Frljić napao kolegu svojom ekstremnom retorikom komunističkog inkvizitora

0
964
slika

Na službenoj facebook stranici Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca osvanula je čestitka prof. dr. . Darku Gašparoviću, ovogodišnjem dobitniku nagrade Grada Rijeke za životno djelo uz privatnu zajedničku fotografiju prof. dr. Gašparovića i Vedrane Spadoni Štefanić.

Ova čestitka zapravo je sramotna tjeralica kazališnoga dvojca Frljić-Blažević, upućena prof. dr. Gašparoviću i svakome tko kritički promišlja o njihovu kazališnu djelovanju.

Je li ovo Frljićev udarac u trbuh Gradu koji je upravo dr. Gašparoviću, uglednom hrvatskom teatrologu i bivšem intendantu HNK Ivana pl. Zajca, dodijelio ovogodišnju nagradu za životno djelo.

Prenosimo sadržaj čestitke u cijelosti.

“ČESTITAMO DARKU GAŠPAROVIĆU!

Nagrada Grada Rijeke za životno djelo ove godine otišla je u ruke dr. sc. Darku Gašparoviću. A mi vas pitamo na čije rame je otišla ruka Darka Gašparovića na fotografiji kojom ilustriramo ovaj tekst.

a) Vedrane Spadoni Štefanić
b) žene koja je pogodila violinisticu orkestra HNK
c) pokretačice hejterske FB grupe “Otkaz Frljiću i Blaževiću”

Točan odgovor nagrađujemo uramljenom slikom Gašparovića i dotične, te pozivom da dođete na Trilogiju o hrvatskom fašizmu.

TRILOGIJA O HRVATSKOM FAŠIZMU
(Bakhe, Aleksandra Zec, Hrvatsko glumište)

MJESTO: na platou ispred HNK i na Velikoj pozornici
DATUM: 22., 23. i 24. 6. 2015.
VRIJEME: 21:30″

Nakon svega čemu svjedočimo, pravi je trenutak za Matošev doživljaj Rijeke u članku “Refuli” iz 1912. godine, u kojemu progovara o nedostataku intelektualnog momenta grada.

“Zbog toga je Rijeka danas najantipatičniji grad, najantipatičnija rupa na svijetu, škulja bez više kulture……Rijeka, najbogatiji naš grad, u stvari je najjadniji i najsiromašniji hrvatski grad”.