Ti krediti su pljačka, otimačina i nije valjda da će ih Milanovićeva Vlada štititi?
IDS sa svim svojim poltronima, od Regionala, Istarskog.hr, Glasa Istre, Mikulićeve TV Nove… ne može sam u izbore. Sa svim novcem kojeg može izvući iz javnih sustava, sa svim korumpiranim medijima ne može dobiti više od dva mandata. Istru treba poznavati, a ne potkradati i iskorištavati. Kako nazvati činjenicu da je desetak novinara iz Istre i Rijeke bilo u Bruxellesu kod Jakovčića, a neki pulski novinari s Miletićem i Flegom u Kini, doli pripremom za izbore? E, moj Cvitane.
Ako IDS ide sa SDP-om, ne da će biti rezervna stranka, nego ni predsjednik IDS-a Miletić neće voditi listu. Vodit će je Lorencin kojega IDS nije želio za ministra, već im ga je Milanović postavio. IDS koji vas u Istarskom.hr plaća, financira (do jučer je to činio HDZ, ali između ovog IDS-a i HDZ-a nema razlike), ne može birati ni svoje kadrove u Vladi, a kamo li na listi. IDS, ne da se sveo na rezervnog igrača u Istri, oni su besprizorni igrači. Da Miletić, Jakovčić, Sponza, Flego ne kontroliraju medije (a bogami i DORH), oni bi bili politička sjena.
Sutra je Dan antifašističke borbe. Sretan vam praznik. Antifašizam nije pljačka, otimačina, nepotizam, bogaćenje mimo rada. Na žalost, sve je to danas na djelu u Istri i šteta da to oni koji sebe nazivaju antifašistima ne prepoznaju. Poruka Karamarku povodom skupa u Pazinu: Ne možeš reći: ”Talijani fašisti, Hrvati (Slovenci) antifašisti.” Antifašizam, pogotovo u Istri, nikada nije bio nacionalno određen, a kamo li predodređen. Zar nije prva žrtva fašističkog terora bio Pietro Ive (Rovinjac, Talijan), ili zar vođa Labinske Republike Giovanni Pipan (Talijan–Slovenac), kao što su i gotovo sve vođe Labinske Republike bili Talijani, za razliku od Proštinske bune u kojoj su bili Hrvati?
Istru treba poznavati, a ne potkradati i iskorištavati.

Damir Kajin – Istarski demokrati